4 GB RAM vs 8 GB RAM

furelb

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba benim laptopta 4 GB RAM var. 8 GB'a yükseltsem fark eder mi?
Özelikler:
Celeron N2830.
4 GB DDR3 RAM.
500 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahsen yakin bir arkadasimin kullanmis oldugu eski bir laptopa SSD takip Windows 10 x64 kurduk. Baya eski bir laptoptu. 4 GB RAM’i vardi. Hatta islemcisi İntel Core Two Duo diye devam ediyordu. Gunluk kullanimda isini goruyordu. Ben de deneyimlemistim ve gayet guzel performansi vardi. Birde Linux kerneli barindiran hafif sistemler kurup performansi arttirabilirsiniz.

Günümüzde ofis ve normal kullanım dahil, en düşük RAM miktarının 8 GB olması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şekilde SSD de artık vazgeçilmez parçalardan birisi.

Yani 8 GB RAM'e yükseltmenizi ve HDD'yi söküp caddy aparatıyla DVD+RW yuvasına almanızı, HDD yuvasına da bir SSD takmanızı öneririm. 240GB bile olsa emin olun çok şey fark eder, çağ atlar. Dersiniz ki bilgisayar Celeron işlemcili bu kadar masrafa değer mi? O zaman şimdilik RAM'i boşverin, SSD daha öncelikli derim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı