4 pin Molex - 6 pin PCI-e dönüştürücü kablo iş görür mü?

ahmet01010101

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Dark 4 pin Molex - 6 pin PCI-E Dönüştürücü Kablo (DK-CB-P103) | Teknobiyotik
Sistemimin güç kaynağında 1 adet 8 pin ekran kartı kablosu var. Alacağım ekran kartı 8pin + 6pin güç kablosu gerekiyor. Bu adaptörle çalışır mı?
(Aerocool VX 500 Plus PSU ve Sapphire Nitro+ RX 580 Special Edition ekran kartı)
O tür dönüştürücüler çok güvenli değildir ancak ekran kartınız o kadar güç tüketen bir kart değil. Muhtemelen sıkıntı çıkarmaz. Kullanabilirsiniz.

İşini görmeyebilir hocam. Yanlış bilmiyorsam renk kodları şu şekildeydi PSU'larda:
  • Sarı: 12V
  • Kırmızı: 5V
  • Siyah: GND
Benim bildiğim kadarıyla PCIe 6 ve 8 Pin konnektörler sadece 12V ve GND alıyor, 5V almıyor. Senin attığın kabloya bakarsak en azından 1 pine 5V gidiyor.

İşini görmeyebilir hocam. Yanlış bilmiyorsam renk kodları şu şekildeydi PSU'larda:
  • Sarı: 12V
  • Kırmızı: 5V
  • Siyah: GND
Benim bildiğim kadarıyla PCI-e 6 ve 8 Pin konnektörler sadece 12V ve GND alıyor, 5V almıyor. Senin attığın kabloya bakarsak en azından 1 pine 5V gidiyor.

Dediğiniz renk kodları doğru ancak atılan üründe ona çok dikkat edilmemiş. Kırmızı renkli kablo GND ye bağlı. Yani sıkıntı yok.
images (1).jpeg

Dediğiniz renk kodları doğru ancak atılan üründe ona çok dikkat edilmemiş. Kırmızı renkli kablo GND ye bağlı. Yani sıkıntı yok.
Eki Görüntüle 2356123
Anlayamadım, PSU'dan gelen taraf 4. pine yani 5V pinine geliyor, bu durumda kırmızı kabloda 5V olmuyor mu? PCIe tarafında da kırmızı kablo GND'ye gitmesi gereken yere takılı görünüyor, yani kısa devre değil mi?

Anlayamadım, PSU'dan gelen taraf 4. pine yani 5V pinine geliyor, bu durumda kırmızı kabloda 5V olmuyor mu? PCI-e tarafında da kırmızı kablo GND'ye gitmesi gereken yere takılı görünüyor, yani kısa devre değil mi?

Attığım fotoğraf PSU'dan gelen erkek Molex soketi. Ortadaki 2 kablo GND'ye bağlı. Atılan üründeki kırmızı kablo ise dişi Molex soketinin ortadaki kısımlarından birine bağlı. Dişi soketten çıkan kırmızı kablo 6 pin konnektörün GND hattına bağlı. Yani sadece kablonun rengi kırmızı. Bağlantısı doğru.

Zaten kolay kolay bağlantısı yanlış ürün satacaklarını zannetmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı