Teşekkürler. Geçen yaz ben de sla yazıcı da mı alsam diye düşünmüştüm, zahmeti benim için fazla geldi, almadım.
Özet olarak: Makinenin yanında yıkama ve kürleme makinesi de almak gerekiyor. Sağlık için önemli kısım ise reçine toksik olduğu için ev içinde kullanılacaksa havalandırma çözümüne de gitmen gerekiyor, uygun filtreli maske kullanımı da gerekli tabii. Videolarda eline eldiven bile takmadan güle oynaya inceleme yapanları izlediysen yanlış bir izlenim edinmiş olabilirsin.
Ben bunların farkındayım diyorsan detay için sla yazıcılar tartışmasız FDM'lerden çok daha üstün, bilhassa ufak ve detaylı parçalar basmak istiyorsan. Senin durumunda detaylı, motifi bol bir anahtarlık örnek olabilir. Öte yandan sla yazıcıların baskı hacmi düşük, hacimle birlikte fiyat da uçmaya başlar. Tek parça basmak istiyorsan aklındaki modellerin almak istediğin sla yazıcı baskı hacmiyle örtüşüp örtüşmediğine bakman gerek. Anahtarlık seri baskısı için sla gene daha iyi olur, çünkü süreyi Sla'da baskı yüksekliği temelde belirliyor. Yani 1 tane de bassan 15 tane de bassan zaman neredeyse aynı olur. FDM'de bu tip bir durum yok.
Malzeme dayanımı olarak sla reçinelerin bazı filamentler kadar sağlam olmasını beklememen gerek. Baktığım kadarıyla ABS like reçineler gene de ABS filamentler gibi dayanıklı olmuyormuş,
Katana gibi iç içe giren bir modeli nasıl kürlersin? İçte kalan parçalar ışık görmez. Ayrı ışık vs. gibi çözümler gerekebilir, bu ve dayanıklılık benzeri sebeplerle Katana için FDM daha iyi olur.