4 bölüm düşünüyorum, yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba hocam çok sorum var yanıtlamazsanız anlayışla karşılarım.

1- okuduğunuza pişman mısınız?
2- hangi sene ve hangi üniversite mezunusunuz.
3- iş imkanı var mı şu an çalışıyor musunuz?
4- çalışıyorsanız maaşınız ne kadar ne olarak çalışıyonuz.
5- okuması zor mu neden bu bölümü seçtinz.
6- önerir misiniz?
1- Değilim, hem güzel arkadaşlıklar edindim hem de bir sürü alan hakkında bilgi sahibi oldum. İşletme, yazılım, hukuk, lojistik, donanım, veri tabanı vs. ne ararsan var. Temeli öğretiyor sana her alanla ilgili. Bu temeli alıp geliştirip iş imkanı olarak değerlendirmek sana kalıyor.
2- Mezun olalı 1 ay falan oldu tazeyim bende :) Trakya Üni
3- 1.soruda saydığım gibi çok fazla alanı olduğu için iş imkanı da çok. Sadece kendine uygun alanı belirleyip o alanda gelişmen lazım.
4- Maaş bilgisi veremeyeceğim çünkü işe başlamadım henüz. Sisteme mezuniyetimin düşmesini bekliyorum sonra iş bakacağım.
5- Ben sayısal öğrencisiydim. Bilgisayar Müh. veya Yazılım Müh. istiyordum fakat olmadı. YBS diye bir bölüm varmış o da yazılımla ilgiliymiş dediler. Araştırdım sevdim tercih ettim öyle oldu. Zorluk konusunda bazı dersler cidden zor mesela muhasebe dersimiz vardı full sayısal insanı delirtecek cinsten. 1.sınıfta verilmesine rağmen hala kalan tanıdıklarım var 4 yıl olmuş :) onun dışında veri yapıları diye bir yazılım dersi vardı o da çok zordu ben 2 yıl üst üste aldım en sonunda geçtim. Genel olarak zor değil bölüm fakat bazı dersler zor tabi.
6- Ben arkandayım oku :)

1- değilim, hem güzel arkadaşlıklar edindim hem de bir sürü alan hakkında bilgi sahibi oldum. İşletme, yazılım, hukuk, lojistik, donanım, veri tabanı vs. ne ararsan var. Temeli öğretiyor sana her alanla ilgili. Bu temeli alıp geliştirip iş imkanı olarak değerlendirmek sana kalıyor.
2- mezun olalı 1 ay falan oldu tazeyim bende :) trakya üniversite.
3- 1.soruda saydığım gibi çok fazla alanı olduğu için iş imkanı da çok. Sadece kendine uygun alanı belirleyip o alanda gelişmen lazım.
4- maaş bilgisi veremeyeceğim çünkü işe başlamadım henüz. Sisteme mezuniyetimin düşmesini bekliyorum sonra iş bakacağım.
5- ben sayısal öğrencisiydim. Bilgisayar müh. Veya yazılım müh. İstiyordum fakat olmadı. YBS diye bir bölüm varmış o da yazılımla ilgiliymiş dediler. Araştırdım sevdim tercih ettim öyle oldu. Zorluk konusunda bazı dersler cidden zor mesela muhasebe dersimiz vardı Full sayısal insanı delirtecek cinsten. 1.sınıfta verilmesine rağmen hala kalan tanıdıklarım var 4 yıl olmuş :) onun dışında veri yapıları diye bir yazılım dersi vardı o da çok zordu ben 2 yıl üst üste aldım en sonunda geçtim. Genel olarak zor değil bölüm fakat bazı dersler zor tabii.
6- ben arkandayım oku :)

Öncellikle sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

Peki mezuniyetiniz sisteme düştüğünde nasıl iş bulmayı planlıyorsunuz hocam hangi kısma yöneldiniz siz? Bir şirkette mi çalışmayı düşünüyorsunuz veyahut freelancer olarak mı?

Üniversite hayatı tabii pırıl pırıl geçmeyeceğini biliyorum hocam hayatın her alanında karşımıza zorluklar çıkacak bu bölümü okuyorsak zorluğunu da tabii göze almalıyız.
Ekstra birkaç sorum var hocam.

1- maaş beklentiniz ortalama nedir?
2- bu sıralamayala YBS harici önerdiğiniz bölüm var mıdır gözünüze çarpan?
3- sizin gözünüzde kesinlikle her türlü YBS mezunu olarak iş imkanı var mıdır?
4- önerdiğiniz bir üniversite falan var mı yoksa YBS daha çok kendini geliştirmeye odaklı olduğu için üninin pek önemi yok mu?
5- Şunu bilmiyorsan zorlanırsın dediğiniz bir şey var mı misal el becerim çizimim çok kötü çoğu kişi Maket yapan,çizim yapan bölümlerde çok zorlanacağımı söylüyor.

Teşekkürler şimdiden, aklıma başka soru gelirse iletirim. Rahatsızlık verdiysem çok özür dilerim kusura bakmayın.

Bölümler biraz birbiriyle alakasız, tabii bu da senin tercihin. YBS güzel bir bölüm olabilir fakat bölümü boş geçirmemek gerekiyor. Üniversite muhtemelen sana bir şey katmayacaktır. Bir alan seçip o alanda ilerlemen gerekiyor. Sektörde YBS okuyan veya mezun olan tanıdıklarım var. Kısacası kendini geliştirirsen okunur.

Bölümler biraz birbiriyle alakasız, tabii bu da senin tercihin. YBS güzel bir bölüm olabilir fakat bölümü boş geçirmemek gerekiyor. Üniversite muhtemelen sana bir şey katmayacaktır. Bir alan seçip o alanda ilerlemen gerekiyor. Sektörde YBS okuyan veya mezun olan tanıdıklarım var. Kısacası kendini geliştirirsen okunur.
Evet hocam abim yazılım mezunu kendisi okulda bir şey öğrenmediğini internetten kendisi öğrenmediği sürece kendime yazılımcı diyemem diyor. maalesef böyle bir sıkıntı var. eğer ybs okursam ve yazılım kısmına odaklanırsam zaten hangi alanda odaklanacağıma karar verip ilerliyeceğim. mezun olan tanıdıklarınız hali hazırda bir iş sahibi mi memmnunlar mı?, bölümler birbirinden alakasız evet karar veremiyorum pek türkiye de eğitim sistemi maalesef sıkıntılı bu yüzden burda sizlere danışmak istedim

Ek üniversite olarak grafik tasarım okuyorum ve pek tavsiye etmiyorum. Bu bölümü bitirmemiş ama kendini geliştirip, güzel pörtföy oluşturan kişiler iş konusunda sizin önünüze geçiyor. Boşuna 4 yıl heba etmeyin derim. Havacılık veya yönetim bilişim sistemleri daha mantıklı.

Kesinlikle havacılık yönetimini öneririm. Bu sıralamayla gireceğiniz YBS bölümü size hiçbir şey vaadetmiyor.

Havacılık yönetiminden mezun olunca ne iş yapıyorum vs. maaş oranları nedir bilginiz var mı? İş imkanı var mıdır vs. ne kadar bilginiz varsa söyler misiniz?

Kesinlikle havacılık yönetimini öneririm. Bu sıralamayla gireceğiniz YBS bölümü size hiçbir şey vaadetmiyor.

Bu sıralamaya tercih edilebilecek iyi bir tek Özyeğin’in ücretli programı geliyor. Türk Hava Kurumu gelmiyor. Kalan üniversitelerde Havacılık Yönetimi okumanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. YBS daha iyi bir tercih olur.

Bu sıralamaya tercih edilebilecek iyi bir tek özyeğin'in ücretli programı geliyor. Türk hava kurumu gelmiyor. Kalan üniversitelerde havacılık yönetimi okumanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. YBS daha iyi bir tercih olur.

YBS için üniversite önemli mi? Onun için bir öneriniz var mı?

Ek üniversite olarak grafik tasarım okuyorum ve pek tavsiye etmiyorum. Bu bölümü bitirmemiş ama kendini geliştirip, güzel pörtföy oluşturan kişiler iş konusunda sizin önünüze geçiyor. Boşuna 4 yıl heba etmeyin derim. Havacılık veya yönetim bilişim sistemleri daha mantıklı.

Anladım peki normalde ne okuyordunuz da ek üniversite olarak grafik tasarım seçmeye karar verdiniz?

Son düzenleme:
YBS için üniversite önemli mi? Onun için bir öneriniz var mı?

Anladım peki normalde ne okuyordunuz da ek üniversite olarak grafik tasarım seçmeye karar verdiniz?

İlahiyat bitirdim, yerel yönetimler okuyordum dondurdum. Aslında ilk önce 4 senelik grafik tasarım istiyordum, bilgisayar ile içli dışlıyım ve kendimi bu yönde geliştirmeye çalışıyorum zaten. Bana destek olur iş imkanı açısından diye düşünmüştüm ama kazandığım halde gidemedim. Çok yakın bir arkadaşım gitti. Şu anda yüksek lisans yapıyor, buna rağmen çalıştığı ajansta ve kendi yaptığı işlerde ki kazancı çok düşük. Güzel bir portfolyosu da mevcut olduğu halde. Ama onun üniversite okumaya başladığı sene kendini geliştirip iş yapanlar ajans sahibi olmuş veya büyük işler yapıyorlar. Her şey diploma olmuyor bazı mesleklerde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00