Yaşım 13 2021'in başlarında ergenliğe girdim. 5. aydan 9. aya kadar sadece 2 cm uzadım çok az değil mi? Moralim çok bozuluyor boyum 1.57yken 1.59 oldu sadece neden uzamıyorum ben okuldakilerin boylari örneğin 500 kişi varsa 50 tanesi falan benim boylarimda 420 kişi ise örneğin 1.65 boylarinda şu anda olmak istediğim en az boy 1.65. geriye kalan 30 kişi falan sa 1.75 1.80'lerde kısa olmak çok berbat. Daha geçen sevdigim kız kısayım diye reddetti beni.umarım dedikleriniz olur
Abi onu cevaplamak hiç istemiyorum ya moralimi bozuyorlar boyları.ama yinede babam 1.74 annem 1.60 ama akrabalarım 1.76 yukarısı hepsi erkeklerin kadınlarda 1.65 1.67 arası
Boyunuza göre yargılayacak kişi sevilmeyi hak etmiyordur. Başka bir şey demeye gerek yok. Ayrıca yaşınız küçük, ileride daha farklı insanlarla tanışacaksınız. Boş verin.
Yaşım 13 2021'in başlarında ergenliğe girdim. 5. aydan 9. aya kadar sadece 2 cm uzadım çok az değil mi? Moralim çok bozuluyor boyum 1.57yken 1.59 oldu sadece neden uzamıyorum ben okuldakilerin boylari örneğin 500 kişi varsa 50 tanesi falan benim boylarimda 420 kişi ise örneğin 1.65 boylarinda şu anda olmak istediğim en az boy 1.65. geriye kalan 30 kişi falan sa 1.75 1.80'lerde kısa olmak çok berbat. Daha geçen sevdigim kız kısayım diye reddetti beni.
Yine boy ayrımı vakası, reddedildiğin için canını sıkma. Reddedilmedim ama birkaç ergen yüzünden canını hiç sıkmaya değmez. Ben de 1.62 boyundayım ve 16 yaşındayım. Benim boyum ailemden dolayı böyle, ailem de kısa. Örneğin babam 1.76, annem 1.56. Bir-iki sene önce 1.55'ten kısaydım, 7. sınıfta benimle dalga geçiyorlardı. Çok büyük bir boy artışı yaşadım sayılmaz, ama artık boyun önemi olmadığını düşünüyorum. Düşünceler bir süre sonra değişiyor işte.
Yine boy ayrımı vakası, reddedildiğin için canını sıkma. Reddedilmedim ama birkaç ergen yüzünden canını hiç sıkmaya değmez. Ben de 1.62 boyundayım ve 16 yaşındayım. Benim boyum ailemden dolayı böyle, ailem de kısa. Örneğin babam 1.76, annem 1.56. Bir-iki sene önce 1.55'ten kısaydım, 7. sınıfta benimle dalga geçiyorlardı. Çok büyük bir boy artışı yaşadım sayılmaz, ama artık boyun önemi olmadığını düşünüyorum. Düşünceler bir süre sonra değişiyor işte.
Arkadaşlar bence cevap vermenin bir lüzumu yok. Arkadaşın boyu önceki açtığı konuya bakarsak 1.60 mış ve konu troll değil ise 2 cm kısalmış bile. İsminden de belli neyin ne olduğu zaten.
Arkadaşlar bence cevap vermenin bir lüzumu yok. Arkadaşın boyu önceki açtığı konuya bakarsak 1.60 mış ve konu troll değil ise 2 cm kısalmış bile. İsminden de belli neyin ne olduğu zaten.
Ailenizin boy ortalaması, beslenmeniz uyku düzeniniz vs hepsi etki ediyor. Ama yaşın daha küçük genetik faktörlerin belirlediğinden daha fazla uzama şansın var. Bol bol basketbol oyna, barfiks gibi asılı kalma hareketleri yap. Bunların yanında beslenme ve uykuna dikkat edersen +5 cm kadar kazanabilirsin.