4 yıllık laptopa bakım yapılmalı mı?

Saffetimsii

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 4 yıl önce Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop aldım ve henüz hiç termal macun değişikliği yapmadım. CS Minecraft gibi oyunlar oynuyorum (bir ara re 7 8, Forza 4, Rust, CoD, BF falan da oynadım). Bilgisayar internette gezinirken bu mevsimde Mersin gibi bir yerde 40 45 sıcaklıkta çalışıyor. Aldığım zaman da değerler bunun gibiydi. Sizce termal macununu değiştireyim mi(düzenli olarak fan temizliği yapıyorum)?

Yaklaşık 4 yıl önce Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop aldım ve henüz hiç termal macun değişikliği yapmadım. CS Minecraft gibi oyunlar oynuyorum (bir ara re 7 8, Forza 4, Rust, CoD, BF falan da oynadım). Bilgisayar internette gezinirken bu mevsimde Mersin gibi bir yerde 40 45 sıcaklıkta çalışıyor. Aldığım zaman da değerler bunun gibiydi. Sizce termal macununu değiştireyim mi(düzenli olarak fan temizliği yapıyorum)?

Yok kral bırak bir 5 sene daha gider. Hocam laptop diyorsun 4 senedir termal macun değiştirmemek ne demek nasıl dayanıyor o bilgisayar? Fan temizliği yapmakla olmaz. Eğer sürekli kullanan biriyseniz 6 ay da bir bu süre size az geliyorsa kesinlikle yılda bir genel bakım yapmalısınız. İşlemcinizin ve bilgisayarınızın uzun ömürlü ve daha sağlıklı çalışması açısından gereklidir.

Yapın hocam bir zahmet yazıktır ömrünü kısaltırsınız 2yılda bir termal macun. Yıllıkta temizlik yapabilirsiniz.

Hiç değişmedi mi? İlk işiniz macun değiştirmek olsun.

Termal macun olarak MX 4 mü termal grizzly mi peki hangisi sizce.

MX 4 ve Thermal Grizzly bazı modelleri pump out yapıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı