4.000 TL Ryzen 5 1500X ve 1050Ti Sistem Toplama

ali bayav

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 4000 liraya yakın bir birikimim var. Bu birikimimle 1050 Ti ekran kartlı bir sistem almak istiyorum. Monitör fiyata dahil olmalı. Aşağıya kendi bilgim dahilinde topladığım sistemi gösteriyorum. İşin ehli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Sistemin ileriye dönük olmasını istiyorum; ekleme çıkarma yaparak. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Adsız.png

HyperX Fury Black 16GB Kit 2666MHz CL15 ve rx470 daha uygun olacaktir.

Not: bu ram kiti pahaliymis ama Rx 470 bu sisteme daha cok yakisacaktir. Fazladan vereceginiz paraya deger

Böyle bir bütçe için GTX 1050 Ti düşük bir kart. İşlemcini Ryzen 5 1400 ile değiştirip, ekran kartı olarak ise bunu almanı öneririm : MSI GAMING X Amd Radeon RX 470 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E Fiyatı
Yardımınız için çok teşekkür ederim.

HyperX Fury Black 16GB Kit 2666MHz CL15 ve rx470 daha uygun olacaktir.

Not: bu ram kiti pahaliymis ama Rx 470 bu sisteme daha cok yakisacaktir. Fazladan vereceginiz paraya deger
Yardımınız için çok size de çok teşekkür ederim. 1050 Ti ile RX 470 arasında ne gibi bir performans artışı olacak.

Rx 470, Gtx 1050 Ti dan yaklasik %27 daha güçlü. vereceğiniz 919 liranın hakkını veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam bu sistem için X370 bir anakart yüksek olmamış mı?
Asus B350-Plus veya MSI B350 Tomahawk modeli daha uygun olur diye düşünüyorum. Anakartı bu iki modelden birisini seçerek işlemciyi 1500X yapabilir. Veya daha uygun bütçeli olsun istenirse Asus B350-Prime modeli de olabilir. Ancak tavsiye etmem. B350-Plus çok daha iyidir.

İleriye dönük bu şekilde toplanır. Sonuçta AM4 soketi Raja Koduri'nin söylemine bakarsak 3 yıl boyunca değişmeyecek o zamana kadarda Ryzen'nin optimize edilmiş daha güçlü işlemcileri çıkacak. 3 yıl sonunda alınacak daha güçlü işlemciyi anakartın sorunsuz tam verimli çalıştırması için böyle tercihte bulundum.

İleriye dönük bu şekilde toplanır. Sonuçta AM4 soketi Raja Koduri'nin söylemine bakarsak 3 yıl boyunca değişmeyecek o zamana kadarda Ryzen'nin optimize edilmiş daha güçlü işlemcileri çıkacak. 3 yıl sonunda alınacak daha güçlü işlemciyi anakartın sorunsuz tam verimli çalıştırması için böyle tercihte bulundum.
Kesinlikle katılıyorum ve x370 öneriyorum, daha önce dikkatimden kaçmış. İleride Rx 470 bir tane daha alıp crossfire yapma şansınız olacak. (teoride B350 ile de yapılabilir ama X4 bant genişliğle pek verim olmaz )

Hocam bence B350 almasa bir sorun yok. Zaten anakart performansa etki etmiyor. Bana göre x anakartlar İntelin x ve z; b anakartlar İntelin h ve b anakartlarına denk geliyor. Benim önerdiğim sistem şöyle:
İşlemci:AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz 10MB Önbellek 4 Çekirdek 65W İşlemci - incehesap.com
Monitör:Viewsonic VX2257-MHD 21.5" Full HD Monitör Monitör
Ekran Kartı:XFX RX 480 RS TripleX Edition 8192MB.PCI-E.3xDP.HDMI.DVI
Anakart:Asus PRIME B350M-A AMD B350 AM4 Ryzen DDR4 3200MHz(O.C.) USB 3.1 Sata 3 M.2 HDMI/DVI/D-Sub mATX - incehesap.com
PSU:XFX 600W (80+Bronze) 12cm Fan Single Rail
Kasa:Akasa Venom LX Mid Tower Kasa (A-ATX03-A3B) Kasa
RAM:G.Skill RipjawsV Kırmızı 8GB 3000MHz DDR4 Ram (F4-3000C15S-8GVRB) - incehesap.com
SSD:Crucial 275GB MX300 SSD (CT275MX300SSD1) SSD
275 GB bir SSD sizi en az 1-2 ay götürür. O sürede de para biriktirip 1 TB Toshiba P300 HDD alabilirsiniz. Bu sistem toplam 3950 lira tuttu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı