40.000 TL anakart, işlemci ve ekran kartı yükseltme önerisi

Sakude

Zeptopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Ben şu an Black Friday indirimleri varken bilgisayarımı yükseltmeyi planlıyorum. Öncelikle şu anki bilgisayarım AM4 anakartlı ve AM5'e yükseltmek çok pahalı bence. Bu yüzden AMD Ryzen 5 5600X veya 7 5800X(3D) alıp yanına da RX 7800XT almayı düşünüyorum ama ekran kartında RX 7800XT yerine 4060 Ti 16 GB ile, 4070 ve 4070 Ti arasında kaldım. Bu işlemci ve ekran kartı darboğaz yapar mı acaba? Acaba şu an Black Friday indirimleri varken AMD Ryzen 7800x3D veya AMD Ryzen 9 7900x3D alıp yanına da AM5 bir anakart alıp biraz bekletip 2 3 ay sonra da geri kalan sistemi (DDR5 RAM, ekran kartı vs.) toplamak mantıklı mıdır?

Ayrıyeten ekipman almayı da planlıyorum o yüzden ona da bütçe ayırmam lazım 35-40 binin dışında.

Selam arkadaşlar. Ben şu an Black Friday indirimleri varken bilgisayarımı yükseltmeyi planlıyorum. Öncelikle şu anki bilgisayarım AM4 anakartlı ve AM5'e yükseltmek çok pahalı bence. Bu yüzden AMD Ryzen 5 5600X veya 7 5800X(3D) alıp yanına da RX 7800XT almayı düşünüyorum ama ekran kartında RX 7800XT yerine 4060 Ti 16 GB ile, 4070 ve 4070 Ti arasında kaldım. Bu işlemci ve ekran kartı darboğaz yapar mı acaba? Acaba şu an Black Friday indirimleri varken AMD Ryzen 7800x3D veya AMD Ryzen 9 7900x3D alıp yanına da AM5 bir anakart alıp biraz bekletip 2 3 ay sonra da geri kalan sistemi (DDR5 RAM, ekran kartı vs.) Toplamak mantıklı mıdır?

Ayrıyeten ekipman almayı da planlıyorum o yüzden ona da bütçe ayırmam lazım 35-40 binin dışında.

4070ti/5800x(3D) yapıştır sistemin DDR5 kalıyor ama yine de işlemcin çok iyi bayağı bir gidersin ama madem o kadar masraf yapıyorsun AM5 bir karta geçersin işlemci ve RAM'ı yükseltirsin kalan parayı da biriktirip 4070 Ti takarsın.

4070ti/5800x(3D) yapıştır sistemin DDR5 kalıyor ama yine de işlemcin çok iyi bayağı bir gidersin ama madem o kadar masraf yapıyorsun AM5 bir karta geçersin işlemci ve RAM'ı yükseltirsin kalan parayı da biriktirip 4070 Ti takarsın.

Ryzen 7 5800x3D 4070 Ti'ı bayağı bir darboğaz yapmaz mı acaba? Bence o işlemci 4070 Ti'a yetmez gibi. Diğer taraftan am5 karta geçersem kasadır ramdir psudur hepsinin değişmesi lazım o da bayağı bir masraf kararsız kaldım

Ryzen 7 5800x3D 4070 Ti'ı bayağı bir darboğaz yapmaz mı acaba? Bence o işlemci 4070 Ti'a yetmez gibi. Diğer taraftan AM5 karta geçersem kasadır RAM'dir psudur hepsinin değişmesi lazım o da bayağı bir masraf kararsız kaldım.

Hocam şaka mısınız?

İşlemci daha yeni çıktı sayılır ve gerçekten çok güçlü gidip araştırın lütfen.

Şahsen ben Upgrade'e bu kadar para harcanacağına komple hazır sistem alınması gerektiğini düşünüyorum.

Katılıyorum şu anki sisteminizi satıp 4070 Ti AMD R5 7600ve üstü işlemcili güzel bir sistem alabilirsiniz 40000TL ekleyerek.

Ryzen 7 5800x3D 4070 Ti'ı bayağı bir darboğaz yapmaz mı acaba? Bence o işlemci 4070 Ti'a yetmez gibi. Diğer taraftan AM5 karta geçersem kasadır RAM'dir psudur hepsinin değişmesi lazım o da bayağı bir masraf kararsız kaldım.

Bence demeniz biraz komik aynı zamanda o kadar para saçıp DDR4 kalması ne kadar mantıklı olur tartışılır.

Şahsen ben upgrade'e bu kadar para harcanacağına komple hazır sistem alınması gerektiğini düşünüyorum.
Kıbrıslı olduğum için hazır sistem almak bayağı bir sıkıntı kargodur vergisidir vs diğer türlü tek tek toplayınca Türkiye'de olan arkadaşlarımdır vs onlar gelirken getirir diye planlıyorum.

Hazır sistem satan mağazalardan (GamingGen, VatanPC, İtopya vs. artık nereyi istiyorsanız) arkadaşlarınıza hazır sistemi aldırıp size ulaştırmalarını sağlayabilirsiniz aslında. Tek tek toplayınca çok pahalıya geliyor, internet üzerinden de bahsettiğiniz gibi Kıbrıs'ta olduğunuz için muhtemelen alamazsınız. Bence hazır sistemin satın alınıp, arkadaşlarınız aracılığıyla elinize ulaştırılması çok daha ucuz olabilir tabii güvenilir arkadaşlarınız varsa.

Hazır sistem satan mağazalardan (GamingGen, VatanPC, İtopya vs. artık nereyi istiyorsanız) arkadaşlarınıza hazır sistemi aldırıp size ulaştırmalarını sağlayabilirsiniz aslında. Tek tek toplayınca çok pahalıya geliyor, internet üzerinden de bahsettiğiniz gibi Kıbrıs'ta olduğunuz için muhtemelen alamazsınız. Bence hazır sistemin satın alınıp, arkadaşlarınız aracılığıyla elinize ulaştırılması çok daha ucuz olabilir tabii güvenilir arkadaşlarınız varsa.
Daha ucuz olabilir dediğiniz gibi de fakat arkadaşlarım sadece uçak ile gelebileceği için uçakta komple kasayı getiremezler

Katılıyorum şu anki sisteminizi satıp 4070 Ti AMD R5 7600ve üstü işlemcili güzel bir sistem alabilirsiniz 40000TL ekleyerek.

Bence demeniz biraz komik aynı zamanda o kadar para saçıp DDR4 kalması ne kadar mantıklı olur tartışılır.
haklı olabilirsin kankam. Senin önerebileceğin 4070tilı ve ryzen Ryzen 7 5800x3D veya 7800x3d'nin yanında am5 anakart,ddr5 ram ve psu ne olurdu

Daha ucuz olabilir dediğiniz gibi de fakat arkadaşlarım sadece uçak ile gelebileceği için uçakta komple kasayı getiremezler.

Haklı olabilirsin kankam. Senin önerebileceğin 4070 Ti'lı ve Ryzen Ryzen 7 5800x3D veya 7800x3D'nin yanında AM5 anakart, DDR5 RAM ve PSU ne olurdu.

RAM olarak Kingston markasından bunu öneririm RGB'li istiyorsan 100lira farkla başka bir modeli var: Kingston Fury Beast KF560C36BBE/16 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Siyah Gaming Ram (Bellek) - incehesap.com
Bu da başka bir alternatif Corsair:Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5 CL30 CMH32GX5M2B6000Z30K Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Attığım 2 RAM'de çok iyidir PSU olarak o sistem için 1000WATT bir PSU düşünebilirsin PSU konusunda o kadar bilgili değilim ama 850-1000WATT gold/platin sertifika PSU işini görür hatta 750watt bile görebilir ama alıyorken biraz daha iyisini alman senin için iyi olur.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı