Bütçe
40.000TL

MertM0

Hectopat
Daha fazla  
Üniversitede kullanmak üzere (Adobe programları, Blender, Unreal Engine 4/5, Unity vb. programlar kullanacağım.) Ve boş vakitlerimde oyun oynatabilecek bir laptop arıyorum. Almışken en az 4-5 yıl götürecek bir ürün almak istiyorum.

Bütçem 40.000TL civarı gerekirse bir miktar arttırabilirim. Bu fiyat bandında aşağıda belirttiğim kriterlerde veya yakın önerilere kesinlikle açığım.

Genel olarak kriterlerim,
RTX 4060 (watt değerleri düzgün olan), 1TB SSD, 16/32GB RAM, renk doğruluğundan çok ödün vermek istemiyorum.

HP Victus 16-R1028NT

Renk doğruluğu konusunda kriterlerimle çeliştiğinin farkındayım ama 14. nesil Intel i7 görünce fiyatı çok uçuk olmadığı için dikkatimi çekti.

HP Victus 16-S0047NT

Ryzen/İntel arasında karar veremediğim için listeme aldığım diğer bir bilgisayarı da paylaşmak istiyorum, sizce üstteki 14. nesil i7'ye sahip sistem mi daha mantıklı yoksa bu paylaştığım Ryzen 7 ve 32 GB RAM'li sistem mi? Bazı serilerinde %100sRGB olduğunu duydum ama göremedim açıkçası, benim paylaşmış olduklarım yanılmıyorsam %62.5sRGB bir ekrana sahip.

Boş bir vaktimde gidip mağazada ekranlarını test etmeyi düşünüyorum.

Acer Nitro 16 AN16-41-R08S

Gelen öneriler üzerine Acer Nitro 16'yı da listeme ekledim. Ancak bu ürünü almam halinde ilerleyen dönemde RAM ve SSD yükseltmek için de ekstra olarak 5000-7000TL civarı masraf yapmam gerekecek sanırım. Kendisine karşı arkadaşlarımdan gelen bir ön yargım bulunuyor, 6 aylık - 1 yıllık kullanımdan sonra çok ısınmaya başladığını ve performans kaybı olduğunu söylüyorlar. Ne düşünüyorsunuz?

HP Omen 16-WF1021NT

Bu yukarıda paylaştığım ürünü almayı düşünüyordum ancak fiyatı bütçemin biraz üzerinde, bütçeyi bu kadar yükseltmeme değer mi? Araştırdığım kadarıyla 14. nesil işlemcilerin bulunduğu yeni ürünlerde tasarım değişikliğine gitmişler ve kronik siyah ekran sorunu bulunmuyormuş.

Lenovo LOQ

Lenovo LOQ önerildi ama kendilerine karşı nötr durumdayım, diğer paylaştığım ürünlere göre daha mı iyidir, daha mı kötüdür bilemedim açıkçası? Donanım olarak daha geride ve neredeyse aynı fiyat.

Yukarıda belirttiğim ürünlerden hangisini almalıyım? Yukarıda da belirttiğim gibi 40.000TL civarı bütçem var ancak esnetebilirim, kesinlikle önerilerinize açığım.

@745396 Hocam günaydın,
Bütçemi biraz düşürmek durumunda kaldığım için tekrar konu açtım. Önceki konuda güzel önerilerin vardı tekrardan teşekkürler. Hepsiburada vb. e-ticaret sitelerinden aldığım zaman neredeyse Avrupa fiyatına geldiği için yurt dışından almaktan vazgeçtim en azından Türkiye Garantili oluyor buradan aldığım zaman.

Sence yukarıda paylaştıklarımdan hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleme:
Günaydın hocam. Kısa vadede HP ve Acer hakkında tecrübem yok hiç. (burada tutulmuyor marka olarak.)Bazen iki üründen hiç şikayet yok bazen ana sayfa iki ürünün şikayetiyle kaplı.
Victus bazı modellerin paneli hiç iyi değil. Bazı modelleri kronik sayılır sorunları var. Acer biraz daha dengeli görünüyor. Bildiğim sorunları uzun vadede Acer kronik sayılır performans kaybı(24 hakkında net bilgim yok) ve hatalı sıvı metal uygulaması yüzünden sıcaklık sorunları gördüm. İki marka hakkında ki şikayet ne kadar gerçekçi fikrim yok. Sadece forumdan ve birkaç Reddit görmüştüm. Ürünleri satın alan arkadaşlar daha iyi yardımcı olur size.
Ayrıca LOQ düşünüyorsanız Lenovo LOQ 15IRX9 83DV00HTTR Intel Core i7-13650HX 8GB DDR5 1TB SSD RTX4060 8GB 15.6 inç 144Hz Full HD FreeDos Gaming Laptop bu model daha iyi seçim olur.

https://psref.lenovo.com/Detail/LOQ_15IRX9?M=83DV00HTTR bu ürünün tam bilgileri. Aynı ya da farklı satıcı aynı modeli 24/32 RAM vs satıyor. Sonunda v1..5.. Olan satıcı yükseltme yaptığı ürün(sizin için önemliyse)

Günaydın hocam. Kısa vadede HP ve Acer hakkında tecrübem yok hiç. (burada tutulmuyor marka olarak.)Bazen iki üründen hiç şikayet yok bazen ana sayfa iki ürünün şikayetiyle kaplı.
Victus bazı modellerin paneli hiç iyi değil. Bazı modelleri kronik sayılır sorunları var. Acer biraz daha dengeli görünüyor. Bildiğim sorunları uzun vadede Acer kronik sayılır performans kaybı(24 hakkında net bilgim yok) ve hatalı sıvı metal uygulaması yüzünden sıcaklık sorunları gördüm. İki marka hakkında ki şikayet ne kadar gerçekçi fikrim yok. Sadece forumdan ve birkaç Reddit görmüştüm. Ürünleri satın alan arkadaşlar daha iyi yardımcı olur size.
Ayrıca LOQ düşünüyorsanız Lenovo LOQ 15IRX9 83DV00HTTR Intel Core i7-13650HX 8GB DDR5 1TB SSD RTX4060 8GB 15.6 inç 144Hz Full HD FreeDos Gaming Laptop bu model daha iyi seçim olur.

https://psref.lenovo.com/Detail/LOQ_15IRX9?M=83DV00HTTR bu ürünün tam bilgileri. Aynı ya da farklı satıcı aynı modeli 24/32 RAM vs satıyor. Sonunda v1..5.. Olan satıcı yükseltme yaptığı ürün(sizin için önemliyse)
Hocam görüşleriniz için teşekkür ederim. HP Victus'un ekranını yerinde inceledikten sonra son kararımı vereceğim sanırım.

Son olarak HP Omen 16 hakkında pek bilginizin olmadığını biliyorum önceki konuda da sormuştum ancak. Kağıt üzerinde verdiği donanımlar vs. düşünülünce bütçemi bu kadar aşmama değer mi sizce?

Hocam görüşleriniz için teşekkür ederim. HP Victus'un ekranını yerinde inceledikten sonra son kararımı vereceğim sanırım.

Son olarak HP Omen 16 hakkında pek bilginizin olmadığını biliyorum önceki konuda da sormuştum ancak. Kağıt üzerinde verdiği donanımlar vs. düşünülünce bütçemi bu kadar aşmama değer mi sizce?

Açıkçası ben HP 50k üstü vermezdim. Ön yargılı olabilirim. Siz gerçek kullanıcı ya da HP alanında eski yeni tecrübeli arkadaşlara danışın.

Önceki konuda atmıştım https://www.akakce.com/laptop-noteb...x4060-16-wqxga-notebook-fiyati,498172612.html şu Lenovo nasıl sizce? İ9 eski fiyat 53-55 olsaydı gözü kapalı almanızı söylerdim. 38-42K sattıkları ürün 47k olunca fiyatına değip değmeyeceğini kestiremiyorum. Paneli ve genel kalitesi diğer modellerden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası ben HP 50k üstü vermezdim. Ön yargılı olabilirim. Siz gerçek kullanıcı ya da HP alanında eski yeni tecrübeli arkadaşlara danışın.

Önceki konuda atmıştım Lenovo ThinkBook 16P G4 21J80032TR i7-13700H 32 GB 1 TB SSD RTX4060 16'' WQXGA Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe şu Lenovo nasıl sizce? İ9 eski fiyat 53-55 olsaydı gözü kapalı almanızı söylerdim. 38-42K sattıkları ürün 47k olunca fiyatına değip değmeyeceğini kestiremiyorum. Paneli ve genel kalitesi diğer modellerden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Hocam yanılmıyorsam ekranı 60hz yenileme hızına sahip, bu kadar para vermişken en azından 144hz olsun istiyor insan. 😅

Yenileme hızı dışında kesinlikle güzel bir ürün hiç düşünmeden listeme alırdım.

Son düzenleme:
Hocam yanılmıyorsam ekranı 60Hz yenileme hızına sahip, bu kadar para vermişken en azından 144Hz olsun istiyor insan. 😅

Yenileme oranı dışında kesinlikle güzel bir ürün hiç düşünmeden listeme alırdım.

O konuda haklısınız hocam. Bir şeylerden vazgeçeceksiniz gibi duruyor :) tam profesyonel panel isterseniz DCI-P3 lazım size zaten. İyi bir işlemcili ürün 53 k ROG i9 4060 ROG Strix G16 (2024) | Gaming Laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG Global
OLED bir ürün fiyatı bakmaya korkuyorum. Sizin bütçe maksimum ne kadar esner?
Dün Bulgaristan fiyatlara baktım bizim para günden güne eriyince makul ürün yüksek fiyat ne yazık ki. Zaten garanti istediniz ama alternatif Bulgaristan paylaşmak fayda olabilir.
Лаптоп MSI Pulse 15 B13VG - ремаркетиран - 9S7-158561-476_1TBSSDNVME_R ⋙ на цена от 2799.00 bu siteye bakabilirsiniz. Türkiye de satılan üründen daha kaliteli. En iyi Pulse değil ama sağlam ürün.

O konuda haklısınız hocam. Bir şeylerden vazgeçeceksiniz gibi duruyor :) tam profesyonel panel isterseniz DCI-P3 lazım size zaten. İyi bir işlemcili ürün 53 k ROG i9 4060 ROG Strix G16 (2024) | Gaming Laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG Global
OLED bir ürün fiyatı bakmaya korkuyorum. Sizin bütçe maksimum ne kadar esner?
Dün Bulgaristan fiyatlara baktım bizim para günden güne eriyince makul ürün yüksek fiyat ne yazık ki. Zaten garanti istediniz ama alternatif Bulgaristan paylaşmak fayda olabilir.
Лаптоп MSI Pulse 15 B13VG - ремаркетиран - 9S7-158561-476_1TBSSDNVME_R ⋙ на цена от 2799.00 bu siteye bakabilirsiniz. Türkiye de satılan üründen daha kaliteli. En iyi Pulse değil ama sağlam ürün.

Garanti konusunda Bulgaristan'dan almam sorun oluşturmaz. Bulgaristan vatandaşlığım bulunuyor ve sık sık gidiyorum. Açıkçası Bulgaristan'da fiyatların daha uygun olacağını düşünmediğim için çok araştırmamıştım. 🥲

Şuan çalıştığım için detaylı inceleyemiyorum ancak müsait bir anımda inceleyeceğim attığınız ürünleri. Tekrardan teşekkür ederim.

Garanti konusunda Bulgaristan'dan almam sorun oluşturmaz. Bulgaristan vatandaşlığım bulunuyor ve sık sık gidiyorum. Açıkçası Bulgaristan'da fiyatların daha uygun olacağını düşünmediğim için çok araştırmamıştım. 🥲

Şu an çalıştığım için detaylı inceleyemiyorum ancak müsait bir anımda inceleyeceğim attığınız ürünleri. Tekrardan teşekkür ederim.

3500-4000 leva iyi ürünler var. Bulgaristan vatandaşı olmanız sizin için büyük avantaj zaten. Tax Free varsa bile öldü artık 🤪 bütçe artarsa 4080 hariçgerçekten iyi ürünler var. Sizin bildiğiniz mağazalarda daha düşük fiyat ya da taksit vs olabilir. Kabaca bildiklerim bunlar.
Лаптоп GIGABYTE AORUS 16X 9SG-43EEC54SH 2024 - 9SG-43EEC54SH ⋙ на цена от 3162.00 3000 leva cam gibi ürün. Forumdan Bulgaristan vatandaşı diye bahsettiğim arkadaş bunu aldı kullanıyor hala.
https://www.emag.bg/laptop-lenovo-l...nocheren-ardes-83df006gbm-w11h/pd/DS250PYBM/? pahalı ürün ama iyi alternatif.

Лаптоп MSI Sword 16 HX B14VGKG - 9S7-15P214-029 ⋙ на цена от 3749.00 özellikle şahane ürün. Türkiye de satılan 80klık saçma ürünler gibi kalitesiz değil. Hem efsane soğutma. Kasa panel kalitesi var. Avrupa fiyatına satılıyor. Bence en ciddi ürün. Bu ya da Aorus sizi üzmez.

Panel oalrak: Aorus %100 sRGB,%80 DCI-P3 520-60 nit. Sword 450-520 nit %100 DCI-P3
İkisi de çok kaliteli.
Kasa kalitesi: Yine iki üründe sağlam. Sword 24 kasa Vector farksız.
Soğutma: Sword 6 hava çıkışı olduğu halde belki inanmazsını Aorus çok daha serin oalacak.
Vss.

@MertM0 hocam birkaç Legion buldum. Özellikle ülkemizde satışı yok ya da pahalı.

İlk model: Çok sağlam kasa ve panel %100 DCI-P3 500 nit. 32 DDR5 5600. 140W 4060(yüksek W render işinde muhakkak büyük performans katar) düşündürücü kısmı i5 olması. Tam performanslı bir i5 ama aklınızda bulunsun. Diğer öneri yapacağım Legion'ya da Legion Slim işlemci biraz daha performanslı panel sadece sRGB ve 300-370 nit. Elbette Pro çok daha kaliteli ürün.

İkinci model: Yine kaliteli kasa iyi bir işlemci. 140W 4060. 16 4800 RAM ilave RAM şart. Tek RAM geliyor. Lenovo da hiç sevmediğim 2242 form faktörlü saçma SSD 512, bir slot standart 2280.ister istemez 2242 daha pahalı ve yavaş diye biliyorum. Yine 2K çözünürlük. %100 sRGB. 350 nit 165Hz fabrika verisi. 350 300 de olur 400 de biraz piyango.
** Kabaca benim düşünceme göre %30 daha kalitesiz panel. Legion Pro da reklam dahi olsa, IPS OLED kadar HDR verim almasa bile. VESA HDR 400, 240Hz belki en önemlisi %100 DCI-P3

Üçüncü model: Ryzen taraflı bir ara ürün. Legion ve Pro karışımı. Fazla açıklamaya gerek yok sanırım.

Bunun gibi ürünler var. Xx bütçeye XX ürün. Göze çarpan Legion bunlar. LOQ zaten bakmadım değmez. Bu üç ürün arasında şüphesiz en iyisi Legion Pro. Legion alma şansınız varsa her şekilde karlı bir alışveriş olur. Türkiye de fiyatları belli zaten.
Biraz ROG baktım bana pahalı geldi. Predator baktım Neo pek sağlam değil.
Performanslı düz Predator saçma fiyata.

Kendim tercih edecek olsaydım 3100 leva Aorus ilk tercihim olurdu. Hem 4070 hem i7 hem kaliteli kasa ve panel.%100 DCI-P3 olmayışı eksi. Aorus 4060 13650HX ülkemizde 47-48k satışa başladı. Tavsiyem üzerine bir arkadaş satın aldı ve geri dönüş bekliyorum. Rusya da tutulan marka ve bu modeli.
İkinci tercihim kesinlikle Legion Pro olurdu. Ne kadar 4060 ve i5 olsa bile.
Üçüncü tercihim sword olurdu.
Benden bu kadar hocam. Detaylı araştırmak size kalmış. Alternatif mağaza önerirseniz farklı ürün bakabilirim. Ardes, tecnopolis, emag bildiğim siteler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı