Sahsen yakin bir arkadasimin kullanmis oldugu eski bir laptopa SSD takip Windows 10 x64 kurduk. Baya eski bir laptoptu. 4 GB RAM’i vardi. Hatta islemcisi İntel Core Two Duo diye devam ediyordu. Gunluk kullanimda isini goruyordu. Ben de deneyimlemistim ve gayet guzel performansi vardi. Birde Linux kerneli barindiran hafif sistemler kurup performansi arttirabilirsiniz.
Günümüzde ofis ve normal kullanım dahil, en düşük RAM miktarının 8 GB olması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şekilde SSD de artık vazgeçilmez parçalardan birisi.
Yani 8 GB RAM'e yükseltmenizi ve HDD'yi söküp caddy aparatıyla DVD+RW yuvasına almanızı, HDD yuvasına da bir SSD takmanızı öneririm. 240GB bile olsa emin olun çok şey fark eder, çağ atlar. Dersiniz ki bilgisayar Celeron işlemcili bu kadar masrafa değer mi? O zaman şimdilik RAM'i boşverin, SSD daha öncelikli derim.
En ucuz Kingston A400 SA400S37/240G SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston A400 SA400S37/240G SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD özelliklerini incele, 389,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!