4.000 TL'ye Masaüstü Sistem Toplamak İstiyorum

ProtectYourself

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Herkese merhaba

Grafik tasarım programlarını kullanacağım. Ara sıra oyun oynayabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. Monitör ve hard disk elimde mevcut olduğu için onları eklemeyelim. 1 sene sonrasında ekran kartını SLI yapabileceğim anakart ve kasa önerirseniz sevinirim. Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Ben topladım bir tane gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Anakart, kasa , güç kaynağı SLİ destekliyicek şekilde seçtim. Grafik tasarımla uğraşıcağın için Ram'i yüksek İşlemciyi çarpan kilidi açık aldım. Ekran kartıda rahat yeticektir ve bu işlemciye sıvı soğutma gider . İsterseniz bir kaç bileşenden kısıp bir tanede SSD alabilirsiniz. Not : 4.110 TL tuttu.

Dosya Ekleri

• 4.100.png
    4.100.png
    53,6 KB · Görüntüleme: 517
Ben topladım bir tane gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Anakart, kasa , güç kaynağı SLİ destekliyicek şekilde seçtim. Grafik tasarımla uğraşıcağın için Ram'i yüksek İşlemciyi çarpan kilidi açık aldım. Ekran kartıda rahat yeticektir ve bu işlemciye sıvı soğutma gider . İsterseniz bir kaç bileşenden kısıp bir tanede SSD alabilirsiniz. Not : 4.110 TL tuttu.
Güzel sistem olmuş. Bu sistemden herhangi bir şey değiştirilmemeli bence. Parası olunca alsın SSD.

Teşekkür ederim. Sisteme SSD ekleyip alabilirim.

Başka önerisi olan yok mu

Ben olsam işlemci olarak i7 4790, anakart olarak MSİ gaming 5 tercih ederdim. Eğer oyun oynayacaksanız soketiniz x99 olmadığı için 2. ekran kartı yani SLI yapmanız gereksiz olacaktır. Nedenmi? Tam performans 2. karttan alamazsınız hayır benim anakartımda da bulunuyor ekran kartı takıcak yer var işte demeyin, 16'lık ekran kartı takma bölümü vardır evet takabilirsiniz fakat içeride sadece 1. kısımda 16 pin görebilirsiniz 2. soket'te ise 16 pinlik ekran kartı takma yeri vardır fakat 8 pin görürsünüz içeride. 1'.de 16 2.de 8 pin bulunur içeride, takma yeri değil. x99 soketinde ise 2 tane 16 pinlik giriş bulunuyor. x99 soketi önceleri için böyle bir durum yok malesef. Eğer sli planınız varsa gtx980 için para biriktirmeniz daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Ben olsam işlemci olarak i7 4790, anakart olarak MSİ gaming 5 tercih ederdim. Eğer oyun oynayacaksanız soketiniz x99 olmadığı için 2. ekran kartı yani SLI yapmanız gereksiz olacaktır. Nedenmi? Tam performans 2. karttan alamazsınız hayır benim anakartımda da bulunuyor ekran kartı takıcak yer var işte demeyin, 16'lık ekran kartı takma bölümü vardır evet takabilirsiniz fakat içeride sadece 1. kısımda 16 pin görebilirsiniz 2. soket'te ise 16 pinlik ekran kartı takma yeri vardır fakat 8 pin görürsünüz içeride. 1'.de 16 2.de 8 pin bulunur içeride, takma yeri değil. x99 soketinde ise 2 tane 16 pinlik giriş bulunuyor. x99 soketi önceleri için böyle bir durum yok malesef. Eğer sli planınız varsa gtx980 için para biriktirmeniz daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim enesozten. Peki x99 soketli bilgisayar toplarsam fiyat olarak en düşük maliyet ne olur, x99 soketli sistem tavsiye edebilirmisiniz.

Teşekkür ederim @Silinen üye . SLI için x99 soketli sistem tercih etmemi söyledi @enesozten ama nasıl bir sistem toplamalıyım kararsız kaldım. Siz ne dersiniz bu konuda. X99 soketlimi tercih etmeliyim, 1150 soketlimi
GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 Siyah DDR4 2133MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram - Vatan Bilgisayar
X99S GAMING 7 Intel X99 Soket 2011 DDR4 Anakart - Vatan Bilgisayar
İntel Core i7 4820K Soket 2011 3.7Ghz 10Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar
Bu linkini verdiğim parçalar 2459 tl tutuyor. DDR4 4 sistem toplarsan ve gtx 970 alırsan gerçekten aşırı uzun ömürlü bir sistem olur. Fakat stoklarda ddr4 ram sıkıntılı görünüyor. Yorumuma neden 1150 sistem toplayıp gtx980 önermedin gibi eleştiriler gelebilir fakat 970 ve 980 arasındaki fiyat farkı performans açısından veriliecek bir fiyat gibi görülmüyor. En iyi karar GTX970. Uzun süre sonra sli yapmak istersen yaparsın, ama şuan gereksiz olur. MSİ GTX 970'i fiyata dahil ettiğim zaman 3750 tl gibi bir fiyat çıkar. Fiyatının biraz sınırlarını aşıp 700w güç kaynağı ve kasa alınması harika olur.
MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Corsair Carbide Serisi™ 400R 80Plus 750W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Toplam 4200tl.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı