3TB HDD harddisk Frisby FHC 3545p Biçimlendirme sorunu

theckar

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar lütfen yardım edin . Bugün pc ' de takılı olan 3TB HDD Seagate harddiskimi yeni aldığım Frisby FHC 3545p harici harddisk kutusuna taktım . Ama bu diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli diye uyarı aldım . Lütfen yardım edin içinde benim hayatım var. Tüm birikimim bu harddiskin içinde sizce ne yapmalıyım. Önceden 500 gb hdd denemiştim sıkıntısız açmıştı. Size geri pcye taksam düzelri mi ? Ne yapmalıyım ? Bir de sürekli harddisk gidip geliyor. Harddiskin formatı RAW olarak görünüyor. ( Ayrıca benim bügün bu sorunu düzeltemem gerek çünkü yarın tatile çıkıcam ve babamın içinde önemli dosyaları var )

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyeceğim .

Mikail Fidan Acaba seagate ' nin sea for dos programıya işlem yapsam düzelirmi ? Ama programın nasıl kullanılacağını bilmiyorum.(sea for Windows programını denedim sonuç alamadım fail hatası verdi )

Sorunumu PCye takarak çözdüm . DVDROM'u çıkartarak harddiskmi taktım ve her şey eskisi gibi geri geldi . Galiba harddisk kutusu sorunlu Frisby'yi tercih ettğimim için pişmanım . Üstünde 3tbye kadar desteklediği yazıyordu .Şimdi 500 gb harddsikmi kutuya takıcam bakalım hangi sonucu alıcam . :) Yardım için teşekkürler .

Son düzenleme:
Arkadaşlar 3tb harddiski PC'ye takınca eskisi gibi çalıştı , fakat sorunumun harici harddisk kutusunda olmadığını fark ettim başka bir harici kutuda denedim aynı hatayı aldım . Aynı tip bir başka harddiski aynı marka aynı boyut denedim sorunsuz çalıştı.Sizce sorun harddiskin neresinde ? Format tipi harici kutuya takınca RAW olarak görünüyor . Normalde NTFS .

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı