3D yazıcı önerisi

SercanODBS

Femtopat
Daha fazla  
Üstatlar merhaba.
Hobi maksatlı 3D yazıcı almayı düşünüyorum. Bu tarz onlarca konu var fakat hangisine girsem kafam karışıyor. Herkes makine öneriyor okuduğum konuların çoğunda @Siyah Martı ismini görüyorum hocam sakıncası yoksa fikrinizi almak isterim forumda ki arkadaşlara çok yardımcı olduğunuzu gördüm. Figür basmayı planlıyorum. Bütçe 7-15k.

baski.jpg

Öncelikle şunu söyleyeyim, giriş seviyesi makinelerin çoğu baskı kalitesi olarak iyi. Yukarıdakiler benim pandemi öncesi alıp 2 sene kullandığım Ender 3 V2'den ama herşey printerla bitmiyor, kullanıcının dokunuşları her zaman önemli.

Daha pahalı orta ve üst seviye FDMler daha iyi mi basıyor? Bence baskı kalitesi olarak çok belirgin bir fark yok ama hız, kullanım kolaylığı, farklı malzeme basma yeteneği, otomatik ayarlar vb. artıları oluyor.

Bütçen dahilinde yeni çıkan Ender 3 V3 SE var, yeni giriş seviyesi ama 2 sene öncenin giriş-orta seviyesi ayarında. Ekim'de çıkacak Ender 3 V3 KE var, 279 dolar, fiyatını şişirseler de TR fiyatı senin bütçe aralığına girecektir. Benim Ağustos'da teslim aldığım Elegoo Neptune 4 var, biraz uğraşmak gerek ama bence fiyatına göre gene de çok iyi (ben 7500 civarına almıştım), KE'ye benzer özelliklerde ama kağıt üzerinde 1-2 tık altında. Büyük tabla istemiyorsan Bambu Lab A1 mini var, yanındaki 4 makaralı modülü almazsan o da listene girebilir ama satış fiyatı bizimkilerin insafına kalmış.

Yukaridakilerin hepsi FDM printer, plastik filamentle baskı veren makineler.

İyice ufak(parmak boyutu gibi) model basmak istiyorsan SLA yani reçineli makineleri araştırman gerek, Elegoo'nun bazı Saturn modelleri bütçe aralığına girebilir.

Eki Görüntüle 1961569

Öncelikle şunu söyleyeyim, giriş seviyesi makinelerin çoğu baskı kalitesi olarak iyi. Yukarıdakiler benim pandemi öncesi alıp 2 sene kullandığım Ender 3 V2'den ama herşey printerla bitmiyor, kullanıcının dokunuşları her zaman önemli.

Daha pahalı orta ve üst seviye FDMler daha iyi mi basıyor? Bence baskı kalitesi olarak çok belirgin bir fark yok ama hız, kullanım kolaylığı, farklı malzeme basma yeteneği, otomatik ayarlar vb. artıları oluyor.

Bütçen dahilinde yeni çıkan Ender 3 V3 SE var, yeni giriş seviyesi ama 2 sene öncenin giriş-orta seviyesi ayarında. Ekim'de çıkacak Ender 3 V3 KE var, 279 dolar, fiyatını şişirseler de TR fiyatı senin bütçe aralığına girecektir. Benim Ağustos'da teslim aldığım Elegoo Neptune 4 var, biraz uğraşmak gerek ama bence fiyatına göre gene de çok iyi (ben 7500 civarına almıştım), KE'ye benzer özelliklerde ama kağıt üzerinde 1-2 tık altında. Büyük tabla istemiyorsan Bambu Lab A1 mini var, yanındaki 4 makaralı modülü almazsan o da listene girebilir ama satış fiyatı bizimkilerin insafına kalmış.

Yukaridakilerin hepsi FDM printer, plastik filamentle baskı veren makineler.

İyice ufak(parmak boyutu gibi) model basmak istiyorsan SLA yani reçineli makineleri araştırman gerek, Elegoo'nun bazı Saturn modelleri bütçe aralığına girebilir.
Hepsi birbirinden kaliteli ve güzel duruyor gerçekten. Hocam peki farklı bi makina almak istediğimizde makinelerin satımı kolay oluyor mu ikinci el tercih etmek mantıklı mı yoksa söylediğiniz bu modellerin sıfırını almak mı daha iyi
ayrıca Ender 3 V3 KE modelini beklemeli miyim ?

Sizin yerinizde olsam.

10K Yazıcıya ayırırdım geri kalan kısmına filament, vernik ve boyalar için kullanırdım. @Siyah Martı'nın dediği gibi hepsinin baskı kalitesi iyi.
Haklısınız bende şimdi gerekli olan diğer ekipmanlara bakmaya başladım. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Teşekkürler.

Satım işi modelin ne kadar tuttuğuna, bulunduğun şehre ve satmak istendiğinde sıfırının fiyatına bağlı. Benim V2'm upgradeli idi, ben satarken hiç zorlanmadım.

2.el işi duruma göre değişir, ben kullandığım ve artık gerekmeyen şeyleri satarım ama çoğunu ikinci el almam. Upgradeli bir yazıcı almam, yapan neyi nasıl yaptı bilemem çünkü, stock olmalı. Yazıcıdan anlamıyorsam ve yanımda anlayan biri yoksa stock olanı da almam.

Benim V2'yi satmamdaki ana sebep hız idi, printer alma planım bile yokken N4'ü alma sebebim de hızı ve fiyatı oldu, o zamanlar neredeyse o fiyata Ender 3 V2 Neo gibi ürünler satılıyordu.

KE, daha önce de belirttiğim gibi N4'den kağıt üzerinde daha iyi. FDM'de Creality kendini daha çok duyurmuş bir firma. Aynı fiyatta oldukları sürece Creality alınır ama o çok olası değil.

KE'nin detaylı incelemesi vs. yok, kağıt üzerindeki bilgileri var, o haliyle gayet güzel.

Paran TL'de değilse bence KE beklenebilir ama bir bakayım nasıl olacak diyorsan SE de alabilirsin.

Anladım. Şimdilik KE'yi beklemeyi düşünüyorum, absürt bir fiyatla çıkarsa da N4'e daha yakınım onun da tek sebebi siz bu forumda bu kadar aktifken farklı bir durumla karşılaşırsam (kendi başıma çözemeyeceğim) sizin kapınızı çalacağım içindir. Vaktinizi ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim.

Creality'nin yeni çıkardığı ürünler artık eski giriş seviyesi Ender 3 serisi gibi değil, sonunda dikey bir sıçrayış yapıyorlar. Bu yeni ürünler yeni sancılar da yaratabilir, bu nedenle çözümleri Reddit gibi forumlarda aramak gerekebilir. Bu Elegoo Neptune 4 serisi için de geçerli.

Ben N4 için N4 Reddit grubunu takip ediyorum:

SE için:

Reddit - Dive into anything

KE'yi oldukça sıkı tutuyorlar, gizemini koruyor şimdilik, çok yakında bir iki inceleme videosu düşer.

Dün KE'nin N4'den kağıt üzerinde iyi olduğunu belirtmiştim ama fiyat olarak N4 değil, N4 Pro'dan pahalı olması gerek çünkü raylı sistem Pro'da mevcut, tahminleri ona göre yapmak gerek. Ek not olarak; N4 fanları gürültülü, KE ve SEdekileri bilmiyorum, ben değiştirdim o sebeple.

Bu hafta her iki N4 de zam yedi, zam öncesi düz N4 8200TL idi Robolink'de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı