3D yazıcılar arasındaki farklar nedir?

HasanAbb

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba, son zamanlarda 3D yazıcı üzerine merakım var. Forum veya YouTube'dan birçok araştırma yaptım ama kafama bazı şeyler takıldı. Baskı denemeleri yapmak içinde kendi 3D yazıcısını toplamış bir tanıdığımın yazıcısını geçici olarak aldım ve yakın zamanda kendisine geri vereceğim. O yüzden kendime bir yazıcı almak istiyorum. Merak ettiğim birkaç şey var;
1. birçok yazıcı var ve bu yazıcılar arasındaki farklar tam olarak nedir? Boyut veya hız ile ilgili farkları var ama onun dışında ne gibi bir farkları var onu merak ediyorum. Mesela 30 bin bandında satılan bir yazıcının 10 bin bandında satılan yazıcıdan hız veya boyutu dışında ne gibi farkları? Yazılımsal veya mekaniksel farklar çok etkiliyor mu?
2. yüksek fiyatlı bir yazıcıdan aldığım baskıyı düşük fiyatlı bir yazıcıdan almam çok mu zor?
3. dilimleyici programlarını iyi kullanırsak düşük fiyatlı bir yazıcı ile yüksek fiyatlı bir yazıcı arasında fark kalmış olur mu?
4. toplama bir yazıcı piyasada satılan yazıcılardan daha mı avantajlı olur?

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, son zamanlarda 3D yazıcı üzerine merakım var. Forum veya YouTube'dan birçok araştırma yaptım ama kafama bazı şeyler takıldı. Baskı denemeleri yapmak içinde kendi 3D yazıcısını toplamış bir tanıdığımın yazıcısını geçici olarak aldım ve yakın zamanda kendisine geri vereceğim. O yüzden kendime bir yazıcı almak istiyorum. Merak ettiğim birkaç şey var;
1. birçok yazıcı var ve bu yazıcılar arasındaki farklar tam olarak nedir? Boyut veya hız ile ilgili farkları var ama onun dışında ne gibi bir farkları var onu merak ediyorum. Mesela 30 bin bandında satılan bir yazıcının 10 bin bandında satılan yazıcıdan hız veya boyutu dışında ne gibi farkları? Yazılımsal veya mekaniksel farklar çok etkiliyor mu?
2. yüksek fiyatlı bir yazıcıdan aldığım baskıyı düşük fiyatlı bir yazıcıdan almam çok mu zor?
3. dilimleyici programlarını iyi kullanırsak düşük fiyatlı bir yazıcı ile yüksek fiyatlı bir yazıcı arasında fark kalmış olur mu?
4. toplama bir yazıcı piyasada satılan yazıcılardan daha mı avantajlı olur?

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1. Yazicilar eninde sonunda makinelerdir, hiz ve boyuttan baska, dayanimliligi, kullanim kolayligi, verimliligi ve daha neler neler ozellikleri fark eder.
2. Zor degil. Gayet de mumkun. Yazicinin fiyati cok bir anlam ifade etmez en dusuk butceler disinda.
3. Evet, dogru mekanik ve yazilim ayari yapilmis ucuz yazici ayari yapilmamis pahali yazicidan daha iyi basar.
4. Eger toplayabilirim derseniz, toplayacaginiz yazici her turlu daha avantajli olur. Ayni performansi daha dusuk maliyete veya ayni maliyete daha iyi performans verir. Toplama yazicilar (Voron, Annex Engineering, VzBoT vs.) her konuda hazirlardan daha iyidirler. Tek sorunu toplamak herkese gore degil.

1. Soru: Tekrar uzun uzun yazmak yerine 1 ay önce 3D yazıcı alacakken en son 2 yazıcı arasında kaldığımda farkları daha iyi görüp karar vermek ve kuzenime de danışmak için yazdığım mesajı buraya da bırakıyorum.

Mesaj;
" Ender 3 V3 SE vs KE
Ortak + tarafları
Doğrudan tahrikli Direct Drive Extruder;
Bazı sorunların oluşmasını engeller ve esnek filament basmayı sağlar.

Cr Touch ve Yeni Z gerenim ölçüm sensörü ile otomotik yatak seviyelemesi.
Hızlı, kolay ve otomotik yatak kalibrasyonu dışında mükemmel bir ilk katman oluşur ve baskı tablaya yapışmam ihtimali çok düşük olur.

Çift Z eksen ve Stabil Y çubuklar mevcut.
Bu şekilde daha hızlı ve kaliteli baskılar alınır.

Daha iyi görüntü kalitesine, yeteneklere ve Türkçe dil desteğine sahip ekranlar.
Yazıcıya olan hakimiyet artar ve daha keyifli bir kullanım sunar.

Daha iyi bir tabla malzemesi.
Baskının yapışması ve sorunsuz bir baskı almak için önemlidir.

KE'nin SE'ye göre + tarafları

Creality OS ve klipper.
Ekranı daha yetenekli ayrıca daha hızlı ve WiFi ile kontrol edilebilir bir makina olmasını sağlar. Kullanım konforunu arttırır.

Hotend'de çift fan mevcut.
Bu sayade daha iyi bir soğutmayla özellikle açısı yüksek modellerde daha iyi baskılar elde edilir.

Daha iyi bir tabla malzemesi.
PC yay çeliğindense PEI yay çeliği daha iyidir çünkü baskı sırasında iyi bir yapışma sağlarken soğuyunca baskıyı hemen serbest bırakır.

Filament sensörü.
Filament bitince yazıcıyı durduran ve yeni filament takınca devam etmesini sağlayan sensör.

Filament sensörü, PEI tabla ve çift fan toplamda 1000 TL gibi bir fiyata SE modeline eklenebilir.

Ender 3 V3 SE : 7500₺
Ender 3 V3 KE :12500₺ "

Bu yazıcılar arasında büyük bir fiyat farkı olmamasına rağmen bu tarz farklar var. Örneğin 20 30 bin TL'lik veya daha pahalı bazı yazıcılarda kapalı kasa, kamera olması ve baskıda bir sıkıntı olduğunda bunu algılayıp otomotik Baskının durması ve spagetti gibi sorunların önlenmesini sağlayan, renkli baskı almayı sağlayan pek çok özellik var. Yine de bunlara rağmen ben benim beklentilerime ve bütçeme uygun olduğu için Ender 3 V3 SE almayı seçtim.

2 ve 3. Soru : Bazı farklar işi çok iyi bilsenizde her yazıcı da elde edemezsiniz. Örneğin ucuz bir yazıcı ile renkli baskı alamazsınız ama genel olarak işi iyi öğrenmeniz zaman ve emek harcamamız durumunda ucuz bir yazıcı ile pahalı bir yazıcı da Yapabileceğiniz çoğu şeyi yapabilirsiniz. Yani burda çoğunlukla ödenen para zaman ve emek tasarrufu için oluyor.

4. Soru : Bence bu soruyu şuan bize soruyorsanız sakın toplamaya falan çalışmayın. 3D yazıcı Toplama işi PC Toplamak gibi değildir. (PC toplamak da çok basit sayılmaz) Bu soruyu kimseye sormaya ihtiyacınız olmadığı ve 3D yazıcı hakkında gerekli her bilgiyi bildiğiniz zaman zaten kimseye sormadan isterseniz kendiniz yaparsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı