4.5G hızı normal mi?

bafralifatih55

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sizce bu hızlar dört buçuk g için normal mi?

Screenshot_20200917-152837_Speedtest.jpg
Screenshot_20200917-113651_Speedtest.jpg
Screenshot_20200917-113617_Speedtest.jpg
Screenshot_20200916-234010_Speedtest.jpg
Screenshot_20200916-233336_Speedtest.jpg

4.5G İçin bence hiçte normal değil. 3G bile yanılmıyorsam 25Mbps'e kadar destekliyor zaten. Baz istasyonu uzaklığına ve cihaza göre değişiklik gösterebilir. Ben daha birkaç gün önce yaptığım testte, 130Mbps download, 13Mbps upload değerleri aldım.

4.5G için bence hiçte normal değil. 3G bile yanılmıyorsam 25Mbps'e kadar destekliyor zaten. Baz istasyonu uzaklığına ve cihaza göre değişiklik gösterebilir. Ben daha birkaç gün önce yaptığım testte, 130Mbps download, 13Mbps upload değerleri aldım.

Benim evime Turkcell tarafından 4.5 ile 250 Mbps'ye kadar hız geliyordu. Şu an 100 üstünü geçmiyor arayıp soracağım niye böyle oldu diye. Baya kötü oldu bir anda çekim gücü.

Evet ama baz istasyonuna olan uzaklığı hesap etmek lazım. Ben de baz istasyonuna 60-70MT uzaklıktaki bir evden test yaptığımda Türk Telekom'da 130Mbps gördüm.

Evet ama baz istasyonuna olan uzaklığı hesap etmek lazım. Ben de baz istasyonuna 60-70MT uzaklıktaki bir evden test yaptığımda Türk Telekom'da 130Mbps gördüm.
E Devlet'ten sorgulanıyor bulunduğunuz konum ve baz istasyonu arasındaki uzaklık. Veriler ne kadar doğru bilmiyorum.
Screenshot_2020-09-17-16-10-47-107_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi.jpg

E Devlet'ten sorgulanıyor bulunduğunuz konum ve baz istasyonu arasındaki uzaklık. Veriler ne kadar doğru bilmiyorum. Eki Görüntüle 671307

Dostum e-devlet üzerinden nereden sorgulama yapılıyor
Ben de Turkcell ile görüşüp bu durumu sorgulayacağım gerçekten hız değerleri çok düşük Hatta bağdan bundan daha düşük değerler aldığımda oluyor

Ben hep 250 alıyordum. Baz istasyonu uzak değil. Arayıp konuşcam film izleyince bile mobilden pikselleşiyor. Bir ara yine böyle sorun olmuştu söyledim 1 hafta içinde düzelti. Bu arada sen VDSL2 altyapıda güçlendiriceden bahsettin onu nereye takıyorlar? Saha dolabınamı ankastreye mi?

E Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama kısmından aratabilirsiniz. Ben yinede tarif edeyim.

Kurumlar - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri.

İnternet paketim çok az kaldığı için test yapmıyorum. Ama yaklaşık 370 metre uzaklıkta Türk Telekom ve Xiaomi Redmi Note 8 ile Chrome üzerinden test yaptığımda 130-13 Mbps gibi değerler almıştım. Konuma, cihaza ve bulunduğunuz alanın sinyal geçirgenliği-kalitesine göre değişiklik olacağını unutmayın arkadaşlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı