4.000 TL klavye önerisi

Bütçe
4000
Wraith W75'i manyetik klavye özellikleriyle pek işim olmadığı ve mekanik klavyeler hissiyat konusunda daha fazla övüldüğü için iade edip mekanik bir klavye almayı düşünüyorum.
Önümdeki seçenekler bunlar;
Normalde M1 v5'e karar kılmıştım fakat fiyatı 500 lira kadar zamlandı.
Attığım ürünlerden 5075B'nin kutu içeriğinden coiled kablo çıkmıyor.
007b ise piano switch ile (deneyimlemedim) M1 v5'in önüne geçiyor fakat bataryası daha düşük ve alüğminyum değil.

W75'i iade etmeyip kullanmak gibi bir seçeneğim de var, fakat Knob'un özelleştirilememesi gibi bazı yazılımsal eksiklikler sinirimi bozdu, benzer ürünlerin aksine içerisinden coiled kablo çıkmıyor ve kablosuz özelliği de yok.

Tavsiyeleriniz bekliyorum, başka önerilere de açığım.

W75 kaliteli manyetik switch kullandığı için piyasadaki mekanik klavyelerin çoğundan daha iyi yazım kalitesi olarak. Alüminyum plate yüzünden gasket mount başarısız o kadar. Ayrıca coiled kablo kullandınız mı bilmiyorum ama oldukça rahatsız bir kablo.
Hocam monitörün önünden hafif parlayan beyaz kablo geçmesi de rahatsız etti, siyah veya düz beyaz bir coilled kabloya hayır demem açıkçası.
W75'de kalmalı mıyım emin olamıyorum, birçok bilgi eksik; Klavyenin kullanma klavuzu yok, gasket yapısı hakkında bilgimiz yok, özelliklerin nasıl kullanılacağı hakkında firma tarafından sağlanan bir bilgi yok, kasanın içi nasıl açılır kimse bilmiyor çünkü bunu yapıp paylaşan yok.
Snap-tap olayı için içerik üreticilerinin insanları sizin yazınıza yönlendirdiğini gördüm, çünkü firma bunun hakkında hiçbir bilgi paylaşmamış.

@Yuiis Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?
İlla alu kasa olmasına gerek yoksa seçenek çok hocam mekanik klavye kısmında. Alu kasa istiyorsan m1 v5 hala fena değil fiyat olarak. Coiled kablo kısmına da çok takılma bence, çok istiyorsan temudan 300-400 liraya bulursun sonradan coiled kablo.

W75 kaliteli manyetik switch kullandığı için piyasadaki mekanik klavyelerin çoğundan daha iyi yazım kalitesi olarak. Alüminyum PLA'te yüzünden gasket Mount başarısız o kadar. Ayrıca coiled kablo kullandınız mı bilmiyorum ama oldukça rahatsız bir kablo.

Manyetikler yazmak için çok da iyi değiller. Seven de var sevmeyen de fakat büyük çoğunluk denedikten sonra mekaniği seçiyor, ben de dahil.

@MacBethad bence 007 hala çok güzel bir seçenek, daha kaliteli hissettirsin diyorsanız M1 v5 de tercih edilebilir fakat incelemelerin birinde o kadar foam var ki gasket mount işlevsiz kalıyor gibisinden bir şey okumuştum.

Manyetikler yazmak için çok da iyi değiller. Seven de var sevmeyen de fakat büyük çoğunluk denedikten sonra mekaniği seçiyor, ben de dahil.
Demek istediğim şey manyetik olsa da switchleri kaliteli olduğu için fark aşırı değil.
Manyetik olduğu için, düzgün çalışsın diye alüminyum plate kullanıldığı için gasket mount özelliğini çöp ediyor. Bu yüzden yazım olarak muadili mekanik klavyelere göre kötü.

Demek istediğim şey manyetik olsa da switchleri kaliteli olduğu için fark aşırı değil.
Manyetik olduğu için, düzgün çalışsın diye alüminyum plate kullanıldığı için gasket Mount özelliğini çöp ediyor. Bu yüzden yazım olarak muadili mekanik klavyelere göre kötü.

Elimde Gateron jade(KS20'nin bir üstü) var ve mekaniklere hissiyat olarak yakın bile değiller. Gateron smoothie bile çok daha iyi bir hissiyat sunuyor maalesef. Plate olmadan, dümdüz şekilde de hissiyat olarak belirgin bir fark var. Asıl mesele MX tipi springlerin kullanılamamasında yatıyor, plate'nin ne kadar hissiyatı etkilediğini bilemiyorum.

Özellikle KS20'lerin bottom out sesi ve hissiyatı çok kötü. Performans için alınmıyorsa çok da alınabilir bir yanı yok, günlük kullanımda mekanikler hayli hayli iş görecek ve daha iyi bir performans sergileyecektir.

İlla alu kasa olmasına gerek yoksa seçenek çok hocam mekanik klavye kısmında. Alu kasa istiyorsan M1 v5 hala fena değil fiyat olarak. Coiled kablo kısmına da çok takılma bence, çok istiyorsan Temu'dan 300-400 liraya bulursun sonradan coiled kablo.

Hocam bütçe konusunda sıkıntım yok acaba M1V5 alıp geçsemmi ya da daha ucuz modellere mi baksam benim için önemli olan yazım hissiyatı ve konfor belki bataryasıda önemli olabilir minimum 12 saat klavye kullanıyorum günde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı