40.000-45.000 TL PC toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sistem için ne kadar SSD/HDD kapasite lazım? Bunlar da para demek biliyorsunuz.
Toplayacak arkadaşlar ona göre fiyata dahil ederek toplarlar sanırım. Beni aşan konu olduğu için ben yardımcı olamayacağım.

Sistem için ne kadar SSD/HDD kapasite lazım? Bunlar da para demek biliyorsunuz.
Toplayacak arkadaşlar ona göre fiyata dahil ederek toplarlar sanırım. Beni aşan konu olduğu için ben yardımcı olamayacağım.
Hocam emin olun hiç bir fikrim yok. Babamın da tek açıklaması bu paraya ne toplanıyorsa onu alalım.

Bilgisayar'ın içinde bizim şirketin müşterilere verdiği fiyat teklifleri. Elemanların maaşları, aylık cirolar, gelir, giderler, siparişler, faturalar vs bir sürü şey olacak. Ayrıca e-fatura'lar her şey bu bilgisayarın içinde olacak

Bu yukarıda belirttigin islemler için 5bin TL'lik makine bile işinizi görür. Exel de hazırlanıyor bu belirttiklerin. Hiçbir ozel yuk gerektiren durum goremedim. Yuksek fiyatli makinelar; render, ileri seviyede çizim vs. İçin kullanılır. 35bine aldığınız makineda ki islemci ve ekran karti ne ise yarayacak? Yuksek depolama ve Intel'in orta seviye islemcisini tak bitti gitti

Atıyorum 10 TB HDD lazımdır, 1 TB M2 SSD takılması gerekir. Bunu öğrenmeniz iyi olur, ne kadar lazımsa. Şirket bilgisayarlarından anlamadığım için yanlış yönlendirme yapmamak için fazla yorumda bulunmuyorum. Siz kapasite yeterliliğini öğrenin ona göre yardımcı olunsun demek istiyorum.

2 Adet yani toplam 128GB.

30.000 civarı tutuyor. Bütçe boşluğuna işlemci 3950X, anakart X470 çipset, sıvı soğutma ise 3 fanlı olacak şekilde alınabilir. Ama şu haliyle bile fişek.

Son düzenleme:
Hocam inanın çok az anlarım bu konulardan. Babam bütçeyi kendi belirtti. Sanırım bizim şirketin özel logo tasarlama vs işleri de olacakmış.
Hocam sıvı soğutma olmasın zaten. Babamlar nereden anlasın 3 ayda sıvıyı değiştirmeyi

Şirket bilgisayarı için RTX 3000 bekleyin demek de ne bileyim.

İş bilgisayarı olacak demişsiniz ama yapacağınızı yazdığınız şeyler APU’lu bir Ryzen ile bile yapabileceğiniz şeyler. Maaş bordroları, fiyat teklifleri, özlük dosyaları için Threadripper’a ne gerek var? Adobe Premiere, After Effects kullanıp render alacak olsa ne ala. Ryzen 7 3700x ve 32GB RAM’i alın, üzerine en serin çalışanından giriş seviye bir GPU, Raid 1 yapacağınız yedekleme diskleri, Mümkün olduğunca yüksek hızlı bir NVMe ve çok iyi bir PSU işinizi görür.

Bir de bizim fabrikada 6 tane Isıl işlem fırını var. Bütün fırınları bu bilgisayarla kontrol edeceklermiş.
Fırına mal vermeden önce bilgisayar'dan müşteriyi fırının sıcaklığını vs vs bütün işler oradan halledilecekmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…