40.000 TL'ye 3D mimari görselleştirme ve Stable Diffusion için sistem önerisi

Bütçe
40.000 tl

onurrcevik

Zeptopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. 3D mimari görselleştirme yapıyorum ve genellikle GPU ile render alıyorum.

RTX 3060 6 GB'li ve i7 10875H'li bir laptopum var ve daha verimli ve stabil olmak adına yeni bir sistem kurmak istiyorum.

2 seçeneğim var. Ya RTX 4060 Ti 16 GB VRAM ve ortalama işlemcili bir sistem almak ya da kendim bir sitem kurup aynı fiyata çok daha iyi işlemciye sahip RTX 3060 12 GB VRAM ekran kartına sahip bir sistem almak.

1. seçenek: Rtx 4060Ti 16gb sistem

Bütçeye göre en çok VRAM sahibi karta sahip. İşlemci performansı 3D için 3060'lık sistemle neredeyse aynı.

DDR5 anakart.

2. seçenek: İ7 14700kf + rtx 3060 12 sistem

Diğer iki sisteme göre işlemci 2.5 - 3 kat daha iyi vray benchmark sonucu. DDR5 anakart ve RTX 3060.

Bu sistemin avantajı birkaç sene daha RTX 3060 ile idare edip daha sonra daha yüksek bir VRAM'li ekran kartına geçmek istediğimde gayet iyi bir temele sahip olması.

Sizce 40.000 TL bütçeye göre bu sistemlerden hangisini tercih etmek daha mantıklı?

Not: Bileşenler oyun değil render performansına göre seçildi bu yüzden 8 GB VRAM'ya da 12/ 16 GB VRAM'e sahip diğer 4000 serisi grafik kartları F/P açısından bana uygun değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle PGU ile render aldığınıza göre 16 GB versiyonu daha mantıklı ve DDR5 olduğu için ileride işlemci değiştirmekte zorluk yaşamazsın. Ancak yine de karar vermesi zor bir soru. Öbür sistemin işlemciside oldukça sağlam ama sizin önceliğiniz GPU.

Ben yerinizde olsam ikinci el bir 3090 alırdım mevcut durumda rander için en iyi seçenek bu. 16-17k civarına iyi bir 3090 bulabilirsiniz. Kalan para ile de günce sistem kurulabilir. Özellikle AM5 kurulması daha mantıklı Intel bir sonraki dönemde soket değiştirecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı