4 GB'lık RAM'e 8 GB'lık RAM takılır mı?

Hocam anakart ASUS'un modelini bilmiyorum. Aynı MHz destekli DDR 3 RAM ile aynı marka bir 8 GB RAM bulursam ve bunu PC'ye takarsam sorunsuz çalışır değil mi MHz 1333 bu arada anakart modelini onun için soruyorsanız.

Şu an PC de değilim anakart modeli ne için önemli MHz değeri içini mi?

Maksimum kaç GB bellek desteklediği. Ayrıca tek MHz'de önemli değil. CL değeri de lazım. Elinizdeki RAM 1333MHz DDR3 ise muhtemelen CL9'dur ama net bir şekilde bilelim yani.

Bilgisayara girip CPU-Z kurun. Sonra SPD kısmını atın.

Maksimum kaç GB bellek desteklediği. Ayrıca tek MHz'de önemli değil. CL değeri de lazım. Elinizdeki RAM 1333MHz DDR3 ise muhtemelen CL9'dur ama net bir şekilde bilelim yani.

Hocam şu an PC de değilim. O zaman şöyle yapalım ben yarın PC'ye geçtiğim zaman sizin dediğiniz işlemleri yaparım çıkan sonuçları sizin bu yazdığınız yoruma cevap olarak atarım oluru mu?

Yalnız bir şeyden emin olmak istiyorum 4 GB RAM'e +8 GB eklersek PC sorunsuz çalışır değil mi çünkü şimdi başka bir siteye baktım olmaz diyorlar olur diyenlerde var beynim yandı 😄

Yani evet çalışır. Eğer 4 + 4 + 4 yani 3 adet 4 GB RAM olsaydı biraz sıkıntı olurdu. 4 + 8 pek problem olmaz.

Yani evet çalışır. Eğer 4 + 4 + 4 yani 3 adet 4 GB RAM olsaydı biraz sıkıntı olurdu. 4 + 8 pek problem olmaz.

Tamamdır yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Yarın size anakart modelini falan falan dediğim gibi atarım orada daha detaylı konuşuruz iyi geceler.
Yalnız bir şeyden emin olmak istiyorum 4 GB RAM'e +8 GB eklersek PC sorunsuz çalışır değil mi çünkü şimdi başka bir siteye baktım olmaz diyorlar olur diyenlerde var beynim yandı 😄

Biraz geç oldu ama anakart öezellikleri bu sanırım.

Biraz geç oldu ama bumu.

SPD kısmını atın yazısını görmedim buyurun SPD kısmı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 48
  • Adsız.png
    Adsız.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 40
  • 1.png
    1.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı