4 GB vs 6 GB RAM

390845

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bodrum
Arkadaşlar eski bir laptopum var. İşlemci Celeron 847. 2 slot bulunmakta. İlk slotta 2 GB'lık bir bellek bulunuyor, diğeri boş. Sizce 90TL'ye 2 GB'lık RAM mi alayım yoksa 150TL 4 GB mı? 4 GB RAM ile 6 arasında çok fark olur mu? Performans farkı çok olur mu? Sadece Minecraft oynuyorum. Drop yemiyorum ama bilgisayarın boğulduğunu hissediyorum. Hangisi mantıklı?

Arkadaşlar eski bir laptopum var. İşlemci Celeron 847. 2 slot bulunmakta. İlk slotta 2 GB'lık bir bellek bulunuyor, diğeri boş. Sizce 90TL'ye 2 GB'lık RAM mi alayım yoksa 150TL 4 GB mı? 4 GB RAM ile 6 arasında çok fark olur mu? Performans farkı çok olur mu? Sadece Minecraft oynuyorum. Drop yemiyorum ama bilgisayarın boğulduğunu hissediyorum. Hangisi mantıklı?

Hocam araba mı bu boğulsun? Aynı RAM'den bir tane daha alman yeterli olacaktır. 2.2 yani.

16 GB`a kadar ne kadar yüksek ise o kadar iyi. İmkanınız var ise düşünmeden 4GB alın derim, sonrasında o 2GB`ı da çıkarıp bir 4GB daha takarsınız.

6 GB ile 4 GB arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. Bana sorarsanız 2 GB daha alıp, 4 GB'ye tamamlayın. Eğer ileri de 8 GB'ye tamamlamayı düşünürseniz, 6 GB yapın. Diğerini de 4'e tamamlarsınız ve toplam 8 GB RAM'iniz olur.

Alabilirseniz 4 GB daha iyi olur. Hangi işletim sistemi yüklü?
Alabilirseniz 4 GB daha iyi olur. Hangi işletim sistemi yüklü?
7 32bit.
16 GB`a kadar ne kadar yüksek ise o kadar iyi. İmkanınız var ise düşünmeden 4GB alın derim, sonrasında o 2GB`ı da çıkarıp bir 4GB daha takarsınız.
Okadar yatırım yapmam yazın yeni bilgisayar alacağım.
Hocam araba mı bu boğulsun? Aynı RAM'den bir tane daha alman yeterli olacaktır. 2.2 yani.
Yani zorlanıyor lafı öte başından anlama.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı