mehmet üzer
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 5600
RX 7700 XT 12GB
16GB 3200 MHZ RAM
PRIME B550M-K ANAKART
Klevv Bolt X 2x8 3200Mhz CL16
Merhaba arkadaşlar, malum bu aralar tüm RAM'lara zam gelmeye başladı bende aşırı geç olmadan RAM yükseltmesi yapmaya karar verdim. Sistem 2x8 olmak üzere 16 GB bellek içeriyor. GTA 6'dır hlx tir odur budur yakın zamanda gelecekleri için ve 16'nın daha şu an bile yetersiz kaldığını hissettiğim için yükseltmek istiyorum. Kaç GB alacağımı kararlaştıramadım, sistemimde şu an kule tipi bir fan var ve fan o kadar büyük ki slot 1 ve slot 2'yi zorluyor. Ben de yukarı kaldırdım biraz ama slot 1 için çok az daha kaldırmam gerekebilir emin değilim. Belki sığar da ama direkt slot 3'e tek RAM mi alsam yoksa 1 ve 3 alıp Dual mı devam etsem orası size kalmış.
Şu anki B550 Prime M-K anakartımda 4 RAM slotu var ve Dual channel olarak klevv bolt X 2x8 RAM kullanıyorum. Şimdi aynı marka RAM bulmakta zorlanıyorum ve CL mevzuları falan varmış anlamıyorum onlardan pek yardım lazım o yüzden. CPU Z görüntüsünü aşağı bırakacağım.
Gördüğünüz gibi sistem oyun yokken bile 10 11 falan kullanıyor. Ben de RAM almanın kesin olduğu kanaatına vardım. bütçem 3 4 bin TL falan ama genişleyebilir.
Şu anki B550 Prime M-K anakartımda 4 RAM slotu var ve Dual channel olarak klevv bolt X 2x8 RAM kullanıyorum. Şimdi aynı marka RAM bulmakta zorlanıyorum ve CL mevzuları falan varmış anlamıyorum onlardan pek yardım lazım o yüzden. CPU Z görüntüsünü aşağı bırakacağım.
Gördüğünüz gibi sistem oyun yokken bile 10 11 falan kullanıyor. Ben de RAM almanın kesin olduğu kanaatına vardım. bütçem 3 4 bin TL falan ama genişleyebilir.
Son düzenleyen: Moderatör: