4 GB RAM laptopa işletim sistemi önerisi

LMDE veya Fedora kullanın, ne olduğu belirsiz modlanmış ISO'ları ya da 8.1 kullanmaktan daha iyidir. Ayrıca tam destekli oyunlarda daha fazla performans almanızda muhtemel.
 
Windows 8.1'in ne eksisi var ki hocam. Daha iyi derken?
Telemetri hizmetleri, yersiz hatalar, desteğin kesilme ihtimali, kapalı kaynak kodlu olması ve bu yüzden konfigürasyonu kısıtlı olması (Windows 10 kadar olmasa da). Açıkçası sana şunu söyleyeyim Minecraft 1.12.2 Forge'da Windows'ta ~40-60FPS alıyordum ve sebebini bilmediğim bir hata yüzünden FPS sürekli 1-2'ye düşüyordu ancak makinenin oyunu kaldırabileceğinden emindim. Muhtemelen absürd bir bug oldu, ancak neyden kaynaklanıyor bilemiyorum. Linux'ta ise hangi dağıtımda olursam olayım aynı performansı aldım (~90-100FPS yani Windows'un 1.5 katı kadar). Ayrıca o sebepsiz bug oluşmuyordu. Üstelik boştaki kaynak tüketimi ve özelleştirilebilirlik konusunda Windows'un önünde at koşturuyor GNU/Linux. Aşağıya Mastadon'a attığım masaüstü görünümlerine bakabilirsiniz, o kadar özelleştirmeye rağmen bayağı az ram tüketiyorlar boşta:
Dipnot: Wine, Lutris, Proton, PlayOnLinux, Grapejuice gibi teknolojiler ile Windows'taki çoğu oyunu GNU/Linux'ta da oynayabilirsiniz. Sürücü sorunları da yaşamazsınız çünkü sürücüler kernele gömülüdür. Hatta attığım linkteki sarı arkaplanlı dağıtım flash belleğimde yüklü ve istediğim bilgisayarda sorunsuz açabiliyorum. :D Bu arada konu sahibine Linux Mint veya Zorin OS yerine Fedora veya LMDE önermemin sebebi Ubuntu tabanın sorunlarından kaynaklı; Mint'te Grub her update yaptığımda gidiyordu ve Mint'te Snap karalistede olmasına rağmen libsnapd arkaplanda çalışıyor ve bunu kaldırmak sorunlara neden olabileceğinden mümkün olduğunca Ubuntu tabanlı dağıtımları önermiyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı