KunRois
Kilopat
Daha fazla
Staj yaptığım bir şirket vardı yazılım üzerine. Oraya başvurmayı planlıyorum ilk olarak. Olumsuz sonuçlanırsa diğer seçenekleri düşünürüm fakat yazılım üzerine gitmeyi planlıyorum. Freelancer çok düşünmüyorum şu anlık.Öncellikle sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Peki mezuniyetiniz sisteme düştüğünde nasıl iş bulmayı planlıyorsunuz hocam hangi kısma yöneldiniz siz? Bir şirkette mi çalışmayı düşünüyorsunuz veyahut freelancer olarak mı?
Üniversite hayatı tabii pırıl pırıl geçmeyeceğini biliyorum hocam hayatın her alanında karşımıza zorluklar çıkacak bu bölümü okuyorsak zorluğunu da tabii göze almalıyız.
Ekstra birkaç sorum var hocam.
1- maaş beklentiniz ortalama nedir?
2- bu sıralamayala YBS harici önerdiğiniz bölüm var mıdır gözünüze çarpan?
3- sizin gözünüzde kesinlikle her türlü YBS mezunu olarak iş imkanı var mıdır?
4- önerdiğiniz bir üniversite falan var mı yoksa YBS daha çok kendini geliştirmeye odaklı olduğu için üninin pek önemi yok mu?
5- Şunu bilmiyorsan zorlanırsın dediğiniz bir şey var mı misal el becerim çizimim çok kötü çoğu kişi Maket yapan,çizim yapan bölümlerde çok zorlanacağımı söylüyor.
Teşekkürler şimdiden, aklıma başka soru gelirse iletirim. Rahatsızlık verdiysem çok özür dilerim kusura bakmayın.
1- Bunu bende bilmiyorum hiç düşünmedim.
2- Ben ybs yazmasaydım iç mimarlık ve çevre tasarımı yazardım herhalde gayet ilgi çekici duruyor.
3- Her türlü ybs mezununun iş bulabileceğini sanmıyorum maalesef çünkü bizzat gördüğüm kişiler vardı sınıfta. Hiçbir şey yapmıyorlardı kendilerini geliştirmek için. Tüm derslerden kalıyorlardı vesaire. Bu tarz insanların gelecekte iş bulabileceğini sanmıyorum. Okuduğun yer de önemli fakat en önemlisi kendi çaban.
4- En kötü üniversite ile en iyi üniversite bir olamaz tabi ki. Mesela sen Boğaziçi de okusan mezun olduğun gibi iş bulabileceğinin neredeyse garantisi var fakat sıralaması 1 milyon olan bir ybs varsa orada okursan iş bulabilmek tamamen sana kalıyor. Üniversite işleri kolaylaştırır baya fakat her türlü sen Boğaziçi de okusan da hiçbir şey yapmayıp yatarsan işsiz kalman olası.
5- Temel bilgisayar kullanımı ve temel terimleri bilsen yeterli. Daha klavyeden yazı yazmayı bilmeyip yazılım bölümü seçen tipleri görünce hocalar bile sinirleniyor yani.