4 tane Notebook değiştirttiren Windows 10 hatası

Bunlar ön planda çalışan ve tepside görünen programlardır. Ben arkaplan işlemlerinden bahsediyorum.

Ayrıca Epic Games Launcher Unreal Engine ile kodlandığı için isteseniz de istemeseniz de harici ekran kartını ve işlemcinin büyük bir kısmını kullanır. Bu da oyundaymışsınız gibi daha hızlı pil tüketimi ve bilimum yavaşlıkları doğurur. İşiniz yoksa Epic Launcher'ı kapatın.
Sürekli kullanmıyorum hatta son zamanlarda hiç kullanmıyorum sorun daha complex birşey eminim "windows 10'u nasıl sıfırdan usb bellek aracılığıyla temiz bir şekilde kurabileceğimi ve hali hazırda ki djital ürün anahtarımı lisans kaybı olmadan nasıl kullanabileceğimi bilmek isterim.

Eki Görüntüle 489480
Bence ReviOS 1709 U2.1 kullanın, RAM kullanımı baya düşecektir.
işte birde nasıl yükleyeceğimi bilsem.
Hocam daha sorunun ne olduğundan bile emin değilsiniz. Amacınız sorunu bulmak olsun, nedeni olmayan bir çözüm aramak vakit kaybından başka bir şey değildir. Boşa vakit geçirirsiniz, sürekli bir şey denersiniz ama yine çıkar.
Sorunum şudur:
1-Gürültülü fan (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

2-Hızlı batarya tüketimi (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

3-Yavaş sistem önyüklemesi (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

4-SSD okuma yazma hızının düşmesi (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

5-Görev yöneticisinden bakıldığında sistem boşta iken RAM, CPU, SSD'yi yüksek değerlerde kullanıp sistemin verimsiz çalışmasını sağlaması
(Bir hafta önceki sistem durumuna göre)

6-YouTube, Google ana sayfa'da gezinme'de dahil olmak üzere çoğu yerde laglı ve ağır sistem. (Bir hafta önceki sistem durumuna göre)

Şüpheler:
Not: Tahminimce işletim sisteminden kaynaklanıyor.
Not: İkinci bir olasılık olarak donanım uyuşmazlığı.

Denenen çözümler;
1-McAfee ve çeşitli antivirüs programlarıyla sistemde tam tarama yapılmıştır.
2-Görev yöneticisinde ki gereksiz programlar kapatılmıştır.
3-Bilgisayar sıfırlanmıştır.
4-BIOS dahil tüm sistem son sürüm yazılım sürümleriyle güncellenmiştir.
5-Rkill denenmiştir.
6-Forumlardaki çeşitli tavsiyeler denenmiştir.
7-Antimalwarebytes Premium trail tarafından tüm sistem 2 kez taranmış sonuç negatif çıkmıştır.
Not: Tüm bu tavsiyeler doğrultusunda sistemde olumlu yönde hiçbir gelişme gerçekleşmemiştir.
@Recep Baltaş bir el atsanız?
Eki Görüntüle 489480

işte birde nasıl yükleyeceğimi bilsem.

Sorunum şudur:
1-Gürültülü fan (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

2-Hızlı batarya tüketimi (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

3-Yavaş sistem önyüklemesi (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

4-SSD okuma yazma hızının düşmesi (bir hafta önceki sistem durumuna göre)

5-Görev yöneticisinden bakıldığında sistem boşta iken RAM, CPU, SSD'yi yüksek değerlerde kullanıp sistemin verimsiz çalışmasını sağlaması
(Bir hafta önceki sistem durumuna göre)

6-YouTube, Google ana sayfa'da gezinme'de dahil olmak üzere çoğu yerde laglı ve ağır sistem. (Bir hafta önceki sistem durumuna göre)

Şüpheler:
Not: Tahminimce işletim sisteminden kaynaklanıyor.
Not: İkinci bir olasılık olarak donanım uyuşmazlığı.

Denenen çözümler;
1-McAfee ve çeşitli antivirüs programlarıyla sistemde tam tarama yapılmıştır.
2-Görev yöneticisinde ki gereksiz programlar kapatılmıştır.
3-Bilgisayar sıfırlanmıştır.
4-BIOS dahil tüm sistem son sürüm yazılım sürümleriyle güncellenmiştir.
5-Rkill denenmiştir.
6-Forumlardaki çeşitli tavsiyeler denenmiştir.
7-Antimalwarebytes Premium trail tarafından tüm sistem 2 kez taranmış sonuç negatif çıkmıştır.
Not: Tüm bu tavsiyeler doğrultusunda sistemde olumlu yönde hiçbir gelişme gerçekleşmemiştir.
@Recep Baltaş bir el atsanız?

Kardeşim sana tavsiyem Windows 10 LTSC sürümünün modlanmış versiyonunu kullanman gereksiz bütün uygulamalar ve hizmetler kapatılıyor
Ben kendim videodaki iso dosyasını kurdum çok da memnunum ram ve CPU kullanımı düşüyor
Taramalarını da yaptım herhangi bir virus yok Videoyu çeken kanal da zaten güvenilirdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i5 8265u mx250 sistemim var bende de sistem boşta ısınıyordu Isındığından dolayıda fan çok sesli çalışıyordu
Bence denemelisin

Kardeşim sana tavsiyem Windows 10 LTSC sürümünün modlanmış versiyonunu kullanman gereksiz bütün uygulamalar ve hizmetler kapatılıyor
Ben kendim videodaki iso dosyasını kurdum çok da memnunum ram ve CPU kullanımı düşüyor
Taramalarını da yaptım herhangi bir virus yok Videoyu çeken kanal da zaten güvenilirdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

i5 8265u mx250 sistemim var bende de sistem boşta ısınıyordu Isındığından dolayıda fan çok sesli çalışıyordu
Bence denemelisin

Tamamdır dostum çok sağol ben otomasyoncuyum'da şirketlere yazılım kurmaya gidiyoruz güvelik yönünden bir tehdit arz eder mi bir fikrin varmı?

Tamamdır dostum çok sağol ben otomasyoncuyum'da şirketlere yazılım kurmaya gidiyoruz güvelik yönünden bir tehdit arz eder mi bir fikrin varmı?
Ben kurdum Kaspersky ile tarama yaptım hiç tehdit bulmadı Güvenlik kısmını güzel bir antivirüs programıyla çözebilirsin
Benim fikrim ilk olarak kur bunu sistemde sıkıntı çıkmazsa kasma donma olmazsa güvenlik açısından da birşey olacağını düşünmüyorum
Bu arada LTSC sürümü Windows un en stabil sürümüdür sadece güvenlik güncellemelerini alır
Ghost toolbox programı da çok işine yarıyor

Son düzenleme:

Bence denemelisin

ReviOS bundan kat kat daha iyi, zamanında kullanmıştım.

4 bilgisayarda da aynı problemi verdiğine göre donanımsal olma ihtimali yok. Öncelikle elektrik tesisatınızı kontrol ettirin. Burada da bir sıkıntı olmadığı varsayarsak, geriye sadece yazılımsal bir sıkıntı olabileceği ihtimali kalıyor.

Cihazınıza harici olarak taktığınız bir depolama birimi var ise bunların virüs içermediğinden emin olun.

Bilgisayarın içinde bulunan depolama birimlerine hard reset atıp, virüs içermediğinden emin olduğunuz bir flashbellek ile hatta mümkünse yeni alınmış bir flashbellek ile orjinal Windows'u kurun.

Eğer ki sorun yine geçmezse HDD üzerinde yazılımsal olarak silemeyeceğiniz bir virüs olabilir. Bu durumda HDD'nizi mikrodalga fırına atarak resetlemeyi denebilirsiniz. Tabi ki bu durumda HDD'nin bozulma ihtimali oldukça yüksek ama HDD'yi çöpe atmadan önce son çare olarak söyleyebilirim.

İşlemcinizin veya ana-kartınızın ön-belleğine virüs sızmış olabilir ki bu durumda açıkçası değiştirmek dışında ne yapabileceğinizi bende bilmiyorum.

Bir şekilde bu problemi çözebiliyor olsak bile 4 bilgisayarda da aynı problemi yaşadığınıza göre dışarıdan yazılımınıza zarar verecek bir şeyi düzenli olarak bilgisayarınıza sokuyorsunuz demektir. Bu harici olarak kullandığınız bir depolama birimine yuvalanmış yazılım üzerinden olabilir. İnternet ortamında güvenli olarak düşündüğünüz bir site veya uygulamadan geliyor olabilir. Hatta doğrudan bir kişi sizi hedef alıp size saldırıyor bile olabilir. Bu durumu çözmeden probleminizi kalıcı olarak çözmek mümkün değil. Ne yazık ki bilgisayarınızı ne şekilde kullandığınızı bilemeyeceğimizden dolayı bu konuda yardımcı olmamız çok zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı