40.000 TL oyun geliştirmek için sistem önerisi

Bütçe
40.000
Yok hocam sadece ekran kartı için değil bütçenin toplam kalanı ama 3-4K daha esnetebilirim.

Toplamda 45k.

Toplamda 45k.
Bu arada ana amacı oyun geliştirmek olucak (eğer sadece oyun oynama bazlı baktıysanız diye söylemek istedim) ve RAM'i 32gb yapsam nasıl olur?

Sistem oyun geliştirmek için bu bütçede güzel bir sistem bence. Bütçen varsa 32 yapman daha doğru olur tabii.
Tamamdır hocam, en son olarakta bir önerin var mıdır bütçen el veriyorsa şunu şuna yükseltmen daha iyi olur tarzında? (parçaların sitelerindeki seçeneklerden)

Hocam Alıyorsun Ryzen 5 7500F RX 7700 XT 12 GB 192 bit DDR 5 16 RAM 1TB SSD de aldın mı bir iş tamam (Kabasını çıkarttım bu sistemle her oyuna rahat rahat girersin ekran kartı renderı da fena değil).

Hocam alıyorsun Ryzen 5 7500F RX 7700 XT 12 GB 192 bit DDR 5 16 RAM 1TB SSD de aldın mı bir iş tamam (kabasını çıkarttım bu sistemle her oyuna rahat rahat girersin ekran kartı renderı da fena değil).

AMD ekran kartları iş konusunda berbat ve arkadaş 4 5K daha üstüne çıkabiliyor bütçenin.

RAM dışında çok yok açıkçası ama işlemci olarak R7 7700 olabilir.
İşlemciyi R7 7700 yaptım, SSDyide rahatlık olması açısından 1 TB yaptım ve sormak istediğim bir şey var, kasa yeterli olacak mı? (Chatgpt'ye danıştım sistem konusunda, kasanın pek güvenilir olmadığını söyledi ondan sormak istedim)

İşlemciyi R7 7700 yaptım, SSDyide rahatlık olması açısından 1 TB yaptım ve sormak istediğim bir şey var, kasa yeterli olacak mı? (Chatgpt'ye danıştım sistem konusunda, kasanın pek güvenilir olmadığını söyledi ondan sormak istedim)
Hocam oyun geliştirme platformunuz mobilse be ios cihazınız yoksa macbook yine mantıklı. Ios uygulamalari Mac os de sorunsuz çalışıyor.
Ama siz yine de kasa toplamak istiyorsunuz. Bence gpu olarak nvidia değil amd tercih edebilirsiniz. Genel olarak nvidia dlss vs ile yüksek performans verse de amd kas gücü olarak daha güçlü. Sizin anlattığınız senaryoda tek eksik cuda çekirdeği gibi duruyor. 3d render almayacaksaniz veya çok nadiren alacaksaniz amd gpular daha mantıklı duruyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı