4 GB RAM ile Windows 10'a geçebilir miyim?

Merhaba. Windows 8.1 Pro işletim sistemini kullanıyorum, Windows etkinleştirilmiş değil. 4 GB RAM'e sahibim, NVIDIA GeForce 920M ekran kartı, Intel i5 7. nesil bir işlemci ve 1TB HDD. Herhangi bir donanım alma ihtimali yok, SSD, RAM vs. bilgisayar donar mı? Oyunlarda performans düşüşü olur mu? Cevaplarınız benim için çok önemli. Umarım güzel anlatabilmişimdir.

Ben 3 GB RAM ile kullanıyorum.
Ekran kartım AMD Mobility 50000.
İşlemci Intel Core i5 Inside.

Sıkıntı bence; RAM'i yükselt öyle gecis yapmanı öneririm. Aksi halde Excel bile açsan keyif vermeyecektir.

Merhaba. Windows 8.1 Pro işletim sistemini kullanıyorum, Windows etkinleştirilmiş değil. 4 GB RAM'e sahibim, NVIDIA GeForce 920M ekran kartı, Intel i5 7. nesil bir işlemci ve 1TB HDD. Herhangi bir donanım alma ihtimali yok, SSD, RAM vs. bilgisayar donar mı? Oyunlarda performans düşüşü olur mu? Cevaplarınız benim için çok önemli. Umarım güzel anlatabilmişimdir.

Hocam sanırsam sisteminizde i5-6200Uya da i5-5200U var bende i5-7200U var. Şöyle açıklayayım size upgrade yapmadan önce 4 GB ve 1TB HDD kullanıyordum Windows 10 ile çok kötüydü her şey donuyor Windows performansı rezaletti LoL'de bilde Low ayarlarda drop yiyordum. RAM kullanımı boştayken bile %60 civarıydı. Sonra bir 4 GB RAM daha ekledim bilgisayar kendine geldi oynatmadığı oyunları oynatmaya başladı ve şu anda 120GB SSD ve 1TB HDD kullanıyorum inanılmaz derecede gözle görülür performans artışı oldu. Kısace benim size tavsiyem Windows 10'a geçmeyin.

Hocam sanırsam sisteminizde i5-6200Uya da i5-5200U var bende i5-7200U var. Şöyle açıklayayım size upgrade yapmadan önce 4 GB ve 1TB HDD kullanıyordum Windows 10 ile çok kötüydü her şey donuyor Windows performansı rezaletti LoL'de bilde Low ayarlarda drop yiyordum. RAM kullanımı boştayken bile %60 civarıydı. Sonra bir 4 GB RAM daha ekledim bilgisayar kendine geldi oynatmadığı oyunları oynatmaya başladı ve şu anda 120GB SSD ve 1TB HDD kullanıyorum inanılmaz derecede gözle görülür performans artışı oldu. Kısace benim size tavsiyem Windows 10'a geçmeyin.
Anladım fakat işlemcim 6200U ya da 5200U değil. 7200U işlemcim. Bende 7. nesil olarak düşündüm kendisini. Ayrıca konu kapatılabilir.

1604833580833.png

4GB RAM.

Benim eski bilgisayarımda i7 870 ve 4 GB RAM Windows 10 gayet iyi çalışıyordu.

Merhaba hocam bende Windows 8.1 Single Language kullanıyordum orijinal dün yükselttim Windows 10 Home Single Language'ye yükselttim etkinleştririlmiş bir şekilde ve şuana kadar sorun yok hatta Windows 8.1'den daha hızlı oldu.
Sistem özellikleri.
Intel i5 4200M.
NVIDIA GeForce 740M.
1TB HDD.
8 GB RAM
Ama sana önerim Windows 10 Pro geçme çünkü Windows 10 Home Single Language daha az RAM ihtiyaç duyuyor tavsiyem budur.

Son düzenleme:
Ben ce geçme çok kasar özellikle oyun oynayacaksan.

Bence abartıyosunuz benim işlemcim ve ekran kartım onunkinden daha kötü sadece 8 GB RAM var. Abartma o kadar donmaz fakat RAM yetersiz kalır yükseltmeni tavsiye ediyorum.
Windows 8.1'de kalmayı planlıyorum o zaman teşekkürler :)

Hocam bence Windows 10 geçmelisin Windows 8.1 ne de olsa 2 yıl sonra Microsoft tarafından artık tanınmayan bir işletim sistemi haline gelecek hayliyle güvenlik güncellemesi gelmeyecek imkanın varsa 4 GB RAM takviyesi yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı