4 GB DDR2 sisteme Windows 10 kurulamıyor

Hocam çalıştırmak için yeterli. Ama stabil ve hızlı kullanabiliyor musun?
5 sene boyunca aktif olarak kullanmama rağmen stabilite açısından hiç sorun yaşamadığım, C2D-DDR2 çağlarından kalma 2 dizüstüm var. İkisi de SSD ile kullanıyorum, SATA 2 ile çalışmalarına rağmen gerçekten çoğu "ofis" işini kem küm etmeden yapabiliyorlar. Yani tam anlamıyla çalıştırıyorlar stok Windows 10'u. Ha Kokteyl sürümü falan olsa belki daha çok kaynak kalır, ama denemedim onu. Konu sahibi arkadaş da BIOS ayarları yüzünden kuramıyor diyor içimden bir ses, bakalım cevap versin, çözebilirsek o da dener oluyor mu olmuyor mu diye.

5 sene boyunca aktif olarak kullanmama rağmen stabilite açısından hiç sorun yaşamadığım, C2D-DDR2 çağlarından kalma 2 dizüstüm var. İkisi de SSD ile kullanıyorum, SATA 2 ile çalışmalarına rağmen gerçekten çoğu "ofis" işini kem küm etmeden yapabiliyorlar. Yani tam anlamıyla çalıştırıyorlar stok Windows 10'u. Ha Kokteyl sürümü falan olsa belki daha çok kaynak kalır, ama denemedim onu. Konu sahibi arkadaş da BIOS ayarları yüzünden kuramıyor diyor içimden bir ses, bakalım cevap versin, çözebilirsek o da dener oluyor mu olmuyor mu diye.
Anladım :). Benimkinde 2GB RAM ve HDD yok. 8GB + SSD ile ne olur acaba o PC? 🤔

Konuyla alakasız mesaj uyarısının sınırındayız, biraz daha uzatırsak gelecek. SSD her sistemde işine yarayabilecek parça, o yüzden al bence imkânın varsa. RAM dediğin de ucuz zaten, ileride torunlarına gösterirsin çalışmazsa:)

Kurulmama nedenini RAM kaynakli olmadigini dusunuyorum. Anakartinizin ya da bilgisayarin resmi sayfasinda Windows 10 destegi olup olmadigini kontrol edebilirsiniz. Bizde 4 GB ramli bir laptopa Windows 10 yukledim sorunsuz calisiyor. Tabi diger arkadasin belirttigi gibi bosta bile %50 bellek kullanimi var. Eger sadece internete girmek vs gibi gunluk isler yapilacak ise is gorur bir muddet daha.
Ram maksimum 4gb oluyor ben öğrenciyim zaten dersler için bazı programlar inmiyoda SSD taksam windows10 olurmu
Benimki de Core 2 Duo 4 GB DDR 2 ama gayet rahat çalışıyor Windows 1.2 GB RAM kullaniyor bazen en fazla 1.4 oluyor bu arada 64 Bit sistem.
Windows kaç
Kurulmama nedenini RAM kaynakli olmadigini dusunuyorum. Anakartinizin ya da bilgisayarin resmi sayfasinda Windows 10 destegi olup olmadigini kontrol edebilirsiniz. Bizde 4 GB ramli bir laptopa Windows 10 yukledim sorunsuz calisiyor. Tabi diger arkadasin belirttigi gibi bosta bile %50 bellek kullanimi var. Eger sadece internete girmek vs gibi gunluk isler yapilacak ise is gorur bir muddet daha.
Nasıl yapsan size özellik fotoğrafını atsam olurmu
Ram maksimum 4gb oluyor ben öğrenciyim zaten dersler için bazı programlar inmiyoda SSD taksam windows10 olurmu

Windows kaç

Nasıl yapabilirim size özellik fotoğrafını atsam olurmu

Son düzenleme:
Yok arkadaşlar kurmak için gereken DDR2, DDR3, DDR4 bunlarda sorun çıkmıyor mesela benim bilgisayarım yapıyor özelliklerini de söyleyimde içinizde merak kalmasın.

Acer Aspire 5749Z
2 GB DDR3
Intel Pentium B960 2.20 GHz 2 çekirdek
Toshiba HDD 320 GB
Kurulu sistemlerim:
Windows 8.1 Pro 64 Bit
Windows 10 Pro 64 Bit
Tam 10 yıl oldu.

Hiç kasmıyor drop yemiyorum arkadaşlar ona göre düşünün bir de HDD Windows 10 düşmanı değildir. Çünkü bende HDD ile bilgisayar açılışı sadece 15 saniye hızlı başlatma dahildir. HDD ve SSD harddisk olarak bir bilgisayarda 2 tane ayrı disk bulunsun. Benimki ile onu karşılaştırın bazılarında fark yok hatta konu sahibi arkadaşımızın bilgisayarı benimkinden daha iyi olacağına inanıyorum arkadaşım uğraş yaparsın insan isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı