4 GB RAM'li bilgisayar için işletim sistemi önerisi

Herhangi bir Linux dağıtımı.

Hocam Linux ile ilgili bilgi sahibi değilim biraz öneriverseniz.

Benim de sistem özelliklerim çok yüksek değil eski model. Windows 10 yükledim takır takır çalışıyor

Hocam benimkine Windows 10 yüklediğinizde uçak motoruna dönüşüyor.

Linux Mint Xfce, Firefox varsayılan gelir. Önerim Zen Browser.

Hocam benim bilgisayarın dokunmatiği vardı ben onu düşürünce dokunmatiği bozuldu rastgele yerlere tıklıyor dokunmatik açılınca Mint Xfce'de dokunmatik ekran nasıl kolayca kapatılır? Bir bilginiz varsa benimle paylaşın veya video atın.

Ömrü bitmiş işletim sistemleri önerilmemeli. Güvenli değil ve güncel program desteği kötü durumda.

Niye ki hocam?

Minimum Windows 10 LTSC 2015 veya 2016 öneririm.
Tarayıcı olarak Windows ile gelen Edge kullanabilirsin.

Bir de istersen Lubuntu, antiX veya Linux Mint Xfce kurabilirsin Linux tarafında.
Tarayıcı olarak LibreWolf veya Firefox kullanabilirsin.

Hocam daha önce de belirttiğim gibi Windows 10 yükleyince uçak motoru oluyor.

Bende Windows 8.1 Pro kullanıyorum cihazım Windows 10'dayken CPU %100'e çıkıyordu 4 GB RAM işlemcisi Intel Celeron Windows 8.1 Pro'ya geçtikten sonra CPU %10-20'lerde geziyor program desteği umurumda değil Kaspersky yüklü.

Hocam Kaspersky çekiliyor tarzında haberler duydum hani sıkıntı olur mu bırakıp gider mi Kaspersky?

Bende Windows 8.1 Pro kullanıyorum cihazım Windows 10'dayken CPU %100'e çıkıyordu 4 GB RAM işlemcisi Intel Celeron Windows 8.1 Pro'ya geçtikten sonra CPU %10-20'lerde geziyor program desteği umrumda değil Kaspersky yüklü.
Sen umursamayabilirsin ancak umursanması gereken bir durum.

Bende Windows 8.1 Pro kullanıyorum cihazım Windows 10'dayken CPU %100'e çıkıyordu 4 GB RAM işlemcisi Intel Celeron Windows 8.1 Pro'ya geçtikten sonra CPU %10-20'lerde geziyor program desteği umurumda değil Kaspersky yüklü.

Hocam Kaspersky'nin yüklü olması bir ifade etmiyor.
Asıl olay program desteği ve Windows 10 kadar fazla uygulama desteği kalmadı ve bu gidişle.
Kalmayacak.
Windows 8.1 ölü bir işletim sistemi ve sırf performans anlamından tercih edilmemeli.
Az biraz bakarsanız Windows 10 2015 LTSC sürümü mevcuttur ve Windows 8.1 kadar hafiftir.

Hocam Linux ile ilgili bilgi sahibi değilim biraz öneriverseniz.

Hocam benimkine Windows 10 yüklediğinizde uçak motoruna dönüşüyor.

Hocam benim bilgisayarın dokunmatiği vardı ben onu düşürünce dokunmatiği bozuldu rastgele yerlere tıklıyor dokunmatik açılınca Mint Xfce'de dokunmatik ekran nasıl kolayca kapatılır? Bir bilginiz varsa benimle paylaşın veya video atın.
Kurduktan sonra GNU/Linux kategorisinde konu açarsınız orada hallederiz.

Güvenlik güncellemesi alınmıyor. Antivirüs kurabilirsin ancak bir süre sonra anti virüs programları da güncelleme desteğini keser. Yeni virüslere açık bir sistemin olur. Ayrıca işletim sisteminin açıkları artık düzenlenen bir güncelleme almadığı için o açıklar sonsuza dek kalmaya devam eder. Bir çok programın da güncel versiyonu çalışmaz.

Hocam Kaspersky'nin yüklü olması bir ifade etmiyor.
Asıl olay program desteği ve Windows 10 kadar fazla uygulama desteği kalmadı ve bu gidişle.
Kalmayacak.
Windows 8.1 ölü bir işletim sistemi ve sırf performans anlamından tercih edilmemeli.
Az biraz bakarsanız Windows 10 2015 LTSC sürümü mevcuttur ve Windows 8.1 kadar hafiftir.

Burdan hangisi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı