Çözüldü 4 GB RAM kullanilabilir 3.5 GB olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kerem Aytekin

Decapat
Daha fazla  
İyi forumlar.
Bu siteden 16 GB'lık versiyonunu indirdim, belki harddiskten RAM'e falan veriyordur diye düşündüm fakat olmadı. Bilgisayardan özelliklere girdim. Normalde 4 yazardı ama şu anda 3.50 GB kullanılabilir yazıyordu. Nasıl çözeceğim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dalga geçerek harika iş yaptınız! Alın benden çatal bıçak seti.

Tamam hocam ben size sakin bir şekilde açıklayayım. Dediğiniz işlemi bilmiyorum ve öyle bir şey olsa bile internetten olacağını sanmıyorum. RAM'ler fiziksel parçalardır. Sanal şekilde Ready Boost dışında yükseltilemez. Diğeri hiç kimse hiçkimseye ücretsiz bir şey vermez. Lütfen bunlara inanmayın.
Deneyeceğim ama büyük ihtimalle farklı bir mimariyle format atarım bilgisayara.

Farklı bir mimariyle format atmayı biliyorsunuz da internetden RAM indirilmeyeceğini mi bilmiyorsunuz konun hala dalga amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Artı -2 Eksi
Tamam hocam ben size sakin bir şekilde açıklayayım. Dediğiniz işlemi bilmiyorum ve öyle bir şey olsa bile internetten olacağını sanmıyorum. RAM'ler fiziksel parçalardır. Sanal şekilde ready Boost dışında yükseltilemez. Diğeri hiç kimse hiçkimseye ücretsiz bir şey vermez. Lütfen bunlara inanmayın.

Hocam vallahi helal olsun en iyi siz cevap verdiniz olduda teşekkür ederim.

Bu arada ekleyeyim, HDD'ten RAM'e yardımcı olarak artı eklemenizi önermiyorum. İşletim sisteminin kendisinin ayırması daha doğru olacaktır yoksa çeşitli çökmelere vs. sebep olabiliyor. Eğer arttırmak isterseniz en sağlıklı yöntem @Er73748 dediği gibi ReadyBoost kullanmaktır.

Bu arada ekleyeyim, HDD'ten RAM'e yardımcı olarak artı eklemenizi önermiyorum. İşletim sisteminin kendisinin ayırması daha doğru olacaktır yoksa çeşitli çökmelere vs. sebep olabiliyor. Eğer arttırmak isterseniz en sağlıklı yöntem @Er73748 dediği gibi ReadyBoost kullanmaktır.

Sağ olun hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı