4 bin TL PC için gamepad önerisi

Bütçe
3000-4000

Doyle

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, PC için gamepad alacağım. Forumda yeni bir kol modelini önerildiğini gördüm ama kolun tuşları Xbox gibi ben PS tarzı koldan oynadım hep o yüzden aklımda PS5 kolu almak var. Siz ne önerirsiniz ekstradan? Şu an PC Bluetooth desteklemiyor o yüzden kablo ile kullanacağım. Normalde F310 vardı ama değiştirmeyi düşünüyorum. Oynadığım oyunlar FIFA ve mk ekstradan kolun desteklediği oyunları bazen arkama yaslanarak oynuyorum ama çok muhim değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o fiyat bandında bir şey öneremem, bilgim yok, ancak şunu söylemek isterim ki XBOX analog düzenine alışmak hiç de zor değil. Bir saat oynamak bile yeterli olur.

Dün olsa XBOX önerirdim ama bugün kesinlikle Dualsense öneriyorum. Sony, PC için bağlantıya daha fazla kolaylıklar getiriyor. 3. parti uygulamalara ihtiyaç kalmayacak. Önerim bu şekilde. Xbox kontrolcüde kesinlikle çok iyi ama pil derdi var. Ergonomik olarak bence çok daha iyi ama Dualsense öneriyorum.

Sony, PC için bağlantıya daha fazla kolaylıklar getiriyor. 3. parti uygulamalara ihtiyaç kalmayacak.
Öyle bir durum için DualSense'te Xinput veya Windows'a Dinput gelmesi lazım. Aksi durumda hep 3. parti yazılım veya oyunun Dinput girişinin olması gerekecek.

Öyle bir durum için DualSense'te Xinput veya Windows'a Dinput gelmesi lazım. Aksi durumda hep 3. parti yazılım veya oyunun Dinput girişinin olması gerekecek.
Hocam dediklerinizi anlayamadım.

Dün olsa XBOX önerirdim ama bugün kesinlikle Dualsense öneriyorum. Sony, PC için bağlantıya daha fazla kolaylıklar getiriyor. 3. parti uygulamalara ihtiyaç kalmayacak. Önerim bu şekilde. Xbox kontrolcüde kesinlikle çok iyi ama pil derdi var. Ergonomik olarak bence çok daha iyi ama Dualsense öneriyorum.
Şuan ben ps5 kolu alsam dediğim oyunları oynamak için kurulum yazılımlarına mi ihtiyacım olucak ?

Hocam o fiyat bandında bir şey öneremem, bilgim yok, ancak şunu söylemek isterim ki XBOX analog düzenine alışmak hiç de zor değil. Bir saat oynamak bile yeterli olur.
Hocam hiç oynamadım bide genelde rekabetçi oyunlar oynayacağım için alisamazsam sıkıntı olur.

Şuan ben ps5 kolu alsam dediğim oyunları oynamak için kurulum yazılımlarına mi ihtiyacım olucak ?

Hocam hiç oynamadım bide genelde rekabetçi oyunlar oynayacağım için alisamazsam sıkıntı olur.
Evet Sony tarafından bir şey gelirse gerek kalmaz ama bazı oyunlar için 3. parti yazılımlara ihtiyaç olabilir. Bu güncellemenin ne zaman geleceği belirsiz. Xbox kontrolcü tercih edebilirsiniz o yüzden.

Dualsense ve Dualshock, "Dinput" denen giriş kullanıyor ve Windows bunu desteklemiyor. Oyüzden çoğu oyunu Gamepad'in algılaması için ekstra bir yazılım ile Dualsense'i Xbox cihazı olarak göstermeniz gerekiyor. Bazı oyunlarda (FIFA gibi.) Dinput desteği kendi içinde olduğu için direk cihazı görüyor.

Steam ise bu konuda en kullanıcı dostu. İçinde hali hazırda yazılım olduğu için ekstra yazılım indirmenize gerek kalmadan çeviriyor Xbox kolu olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı