4 GB RAM'li PC'ye Linux kurulmalı mı?

Peki neden 1 YouTube videosu 1080p de 500 MB RAM tüketiyor? Üstelik Brave ile bu sonucu alıyorum. Edge, Chrome, Vivaldi, Firefox bunlar 900 MB-1.2 GB arası RAM tüketiyor. Dediğim gibi Windows 10 için bile 2 GB RAM yetersizken üstüne tarayıcı da video açmak imkansızdır.

Konu hakkında gram fikrin deneyimin bile yok dostum. Chrome tarayıcıda 23H1 LTSC sürümünde 1080p Video'yu akıcı olarak izledim. Üstüne AdGuard kuruluydu. Boşta RAM tüketimi 1GB Max.
 
Konu hakkında gram fikrin deneyimin bile yok dostum. Chrome tarayıcıda 23H1 LTSC sürümünde 1080p Video'yu akıcı olarak izledim. Üstüne AdGuard kuruluydu. Boşta RAM tüketimi 1GB Max.

Tamam bana kanıtlarıyla sunsana bakalım. 2 GB RAM olduğunu ve 1080p de akıcı çalıştığını. Buradan bol keseden sallamakla bu işler olmuyor "dostum". :) Desen ki kasa kasa oynatıyor eyvallah anlarım da akıcı oynatması mümkün değil. Kendi 4 GB RAM'li laptopumdan biliyorum çünkü. Linux'a geçirmesem PC açılmayacaktı artık.
 
Tamam bana kanıtlarıyla sunsana bakalım. 2 GB RAM olduğunu ve 1080p de akıcı çalıştığını. Buradan bol keseden sallamakla bu işler olmuyor "dostum". :) desen ki kasa kasa oynatıyor eyvallah anlarım da akıcı oynatması mümkün değil. Kendi 4 GB RAM'li laptopumdan biliyorum çünkü. Linux'a geçirmesem PC açılmayacaktı artık.

Üniversite okuduğum şehirdeyim şu anda. Vizelerim 15'inde bitecek gittiğim gibi atarım videoyu. İşlemci farkı vardır laptopla masaüstü işlemcilerinin değil performansı TDP'si bile eşit değil.
 
O sırada, evde duran 2 GB RAM'li Q9300'lü bilgisayarımın YouTube'dan kasmadan 1080p video izlerkenki hali.

Eki Görüntüle 2596056

😂 İşlemcin o kadar kötü değil. Ama RAM'in çok az ve Windows 10 için yeterli değil. Linux'da en düşük ortamlarda bile zorlanırsın o RAM ile gelmiş 1080p diyorsun. Hele hele tek başına HDD bile varsa Windows kullanılmaz.

Benim i3 6006U, 8 GB RAM, SSD'li sistemim bile YouTube'da bazen zorlanıyor. YouTube arayüzü hiç az buz CPU, RAM kullanan bir şey değil. Kendimde çok çok eski MacBook kullandım 1080p kullanmak ölümdü 720p izleniyordu.

Dersinki YouTube videosu ama indirip izledim, veya piped gibi YouTube'dan video gösteren çeken yerden izledim izlersin az çok. Ama YouTube performansı rezalet bir şey. Hem Windows 10, hem tarayıcı, hem YouTube 2 GB RAM kaldırmaz yani dediğinle çok ters şeyler. Kaçak film dizi vesaire izlenebiliyor ama YouTube çok zor.
 
Peki neden 1 YouTube videosu 1080p de 500 MB RAM tüketiyor? Üstelik Brave ile bu sonucu alıyorum. Edge, Chrome, Vivaldi, Firefox bunlar 900 MB-1.2 GB arası RAM tüketiyor. Dediğim gibi Windows 10 için bile 2 GB RAM yetersizken üstüne tarayıcı da video açmak imkansızdır. Benim 4 GB RAM'li 15 yıllık emektar laptop var. Windows 10 açılırken bilgisayar resmen yalvarıyordu yapma diye. Arkadaş 2 GB RAM ile Windows 10 çalıştırıp üstüne tarayıcı da 1080p video oynattığını iddia ediyor ki imkansız. Demek istediğim bu.

Ben Linux cihaz dusunerek soyledim. Chrome muhtemelen GPU hizlandirma yapiyor, yoksa bunu da RAM tuketerek yapiyor. Youtube videolar calinmasin ve reklam engelleyici dogru calismasin diye gereksiz tonla islem yapiyor.

Benim kaba hesap, linux cihazda h264 decode ederek mp4 izlemen icin gerekli RAM kullanimi. Yoksa haklisin, windows 10 tek basina saglikli calisir mi calismaz mi emin degilim 2GB ile.
 
Olay şu arkadaşlar; sistem normalde 4 GB RAM'le çalışıyordu GTA 5 24 FPS olarak çalışan bir sistemdi içinde de SSD var. Kararsız çalışılmaya başladı fark ettim ki bir slot temassızlık yapıyordu o slottaki RAM'i çıkarttım 2 kaldı sonra formatlarım LTSC 23H1 ile Chrome kurdum açacak mı diye girdim YouTube'a 1080P'ye aldım çalıştı kasmadan izledim güzeldi Facebook tarzı uygulamalar da güzel çalışıyordu babam aktif olarak kullanıyor sistemi. Kalıplaşmış düşüncelerinizi paylaşmanız benim için bir önem arz etmiyor. 10 yıllık pişmanlığım olan sistemi sizden daha iyi tanıdığım için özür dilerim. Linux gibi gereksizliklere bulaşmadan önce her zaman Windows denerim iyi sosyaller.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı