4.5G kullanmak daha fazla internet harcamaya neden olur mu?

  • Konuyu başlatan DTB
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 3B

DTB

Kilopat
Katılım
23 Aralık 2019
Mesajlar
6.553
Makaleler
15
Çözümler
32
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Pentium 4 512Mb ram
Cinsiyet
Erkek
4.5G kullanmak daha fazla internet harcamaya neden olur mu? Sene 2014 olması lazım ben 3G de videolar izliyordum mobil veride 3 GB internetim vardı yetiyordu fakat şu an 7GB zor yetiyor tek tük video izlesem bile. 4.5G yerine 3G kullansam ayarlar kısmından internetim daha az mı gider sitelerde dolaşırken?



Daha az internet harcamak için ne yapabilirim?

(Veri tasarrufu sağlayan Tarayıcı, program vs önerirseniz güzel olur Android, iOS, Windows için)
 
Son düzenleme:
4.5G kullanmak daha fazla internet harcamaya neden olur mu? Sene 2014 olması lazım ben 3G de videolar izliyordum mobil veride 3 GB internetim vardı yetiyordu fakat şu an 7GB zor yetiyor tek tük video izlesem bile. 4.5G yerine 3G kullansam internetim daha az mı gider internette, sitelerde dolaşırken?
3G ile internet kullanılmaz. 3G devri biteli yıllar oluyor.
 
3G'de muhtemelen internet kullanımı daha az olur ama tabii çekerse. 4.5G yaygınlaştıktan sonra 3G bitti gibi bir şey çok kötü çekiyor.

Ankara'dayım 3G kullanıyorum çekim konusundan sıkıntım yok şu an. Vodafone'e kullanıyorum.
 
3G devri bitti diye bir şey yok. Çekeceği kadar çekiyor. Bence hız dışında 3G kullanmanın bir sorunu yok ve daha az veri kullanacağına da eminim. Bana zamanında 100 MB bile yetiyordu. Sorun ise artık sosyal medyada ve internette her yerden veri yiyecek bir şeyler fırlaması. Çözüm de uygulamalarda veri tasarrufunu açmak, düşük kalitede medya görüntülemek, en çok veri kullanan uygulamalara bakıp onlardan kaçınmak ve reklamları engellemek.
 
Hayır hiçbir fark olmaz sadece hızın düşer ve tatmin olamazsın istersen mobil veri limiti yapabilirsin.

Vodafone de 3.5G kullanıyorum. Bir sıkıntı yok fakat bazen çekmiyor. Bence siz 3.5G'ye geçin.

3.5 g diye bir şey var mı? 🤣 🤣
 
Daha az çeker gibi bi' saçmalık yok. Araba mı bu 110'u geçince 2 kat benzin harcasın? Açılan dosyanın kapasitesi belli. YouTube, Instagram gibi mecralar zaten tampon bellekle çalışıyor. Sen izledikçe belli bir süre önden indiriyor. Video durursa o ön indirme de belli bir düzeyde duruyor. Bu 3G olunca da aynı 4,5G de. 2014 yılından bu yana 9 yıl geçti videoların kalitesi arttı. Platformların harcadığı ve ihtiyaç duyduğu hızlar arttı. Tabii ki daha fazla kota gerekecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı