4 bölüm düşünüyorum, yardımcı olabilecek var mı?

Öncellikle sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

Peki mezuniyetiniz sisteme düştüğünde nasıl iş bulmayı planlıyorsunuz hocam hangi kısma yöneldiniz siz? Bir şirkette mi çalışmayı düşünüyorsunuz veyahut freelancer olarak mı?

Üniversite hayatı tabii pırıl pırıl geçmeyeceğini biliyorum hocam hayatın her alanında karşımıza zorluklar çıkacak bu bölümü okuyorsak zorluğunu da tabii göze almalıyız.
Ekstra birkaç sorum var hocam.

1- maaş beklentiniz ortalama nedir?
2- bu sıralamayala YBS harici önerdiğiniz bölüm var mıdır gözünüze çarpan?
3- sizin gözünüzde kesinlikle her türlü YBS mezunu olarak iş imkanı var mıdır?
4- önerdiğiniz bir üniversite falan var mı yoksa YBS daha çok kendini geliştirmeye odaklı olduğu için üninin pek önemi yok mu?
5- Şunu bilmiyorsan zorlanırsın dediğiniz bir şey var mı misal el becerim çizimim çok kötü çoğu kişi Maket yapan,çizim yapan bölümlerde çok zorlanacağımı söylüyor.

Teşekkürler şimdiden, aklıma başka soru gelirse iletirim. Rahatsızlık verdiysem çok özür dilerim kusura bakmayın.
Staj yaptığım bir şirket vardı yazılım üzerine. Oraya başvurmayı planlıyorum ilk olarak. Olumsuz sonuçlanırsa diğer seçenekleri düşünürüm fakat yazılım üzerine gitmeyi planlıyorum. Freelancer çok düşünmüyorum şu anlık.

1- Bunu bende bilmiyorum hiç düşünmedim.
2- Ben ybs yazmasaydım iç mimarlık ve çevre tasarımı yazardım herhalde gayet ilgi çekici duruyor.
3- Her türlü ybs mezununun iş bulabileceğini sanmıyorum maalesef çünkü bizzat gördüğüm kişiler vardı sınıfta. Hiçbir şey yapmıyorlardı kendilerini geliştirmek için. Tüm derslerden kalıyorlardı vesaire. Bu tarz insanların gelecekte iş bulabileceğini sanmıyorum. Okuduğun yer de önemli fakat en önemlisi kendi çaban.
4- En kötü üniversite ile en iyi üniversite bir olamaz tabi ki. Mesela sen Boğaziçi de okusan mezun olduğun gibi iş bulabileceğinin neredeyse garantisi var fakat sıralaması 1 milyon olan bir ybs varsa orada okursan iş bulabilmek tamamen sana kalıyor. Üniversite işleri kolaylaştırır baya fakat her türlü sen Boğaziçi de okusan da hiçbir şey yapmayıp yatarsan işsiz kalman olası.
5- Temel bilgisayar kullanımı ve temel terimleri bilsen yeterli. Daha klavyeden yazı yazmayı bilmeyip yazılım bölümü seçen tipleri görünce hocalar bile sinirleniyor yani.

Bu sıralamaya tercih edilebilecek iyi bir tek özyeğin'in ücretli programı geliyor. Türk hava kurumu gelmiyor. Kalan üniversitelerde havacılık yönetimi okumanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. YBS daha iyi bir tercih olur.

Asla katılmıyorum dediğinize bu sıralamayla girilecek YBS hayal kırıklığından başka bir şey degil. Ayrıca herhangi bir devlet okulunun da geldiğini varsayarak illaki iyi bir okula gitmeye gerek de yok bu bölümde. Mezun olduktan sonra hava yolu şirketlerinde işe gireceksiniz. YBS'ye girdiğinde potansiyel bir işsiz olacak çok ekstrem bir durum olmadıkça.

YBS için üniversite önemli mi? Onun için bir öneriniz var mı?

YBS için okuldan daha onemli bir şey yok ki. YBS denilen bölümün ne işe yaradıgından bile haberi yok çogu soyleyenin. Bilgisayar yazılım cart curt diye yazıyorlar. Asla bir CS'ci kadar donanımlı olamazsınız.

Staj yaptığım bir şirket vardı yazılım üzerine. Oraya başvurmayı planlıyorum ilk olarak. Olumsuz sonuçlanırsa diğer seçenekleri düşünürüm fakat yazılım üzerine gitmeyi planlıyorum. Freelancer çok düşünmüyorum şu anlık.

1- bunu bende bilmiyorum hiç düşünmedim.
2- ben YBS yazmasaydım iç mimarlık ve çevre tasarımı yazardım herhalde gayet ilgi çekici duruyor.
3- her türlü YBS mezununun iş bulabileceğini sanmıyorum maalesef çünkü bizzat gördüğüm kişiler vardı sınıfta. Hiçbir şey yapmıyorlardı kendilerini geliştirmek için. Tüm derslerden kalıyorlardı vesaire. Bu tarz insanların gelecekte iş bulabileceğini sanmıyorum. Okuduğun yer de önemli fakat en önemlisi kendi çaban.
4- en kötü üniversite ile en iyi üniversite bir olamaz tabii ki. Mesela sen Boğaziçi de okusan mezun olduğun gibi iş bulabileceğinin neredeyse garantisi var fakat sıralaması 1 milyon olan bir YBS varsa orada okursan iş bulabilmek tamamen sana kalıyor. Üniversite işleri kolaylaştırır bayağı fakat her türlü sen Boğaziçi de okusan da hiçbir şey yapmayıp yatarsan işsiz kalman olası.
5- temel bilgisayar kullanımı ve temel terimleri bilsen yeterli. Daha klavyeden yazı yazmayı bilmeyip yazılım bölümü seçen tipleri görünce hocalar bile sinirleniyor yani.

Teşekkürler emeğinize elinize sağlık. YBS düşünüyorum hala, sayısalda 800k sıralamam var ama sanmıyorum düzgün bir şey gelsin araştırmalarıma devam edeceğim teşekkürler.

Asla katılmıyorum dediğinize bu sıralamayla girilecek YBS hayal kırıklığından başka bir şey degil. Ayrıca herhangi bir devlet okulunun da geldiğini varsayarak illaki iyi bir okula gitmeye gerek de yok bu bölümde. Mezun olduktan sonra hava yolu şirketlerinde işe gireceksiniz. YBS'ye girdiğinde potansiyel bir işsiz olacak çok ekstrem bir durum olmadıkça.

YBS için okuldan daha onemli bir şey yok ki. YBS denilen bölümün ne işe yaradıgından bile haberi yok çogu soyleyenin. Bilgisayar yazılım cart curt diye yazıyorlar. Asla bir CS'ci kadar donanımlı olamazsınız.

YBS'den mezun olduğumda herhangi bir şirketde çalışmayı düşünmüyorum kendimi yazılım alanında geliştirip freelancer olarak çalışmayı düşünüyorum. Düşünceniz nedir?

Havacılık yönetimi hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz, iş imkanı, ortalama maaş, okunması ne derecede zor KPSS falan vs var mı bilgim yok. Teşekkürler şimdiden.

Ve siz ne mezunusunuz acaba?

Hocam YBS önermiyorsunuz havacılık öneriyorsunuz bari yardımcı olsanız :D

Son düzenleme:
Ve siz ne mezunusunuz acaba?

Mezun olmadım okuyorum hocam.

Hocam YBS önermiyorsunuz.

YBS'yi önermiyorum değil bu sıralamada önermiyorum. Çünkü YBS'nin bu kadar popüler olmasının sebebi içinde bilişim kelimesinin geçmesi. İnsanlar nasıl ki bilgisayar mühendisliklerini şişirdi, aynı durum bunda da var. YBS mezunu kişiler bilişim ve management dediğimiz alanlarda işe girebilir. Kağıt üzerinde her ne kadar harika dursa da maalesef iki farklı alanı vermeye çalışırken ikisinden de biraz veriyor ve iki alanda da çok ciddi rakipleriniz oluyor. Management alanına yonelmek isteseniz onunuzde endüstriciler, işletmeciler olacak. It alanına yonelmek isteseniz yazılımcılar, csciler olacak. Ha siz ilk bine girmişsinizdir Boğaziçi'ne gidersiniz çok iyi yerlere gelirsiniz buna kesinlikle sozum yok. Ama unutmayın ki iyi yere gelmesinin sebebi YBS değil Boğaziçi'dir.

Havacılık öneriyorsunuz.

Kendim de havacılık (pilotluk) isteyen birisi olarak hem işe girme kolaylığı hem de kazanılan para bakımından en azından bu sıralamada yazılacak YBS'den daha önü açık goruyorum. Havacılığın oldugu her yerde işe girebilme imkanız var hatta kendinizi geliştirip dil de eklerseniz kendinize yurt dışında da çalışabilirsiniz.

Havacılık yönetimi hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz, iş imkanı, ortalama maaş, okunması ne derecede zor KPSS falan vs var mı bilgim yok.

Sivil havacılık sektöründe ticari ve genel havacılık kuruluşlarının altında çeşitli organizasyonlarda çalışabilirsiniz. KPSS vs ben de bilmiyorum ancak KPSS'ye gerek bile olmayacağını düşünüyorum ama dediğim gibi bilgim yok.

Mezun olmadım okuyorum hocam.

YBS'yi önermiyorum değil bu sıralamada önermiyorum. Çünkü YBS'nin bu kadar popüler olmasının sebebi içinde bilişim kelimesinin geçmesi. İnsanlar nasıl ki bilgisayar mühendisliklerini şişirdi, aynı durum bunda da var. YBS mezunu kişiler bilişim ve management dediğimiz alanlarda işe girebilir. Kağıt üzerinde her ne kadar harika dursa da maalesef iki farklı alanı vermeye çalışırken ikisinden de biraz veriyor ve iki alanda da çok ciddi rakipleriniz oluyor. Management alanına yonelmek isteseniz onunuzde endüstriciler, işletmeciler olacak. It alanına yonelmek isteseniz yazılımcılar, csciler olacak. Ha siz ilk bine girmişsinizdir Boğaziçi'ne gidersiniz çok iyi yerlere gelirsiniz buna kesinlikle sozum yok. Ama unutmayın ki iyi yere gelmesinin sebebi YBS değil Boğaziçi'dir.

Kendim de havacılık (pilotluk) isteyen birisi olarak hem işe girme kolaylığı hem de kazanılan para bakımından en azından bu sıralamada yazılacak YBS'den daha önü açık goruyorum. Havacılığın oldugu her yerde işe girebilme imkanız var hatta kendinizi geliştirip dil de eklerseniz kendinize yurt dışında da çalışabilirsiniz.

Sivil havacılık sektöründe ticari ve genel havacılık kuruluşlarının altında çeşitli organizasyonlarda çalışabilirsiniz. KPSS vs ben de bilmiyorum ancak KPSS'ye gerek bile olmayacağını düşünüyorum ama dediğim gibi bilgim yok.

Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Eğer KPSS vs. böyle şeyler yoksa özel olarak çalışabiliyorsak biraz daha araştıracağım. Ama size birkaç sorum var hocam.

Mezun olduğunuzda maaş beklentiniz nedir?
Sizce bu sıralamada YBS ve Havacılık Yönetimini karşılaştırdığımızda hangisinde iş bulma imkanı daha yüksek?
Kaçıncı sınıf öğrencisisiniz ve hangi üniversite?

Son düzenleme:
Sizce bu sıralamada YBS ve havacılık yönetimini karşılaştırdığımızda hangisinde iş bulma imkanı daha yüksek?

Ben havacılık olduğunu düşünüyorum ve yerinizde olsam havacılık yönetimi yazardım.

Kaçıncı sınıf öğrencisisiniz ve hangi üniversite?

Ankara üniversitesindeyim hocam ama yatay geçiş için uğrasıyorum şu aralar.

Merhaba @Uweiz. Vakıf üniversitelerinde %50 burslu Yönetim Bilişim Sistemleri, %50 burslu Grafik Tasarımı, %50 burslu Yönetim Bilişim Sistemleri, ve %50 burslu Havacılık Yönetimi bölümünü mü tercih ettiniz yoksa Mersin Üniversitesi Sosyoloji, Kırıkkale Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi, Kocaeli Üniversitesi Felsefe, ve Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme tarzı bir yeri mi tercih ettiniz?

Merhaba @Solo Sapiens. Bu sene Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde yükseliş hızı biraz azalmış görünüyor. Siz Açık Öğretim mi okuyorsunuz, ve Ortalama ile Yatay Geçiş başvurusu yaptınız mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00