40.000 TL'ye ekran kartsız sistem önerisi

Boredom

Kilopat
Merhaba dostlar, başlıkta da gördügünüz gibi yeni bir sistem topluyorum ekran kartını ayrı olarak alacağım aklımda 4080 almak var.
Geri kalan parçalar konusunda çok kararsızım AMD mi alsam Intel mi alsam diye.

AMD olarak: R7 7800x3D düşünüyorum.
Intel olarak da: i7 14700K işlemcisini düşünüyorum.

Sistemi alma amacım %50 oyun %50 iş diyebilirim. Bu durumda ne yapsam çok kararsızımi Intel'in önü kapalı ama yayın render oyun yapma gibi işler için çok iyi bir işlemci üzmez gibi geliyor 4-5 yıl boyunca. AMD'nin de oyun performansı çok iyi işlerde bir tık geride kalıyor benim merak ettiğim iş konusunda çok mu kötü Ryzen 7 7800x3D eğer o da sorunsuz bir şekilde saydığım işleri yapacaksa AMD toplamak mantıklı her neyse konudan sapmayayım.

Ekran kartsız ya AMD ya da Intel sistem toplar mısınız arkadaşlar bana neden AMD neden Intel söylerseniz sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3D işlemciler iş amaçlı kullanmak için çok iyi bir tercih değil. Kullanacağınızın programa göre işlemcilerin performansına bakmanızı tavsiye ederim.

Merhaba dostlar, başlıkta da gördügünüz gibi yeni bir sistem topluyorum ekran kartını ayrı olarak alacağım aklımda 4080 almak var.
Geri kalan parçalar konusunda çok kararsızım AMD mi alsam Intel mi alsam diye.

AMD olarak: R7 7800x3D düşünüyorum.
Intel olarak da: i7 14700K işlemcisini düşünüyorum.

Sistemi alma amacım %50 oyun %50 iş diyebilirim. Bu durumda ne yapsam çok kararsızımi Intel'in önü kapalı ama yayın render oyun yapma gibi işler için çok iyi bir işlemci üzmez gibi geliyor 4-5 yıl boyunca. AMD'nin de oyun performansı çok iyi işlerde bir tık geride kalıyor benim merak ettiğim iş konusunda çok mu kötü Ryzen 7 7800x3D eğer o da sorunsuz bir şekilde saydığım işleri yapacaksa AMD toplamak mantıklı her neyse konudan sapmayayım.

Ekran kartsız ya AMD'ya da Intel sistem toplar mısınız arkadaşlar bana neden AMD neden Intel söylerseniz sevinirim teşekkürler.

Hocam hangi ekran kartını almayı düşünüyorsunuz? Çünkü ekran kartının kasaya sığmama gibi bir durum var.

Hocam Amazon.com.tr

Bunu düşünüyorum sizce nasıl bir kart.

RTX 4080 iyidir ama fiyatı değildir.

3D işlemciler iş amaçlı kullanmak için çok iyi bir tercih değil. Kullanacağınızın programa göre işlemcilerin performansına bakmanızı tavsiye ederim.

Hocam bir sürü test videosu izledim dediginiz gibi 3D işlemci bayağı geride ama AMD'nin de anakart olarak ileriye dönük oluyor ondan kafam karışık.

RTX 4080 iyidir ama fiyatı değildir.

Bu ekran kartı nasıl hocam hiç araştırmadım o kadar para verip üzülmek istemem.
Bir de taksitle alacağım Amazon'da 9 ay vade farksız veriyor o yüzden onu almak istedim.

Arkadaş haklı Intel'in LGA1700 soketli(11, 12, 13, 14. nesil) anakartları bir tık pahalı ve 15. nesilde desteği kesilecek.

Hocam bir sürü test videosu izledim dediginiz gibi 3D işlemci bayağı geride ama AMD'nin de anakart olarak ileriye dönük oluyor ondan kafam karışık.

Bu ekran kartı nasıl hocam hiç araştırmadım o kadar para verip üzülmek istemem.
Bir de taksitle alacağım Amazon'da 9 ay vade farksız veriyor o yüzden onu almak istedim.

Marka çok fark etmez ama güvenemediyseniz alabilirsiniz.

İş performansınızı ciddi bir şekilde etkileyemeyecekse tercih edebilirsiniz. İllaki 3d almak zorunda değilsiniz düz R7 7800 gibi işlemcilerde alabilirsiniz.

İş performansınızı ciddi bir şekilde etkileyemeyecekse tercih edebilirsiniz. İllaki 3D almak zorunda değilsiniz düz R7 7800 gibi işlemcilerde alabilirsiniz.

Çok ağır işler yapmayacağım aslında yayın render ve oyun yapımında kullanacağım. Oyun yapımında da ekran kartı daha önemliydi diye biliyorum.

Dediginiz gibi aslında Ryzen 7 7700 de güzel bir işlemci gibi duruyor hem yanında güzel bir stok soğutucu da geliyor ama FPS oyuncusuyum ya 3D işlemciler o konuda bayağı iyi FPS veriyor kafam karışık o yüzden.

Arkadaş haklı Intel'in LGA1700 soketli(11, 12, 13, 14. nesil) anakartları bir tık pahalı ve 15. nesilde desteği kesilecek.

Marka çok fark etmez ama güvenemediyseniz alabilirsiniz.

Haklısınız hocam çok takılmıyorum marka konusuna ama ekran kartı konusu biraz korkutuyor nedense.

41500TL.

Özellikle ileriye dönük bir sistem isterseniz bu attıklarım sizi çok uzun süreler götürür. Bu parçalara daha az masraf yapmak isterseniz. 4070 veya 4070 Ti takarsanız gene çok rahat her işinizi yaparsınız. İlerleyen nesilde ise her işlemciyi ve ekran kartını sorunsuz bir şekilde takıp kullanabileceğiniz parçalar. Kasanın hava akışı çok iyi ayrıca 360mm üst panelde desteklediği için Ön ve üst panel fanları ile beraber kasada 7 fan ile hava akışını en üst düzeye çıkarmış olacaksınız.

Tabi bütçeden kısmak isterseniz de biraz daha kısılabilir. 40K ekran kartı harici bütçe belirttiğiniz için bunları attım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı