4 Çekirdekli İşlemcilerin Ömrü Ne Kadar Kaldı?

Hocam iyi bilgilisiniz ama çok eskisiniz. Ve maalesef bu modern teknolojiye uyum sağlamanızı pek çok yönden etkiliyor. İnternette i5 stuttering diye yazarsanız bulursunuz.
@SÜREKLİ DİZİ ANNECİ HERİF çözünürlük, FPS.
Ben bilgilerimi internetten edinmem :D
Stuttering denilen olayın bile açıklamasını yapamayan kişilerin, bilgilerine de ihtiyacım yoktur.
Hele hele, stutter'i i5 gibi bir donanımla bağdaştırıyorlarsa, o başlığa bile bakmam :D
STUT.png

Demekki i5 işlemciler kekeliyorlarmış :D

Varsın teknolojiden geri kalayım.
Ama o eski teknoloji ile 1.5 saatlik video render işimi 30dk içerisinde halledip, bir kaç tane böcüklü çay içilecek sürede işimi görebiliyorsam, öyle stutgart gibi dedikodulara bakmam bile.
Arkadaşın dediği gibi...
Sana katılıyorum dostum.
Çünkü benim işlemci 2008 yılında çıkmış ve 760 4 GB ekran kartı ile her oyunu yüksek ayarlarda oynayabiliyorum.
Ben de oyunlarımı sorunsuz oynayabiliyorsam işime bakarım :D

Komik. İngilizceyi çeviriden bakan kişi bana İngilizce öğretiyor. Stutter takılma anlamında da kullanılır, yani onlar kekelemek değil takılmak der. Bu durumu açıklamak için de bu söz kullanılmış. Darboğaz deyince işlemcinin boğazını sıkmıyoruz değil mi? Elinizdeki işlemci QX serisi. Binlerce liralık işlemci. Bu söylediğiniz şey, 2002'de de uzaya gittiler gibi bir şey. Core 2 işlemci (o zamanın i5'i gibi düşünülebilir) şu an ne durumda? Binlerce liralık değil, son kullanıcıdaki yüzlerle ölçülen işlemciden bahsedelim biraz.

Hocam iyi bilgilisiniz ama çok eskisiniz. Ve maalesef bu modern teknolojiye uyum sağlamanızı pek çok yönden etkiliyor. İnternette i5 stuttering diye yazarsanız bulursunuz.
@SÜREKLİ DİZİ ANNECİ HERİF çözünürlük, FPS.
Gta 5 oyununda Full Hd çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda 45.

Demek ki işlemciniz GTX 760'ı besliyor. Bunu da 1050 gibi düşünebilirsiniz. O FPS'i alması normal. Q serisi bir işlemciniz olduğunu varsayıyorum.
@Mr_YAMYAM Cambridge Dictionary'de aynen şöyle diyor: To work or happen in a way that is not smooth or regular.
Neymiş, İngilizce öyle dandik İngilizce-Türkçe çevirilerden ögrenilmezmiş.

Son düzenleme:
Komik. İngilizceyi çeviriden bakan kişi bana İngilizce öğretiyor. Elinizdeki işlemci QX serisi. Binlerce liralık işlemci. Bu söylediğiniz şey, 2002'de de uzaya gittiler gibi bir şey. Core 2 işlemci (o zamanın i5'i gibi düşünülebilir) şu an ne durumda? Binlerce liralık değil, son kullanıcıdaki yüzlerle ölçülen işlemciden bahsedelim biraz.
Bahsetmeyelim hocam bahsetmeyelim :D
Ben internet amaçlı PC de hala CORE2 DUO işlemci kullanmaktayım. Bu PC ile bir süre önce bir arkadaşa render işlemi için yardımcı olmuştum.
1:40 saatlik bir videoyu 48dk gibi bir sürede 720P ye çevirmişsem ve hala internet tabanlı oyunları bu PC ile sorunsuzca oynayabiliyorsam, kapitalizmin amaçlarına alet olmam :D
HAA NOT:
Stutter kelimesini sizlerin de anlayabilmesi için google çevirisi ile sundum ki kavga çıkmasın diye.
Ben de ingilizce eğitimi aldım ama, stutter şu demektir deseydim inandırıcı olmazdı.
Genellikle monitörlerde gözlemlenen bu stuttering olayı için, i5 gibi donanımlar suçlanıyorsa, o sitelerden uzak durmanızı öğütlerim.

@Mr_YAMYAM
Orada kekeme deniyor ancak illa kekeme olacak diye bir şey yok. Bazen anlatılmak istenen o kelimenin yapmış olduğu eylemdir.

Asıl soruya gelirsek, ben 3-4 yıl derim. Teknoloji bu, ne olacağını bilemeyiz. Uzun zamanlar 4 çekirdek ilerleyen Intel bile artık 6 çekirdeğe geçiş yapacak hale geldi (Ryzen sağolsun). Tek çekirdek performansı da bir yere kadardır. Az çekirdek sayısına sahip işlemcilere yüksek tek çekirdek performansı ve yüksek frekans eklemek kolay tabi. Yapabiliyorsan bunu çok çekirdekli işlemcilerde yap :)

Ben internet amaçlı PC de hala CORE2 DUO işlemci kullanmaktayım. Bu PC ile bir süre önce bir arkadaşa render işlemi için yardımcı olmuştum.
1:40 saatlik bir videoyu 48dk gibi bir sürede 720P ye çevirmişsem ve hala internet tabanlı oyunları bu PC ile sorunsuzca oynayabiliyorsam, kapitalizmin amaçlarına alet olmam :D
HAA NOT:
Stutter kelimesini sizlerin de anlayabilmesi için google çevirisi ile sundum ki kavga çıkmasın diye.
Ben de ingilizce eğitimi aldım ama, stutter şu demektir deseydim inandırıcı olmazdı.
Genellikle monitörlerde gözlemlenen bu stuttering olayı için, i5 gibi donanımlar suçlanıyorsa, o sitelerden uzak durmanızı öğütlerim.
Çok doğru demişsiniz. Maalesef kapitalizm bize 3 liralık şeyi 5 liraya sattırıyor.
Aynı enflasyon gibi.

HAA NOT:
Bu İ5 stuttering olayları Ryzen ve 8. nesil gibi çok çekirdeklilerin çıktığı zamana denk gelmesi de garip :DDaha birkaç ay önceye kadar İ5 serisinin en F/P olduğunu hatırlıyorum. Bu işte bir terslik var diyorsun ister istemez.

@Mr_YAMYAM iyi, eğitimini almışsınız. Yıllarca İngiltere'de yaşadım, ama konumuz bu değil.
Ben size Core 2 ile internete girilmez demedim. Light oyun oynayamazsınız da demedim. CS:GO bile oynayabilirsiniz. Ama güncel bir AAA oyunu 1080p çözünürlükte açmayı deneyin.
@Tuğberk Çalışkan şu an sadece BF 1'de var bu durum. Ama Ryzen'in de çıkışı ve Intel'in çekirdek sayısını arttırmasıyla, bunun yanında da oyun geliştiricileri ve Windows'un DX 12 atılımlarıyla maksimum 4 yıla böyle olacağına kesin gözüyle bakıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı