Wiki'deki bakım talimatlarına uymanızda fayda var. Aylık olarak öneriyor Bambu Lab. Kullanma sıklığınıza ve cihazın bulunduğu orama göre bu süre değişkenlik gösterebilir.
Dosyayı inceledim. Fotoğrafta kırmızı içine aldığım kısımlarda sorun yaşadınız diye tahmin ediyorum. Yüksek hızlı baskıda ve yüksek sıcaklıkta bu kısımların ince sivri yerleri olduğundan kalkma yapar. Yeterince soğuması için o kısımlar basılırken süre tanımak gerekir. Hızınız zaten düşük olduğunu gördüm. Bu ayarlardayken bir de baskı esnasında hızı yüzde 50'ye mi düşürmüştünüz? Filament ayarlarınız yüksek hızlı baskıdan dolayı 230 derece olduğu için bu kez sıcaklıktan dolayı kenarlarda kalkma yaşanmış olabilir. Bu sivri kenara sahip kısımlar ince olmasaydı çarpması görsellik açısından bozmak dışında başka sorun yaşatmazdı.
Hatalı baskılarınızda bu
sivri kenarlarda yukarıya doğru kıvrılma olmuş mu bir inceleyin. Eğer olmuşsa filament ayarlarından sıcaklığı düşürüp hız ayarlarına dokunmadan baskı alabilirsiniz. Maksimum fan hızı yüzde 80 ayarlı bunu 100'e çıkarmayı düşünebilirsiniz. Eğer yukarı doğru kıvrılma olmamışsa baskınızdan sorunlu kısımların fotoğrafını paylaşmanızı isteyeceğim.
Ek olarak baskı esnasında hızı değiştirmenin baskı kalitesini olumsuz etkilediğini yabancı forumlarda görmüştüm. Ben bu yöntemi zaten kullanmadığım için deneyemim olmadı. Hız konusunda en doğru yöntem dilimleyicideki hız ayarlarıyla oynamaktır. Bambu yazıcılarında ön ayarlı profiller arasında geçiş yaparak oradaki hız ayarlarını kullanabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2396068