40.000 TL'lik bilgisayara sıvı soğutma önerisi

Bütçe
40.000
Yapma, 40k verilmez o sisteme.

Hocam, 4070 iyi güzel de attığın kasadaki kasa ve psu ortalama kalitede. Anakart A620M yazıyor o da ortalama, benim attığım anakarttan kalitesiz. Senin attığın PC'yi upgrade ettiğimde benim topladığımdan daha pahalıya denk geliyor. Ayrıca attığın kasada işlemcide 500liralık hava soğutma kullanıyor. Zaten benim sorduğum soru hava soğutma yeter mi yoksa sıvı soğutma koymalı mıyım. Senin kasaya sıvı soğutmada koyunca zaten alınmayacak fiyata çıkıyor.

Hocam, 4070 iyi güzel de attığın kasadaki kasa ve PSU ortalama kalitede. Anakart A620M yazıyor o da ortalama, benim attığım anakarttan kalitesiz. Senin attığın PC'yi upgrade ettiğimde benim topladığımdan daha pahalıya denk geliyor. Ayrıca attığın kasada işlemcide 500liralık hava soğutma kullanıyor. Zaten benim sorduğum soru hava soğutma yeter mi yoksa sıvı soğutma koymalı mıyım? Senin kasaya sıvı soğutmada koyunca zaten alınmayacak fiyata çıkıyor.

4060 Ti olmaz bu butceye. Senin alacagin islemciyle ayni performans sayilir zaten. Sonradan sivi alinir.

Anakart b chipset boş ver, eger overclock yapmayacaksan ve ekstra RAM destekleri falan istemiyorsan.

Hocam, 4070 iyi güzel de attığın kasadaki kasa ve PSU ortalama kalitede. Anakart A620M yazıyor o da ortalama, benim attığım anakarttan kalitesiz. Senin attığın PC'yi upgrade ettiğimde benim topladığımdan daha pahalıya denk geliyor. Ayrıca attığın kasada işlemcide 500liralık hava soğutma kullanıyor. Zaten benim sorduğum soru hava soğutma yeter mi yoksa sıvı soğutma koymalı mıyım? Senin kasaya sıvı soğutmada koyunca zaten alınmayacak fiyata çıkıyor.

Özelleştirdiğimde 41K'ya sizin seçtiğiniz anakart, 7600 işlemci ve 240mm sıvı soğutucu oluyor. 4060 Ti 8 GB VRAM ile alınmaz. RAM 16 ancak bütçe varsa veya sonradan 1x16 daha ekleyerek 32 yapılır. Tekli kullanımda da performans DDR4 kadar etkilenmiyor diye biliyorum.

Özelleştirdiğimde 41K'ya sizin seçtiğiniz anakart, 7600 işlemci ve 240mm sıvı soğutucu oluyor. 4060 Ti 8 GB VRAM ile alınmaz.

7600 yapmaya gerek yok. Ayni guc sayilir.

7600 yapmaya gerek yok. Ayni guc sayilir.
7600'ün ekstra özelliği bilgisayarı çok yormadığında sadece işlemci kullanıyor, bilgisayarı yoracak işlemler yaptığında da ekran kartına geçiyor. Bu aslında ömrü de performansı da arttırıyor.
Özelleştirdiğimde 41K'ya sizin seçtiğiniz anakart, 7600 işlemci ve 240mm sıvı soğutucu oluyor. 4060 Ti 8 GB VRAM ile alınmaz. RAM 16 ancak bütçe varsa veya sonradan 1x16 daha ekleyerek 32 yapılır. Tekli kullanımda da performans DDR4 kadar etkilenmiyor diye biliyorum.
Hocam, aslında çok haklısınız benim aklımda da VRAM'i sürekli düşünüyorum ne yapsam diye benim dizeceğim bilgisayara sadece 4070 eklesek galiba yeter herhalde diye düşünüyorum ve adamın attığı kasadaki malzemelerden daha kaliteli olur.
Sadece ekstra merak ettiğim şey bu seçtiğim ana karta gerek var mı yoksa arkadaşın dediği gibi bir düşüğe geçebilir miyim.
İşlemciyi de kısmayı düşünmüyorum.

1693931018362.png

7600'ün ekstra özelliği bilgisayarı çok yormadığında sadece işlemci kullanıyor, bilgisayarı yoracak işlemler yaptığında da ekran kartına geçiyor. Bu aslında ömrü de performansı da arttırıyor.

Hocam, aslında çok haklısınız benim aklımda da VRAM'i sürekli düşünüyorum ne yapsam diye benim dizeceğim bilgisayara sadece 4070 eklesek galiba yeter herhalde diye düşünüyorum ve adamın attığı kasadaki malzemelerden daha kaliteli olur.
Sadece ekstra merak ettiğim şey bu seçtiğim anakarta gerek var mı yoksa arkadaşın dediği gibi bir düşüğe geçebilir miyim?
İşlemciyi de kısmayı düşünmüyorum.

Onemsiz bir şey o 7600 dahili grafigi. Ekran karti varsa, onemsiz. Belki ekran karti bozuldugu zaman ise yarayabilir ama 7500F ile 7600 arasinda performans farki cok az.

Tamam, sen 4060 Ti sistemi 40k verip al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı