4+4 GB RAM vs 4+8 GB RAM

cemil gedik

Decapat
Arakadaslar benım laptopumda 4 GB kendı RAM'ı var. Ben yukseltme yapacagım ama bazı yerlerden bir şeyler duydum kafamı karıstırdı. Sizce hangısını yapmalıyım? Sıze sormak ıstedım.
4 + 4 = 8 mı yoksa 4+8=12 GB olsa sıkıntı olur mu? Sız hangsını onerıyorsunuz?

Ramler uyuştuğu sürece problem olmaz. Ram uyuşmazlığı olursa 4+4 veya 4+8 ikiside sorun çıkartabilir. Mhz ve gecikme değerlerini kontrol et. 🤗

Bir kere en temiz olanı elinde olan 4 GB'ı da ikinci el satıp 8+8'e geçmek. Onun dışında ikisinin çok bir farkı olacağını sanmıyorum. Ram bilgilerini buraya atarsan daha detaylı yardımcı olabiliriz.

i5 3470 ve GTX 1050 TI ile 4+4 ve 4+8 kullanmış birisi olarak yazıyorum 4+8 kullan. Nedenler şunlar :

1. Öncelikle 8 GB RAM 1080P'de yetersiz geliyor artık. Örneğin ben FH4'te dropların ardı arkasını kesemeyince 12 yaptım sorun çözüldü.

2.'si de 4+4'de Dual Channel çalışırken 4+8'de Flex Mod'da çalışır. Flex Mod Dual Channel'a göre %1-3 arasında daha az performanslıdır. 100 FPS'de 3 FPS'nin çok da bir zararı yok. Onun yerine 12 yapman çok daha faydalı olacaktır.

Sıkıntı konusunda, kit olmayan ama birebir aynı marka/model RAM'ler bile sıkıntı çıkarabiliyor. Şans işi. 4+4 veya 4+8'le ilgisi yok. Bu yüzden denemen gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı