4.5 GHZ'de %50 işlemci kullanımını geçmiyor

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar Contac 30 soğutucuyu aldım ve kasamda şuan. 4.5 GHZ testlerini yaparken Prime 95 ile nedense %50 işlemci kullanılıyor. Daha düşük 4.2 GHZ gibi değerlerde %100 kullanıyordu.

Sadece çarpan kilidini 18,0'dan 23,50'ye çıkarttım. Voltaj arttırma işlemi yapmadım hiç. Acaba %50'yi geçmemesinin sebebi bu mu ? Ben bundan şüpheleniyorum.

Bilgili bir arkadaş yardım ederse on numara olur.

Çünkü işlemci 4.5 GHZ Prime 95 testinde 40 dereceyi hiç geçmiyor. Normalde 4.2 GHZ ile Prime 95 yaptığımda 44 derece olmuştu.
İşlemciyi tamamen kullanmamasının sebebi voltaj vermemem mi ? Hayır ise nedenini söyler misiniz ?

Ayrıca hata vermeye başladı. Birden yeniden başlıyor bilgisayar. 4.2 GHZ'ye geri aldım ve düzeldi. %100 kullanabiliyor şuan ve hatalar yok.
3.6'dan 4.5'e geçince internet sayfalarının açılışı bile hızlanıyor gerçekten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ilk olarka BIOS'tan CPU güç tasarruf seçeneklerini kapat. Sonra Turbo Core'u devre dışı bırak. Ardından vCore'u 1.488'e çek. Çarpanı 22 yap, 4.4 GHz stabil olması gerek. CPU Phase Control ayarını da Optimized yap. 1.5V'tan fazla verme işlemciye.

Ya girdim ancak söylediğin ayarları bulamadım. Belki biraz daha farklı isimle yazılmışlardır. Ben aşağıya resmi koydum. Sen oradan neyi ne yapacağımı söylersen çok daha iyi olur.
Köfte kokusu almak istemiyorum :D

Yardım edecek var mı :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi yaptım ve sonuçlar hiç iç açıcı değil :D 58 dereceye kadar geldi. Fan hızı da yükseldi. Ben 4.4 eski voltajlı halini deneyeceğim. Belki çarpanı 22,50 verdiğim için %50 yi geçmiyordu. Tam olarak 22 yani 4.4 ile 1.320 voltajda deneyeceğim.

Boşta 36 derece oluyor bu şekilde. Sence 4.4 GHZ 1.460 voltaj hali ile kalsın mı ? Sıkıntı yaratır mı ?

- - - Güncellendi - - -

Offf düzelmiyor ya lanet olsun.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı