4 GB'ı 8 GB yapmak ne kadar fayda sağlar?

Muratemree

Decapat
Katılım
29 Haziran 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopum.
Lenovo G50-80
i3 4030u 1.9GHz
4 GB DDR3 RAM 1600MHz.
Radeon R5 M330 2 GB ekran kartı.

RAM olarak ortalama hiçbir şey açık değilken %60-70 RAM kullanıyor acaba 230TL civarına 4 GB daha 1600MHz Kingston RAM alsam (toplam 8 GB olacak) etkisi olur mu(olursa ne kadar olur)? Laptop için şöyle diyeyim Zula'da bile kasıyor. Valorant'ta 30 FPS civarı alıyor ne kadar etkisi olur? Kasmanın RAM yetersizliğinden kaynaklanıdıgını düşünüyorum çünkü 4 GB'nin %70'i 2.8 GB yapar yani oyun için 1.2 GB RAM kalıyor, düşüncem yanlış olabilir teşekkürler (Chrome açıkken %80 oluyor RAM kullanımı)
 
Hocam işletim sistemi duruma göre kullanır RAM'i. Yani oyuna girince 1.2 ile çalıştırmaz oyunu daha fazlasını verir. Yaptığın işleme göre kaynak ayırır.
RAM artışı yaptığınız takdirde donmalar takılmalar minimuma inecektir. Ancak en büyük etkisi çift kanal olduğu için FPS değerleriniz de artacaktır.
4. Nesil i3 işlemcide bile var mı çift kanal? Bilmiyordum, varsa iyiymiş.
 
Hocam işletim sistemi duruma göre kullanır RAM'i. Yani oyuna girince 1.2 ile çalıştırmaz oyunu daha fazlasını verir. Yaptığın işleme göre kaynak ayırır.

4. Nesil i3 işlemcide bile var mı çift kanal? Bilmiyordum, varsa iyiymiş.
Böyle bir ayrım yok, bütün sistemlerde çift kanal bellek performans artışı sağlar.
 
Dual channel etkisini sizin sisteminizde ne kadar gösterir bilmiyorum. Hem RAM'ler DDR3 1600 mHZ hem de işlemci Intel. Çift kanal RAM'ler etkisini en çok AMD işlemcili sistemlerde gösterir. Pek bir performans artışı yaşayacağınızı sanmıyorum ama sistem bir nebze rahatlar.
 
Arkadaşların da dediği gibi işlemcini Intel olduğu için çift kanal tek kanal olayında büyük bir fark göremeseniz bile 4 GB RAM'in şu an yetersiz olduğu ortada. 230TL gibi artık bir thsirt parası olmuş bir miktar verip bilgisayarınızı oldukça rahatlatabilirsiniz hatta bütçeniz varsa 300-500'lük bir SSD takmanızı dahi öneririm oldukça etkilenir bilgisayar.
 
Arkadaşların da dediği gibi işlemcini Intel olduğu için çift kanal tek kanal olayında büyük bir fark göremeseniz bile 4 GB RAM'in şu an yetersiz olduğu ortada. 230TL gibi artık bir thsirt parası olmuş bir miktar verip bilgisayarınızı oldukça rahatlatabilirsiniz hatta bütçeniz varsa 300-500'lük bir SSD takmanızı dahi öneririm oldukça etkilenir bilgisaya
240gb sanddisk SSD plus ve 500gb Toshiba 5400rpm hdd var teşekkürler sarı sitede 150tl ye buldum onu alıcam tekrar teşekkürler
 

Geri
Yukarı