Bilmiyordum.Pek olmaz fakat masaüstünde 3.5 inç almanız daha iyi olur.
Firecuda HDD yok, Firecuda SSD.
Bilmiyordum.Pek olmaz fakat masaüstünde 3.5 inç almanız daha iyi olur.
Firecuda HDD değildir, SSHD'dir, SSD ile HDD karışımı bir seri.Firecuda harddisk olarak da var.
![]()
Dahili Sabit Diskler | Seagate Türkiye
Uygun maliyetli dahili sabit disklerle yükseltme yaparak bilgisayarınıza kapasite, hız ve uzun vadeli güvenilirlik kazandırın.www.seagate.com
SSHD bir tür harddisktir. Aksini iddia edemezsiniz. Zaten ben HDD kısaltmasını kullanmadım.Firecuda HDD değildir, SSHD'dir, SSD ile HDD karışımı bir seri.
Evet, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler fakat yine de arkadaşın kriterlerine uymuyor, Firecuda'nın en geniş modeli 2 Tb.SSHD bir tür harddisktir. Aksini iddia edemezsiniz. Zaten ben HDD kısaltmasını kullanmadım.
Ayrıca ek bilgi olarak, içlerine 8GB MLC çipleri konulması bu diskleri SSD benzeri performans göstermesine sebep olmuyor. Bu sebeple "HDD ile SSD karışımı" şeklindeki ezber bir ifade bu diskleri abartılı bir şekilde tanımlıyor. Sıralı okuma ve yazma hızı olarak hala harddisk seviyesindeler. İçlerindeki küçük SSD çipleri sayesinde işletim sistemi açılışı ve oyun yükleme ekranı biraz hızlanıyor o kadar.
2.5" HDD daha sessiz olur diye düşünüyorum.Pek olmaz fakat masaüstünde 3.5 inç almanız daha iyi olur.
Değil, aksine kalitesine göre daha sesli bile olabiliyor, eski laptopumda 1 Tb WD Blue 2.5 HDD vardı, baya sesli çalışıyordu.2.5" HDD daha sessiz olur diye düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.