3DS MAX, Minimum GPU Kullanımı Sabitlemek

Burak Aykan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Modelleme ve render amaçlı 3DS MAX 2016 kullanıyorum. Viewport ekranında anlık takılmalar oluyor. Farkettim ki 3DS MAX ekranında gezinmeye başlayınca 200 milyon poligona kadar hiç takılmadan hareket ediyor ama parmağımı mouse butonundan kaldırıp tekrar gezinmeye başladığımda GPU kullanımı birden %0 oluyor. İki yada beş sn arası bekleme yapıyor. Asus tweak programlarını denedim ama minimum değeri değiştirecek bir değer bulanamadım. Eğer minimum GPU kullanımını belirli bir değerde tutabilirsem sorun çözülecektir bunu nasıl yapabilirim?

Sistem Bilgileri:

 Fractal Design Define R2 XL Kasa
 Fractal Design Newton R3 1000W Psu
 Asus X99-Deluxe Usb 3.1 Lga 2011-v3 Intel X99
 Intel Core i7 5960X Soket 2011 V3
 Kingston HyperX Predator 480GB (HHHL) Gen2 X4 PCIe Ssd
 2* GSKILL Ripjaws4 DDR4-3000Mhz CL15 16GB (4X4GB) Quad
 Corsair H110i GT 280mm Extreme Performance Liquid CPU Cooler
 2* Asus GTX980 Ti Strix 6G, 6GB, GDDR5,
 27'' Dell U2715H Led 8 ms Monitör Dp Hdmi
 Microsoft Windows 10 Pro. Lisans

gpu voltage limit reached çözüm

GPU voltage limit reached ne demek sorun neden kaynaklanıyor?
GPU USAGE.png

NVIDIA Inspector tarzı bir şey kurcaladınız mı? Ya da bunun gibi ince ayar yapabileceğiniz başka bir yazılım?

OC var mı?

GTX 980 Tİ'ın Power Statelere göre normal voltaj değerleri nedir bilmiyorum. Kartınız özel tasarımsa ve farklı bir VDDC değerine sahipse kartın driverı bunu hata olarak görebilir diyeceğim belki.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı