4 GB RAM'li PC'ye Linux kurulmalı mı?

katyysf74

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Evde çok eski bir laptopum var. 512MB RAM 30GB HDD var. Ama ben RAM'leri 4 GB olarak ve 120GB bir SSD alacağım. Batarya şarj aletide alacağım. Laptopun içinde AMD Athlon turion Mobile X2 gibi bir şey vardı. Sizce Linux mu kurmalıyım yoksa Windows LTSC 8.1 vb mi?

Windows 10 LTSC dene olmazsa Linux kur geç.

Hocam bir şey daha soracağım.

1761684625928.png

Bu bileşenler sistemle uyumludur değimli? Laptopun arkasını açtığımda 667MHz yazıyordu. Web sitesinde de 4 GB maximum RAM Support yazıyordu.

XFCE/LXQt bir dağıtım kurulabilir ve kullanılabilir rahatlıkla. Benim tercihim popülerliğinden ötürü XFCE ve XFCE'den de Linux Mint XFCE olurdu.

Merhaba. Evde çok eski bir laptopum var. 512MB RAM 30GB HDD var. Ama ben RAM'leri 4 GB olarak ve 120GB bir SSD alacağım. Batarya şarj aletide alacağım. Laptopun içinde AMD Athlon turion Mobile X2 gibi bir şey vardı. Sizce Linux mu kurmalıyım yoksa Windows LTSC 8.1 vb mi?

Kesinlikle Linux.
Windows 8.1 ölü bir işletim sistemi. Özellik güncellemesini geçtim Uygulama ve güvenlik güncellemesi de almıyor.

Oyun oynamıyorsan Windows 10 LTSC yerine de kesinlikle Linux. Günlük kullanım deneyimi kalitesi olarak Windows'un herhangi bir sürümü linuxa yetişemez.

Kesinlikle Linux.
Windows 8.1 ölü bir işletim sistemi. Özellik güncellemesini geçtim Uygulama ve güvenlik güncellemesi de almıyor.

Oyun oynamıyorsan Windows 10 LTSC yerine de kesinlikle Linux. Günlük kullanım deneyimi kalitesi olarak Windows'un herhangi bir sürümü Linux'a yetişemez.

Oyun oynuyorum genellikle ama o laptopta oyun oynamam zor olur. Zaten ana PC değil. Kendi bilgisayarım var. Sadece bir Geometry Dash'ya da stardew filan yüklerim. Onu da kaldırır herhalde 🙃

Makine ölü. Bir beklentin olmasın. YouTube'da bile kasacak alet ne yaparsan yap. MX ya da gereksizliklerinden arındırılmış ve LXQt kurulmuş bir Debian iş görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı