Bütçe
40000

Nevezh

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Değerli Arkadaşlar,
İlk defa bilgisayar toplayacağım, uzun ömürlü ve performans açısından iyi olmasını istiyorum ve yaklaşık 4-5 günüm var(akşamları) bu iş için.
özellik ve performans olarak Rx 6900xt 'yi çok beğendim. Ve tabiki eğer i7 13700k almazsam
Ryzen7 7700x veya daha alt klasmanda bir işlemci almayı düşünüyorum. Tabi güzel bir sıvı sogutmada alacagım insallah 360lık.
Ancak çevremden edindiğim bilgilere göre Ryzen'in özellikle ekran kartları ve işlemcileri için uzun ömürlü kullanım için uygun olmadıgını bu yuzden nvidia seçmem gerektiğini söylediler.
Gerçekten böyle birşey var mıdır , özellikle yukarıda bahsettiğim parçalarla ilgili ?

40.000 TL bütçem var arkadaşlar.
Ekran kartımın rx 6900xt olmasını çok istiyorum. Bana bu bütçeye göre bir sistem düzebilir misiniz veya önerebilir misinz ?
(mouse , klavye gibi cevre ekipmanlarına ihtiyac yoktur)
Daha önce hiç sistem düzmedim 😐
Şimdiden destekleriniz için teşekkürederim.

Çift kanal RAM DDR5'te DDR4'teki kadar fark etmiyor o yüzden 1 tane koydum hem ileride 32'ye yukseltirsiniz.

Toplam 45.585 TL. Bütçeyi biraz aşıyor ama gerçekten değer fiyat farkı. Normalde 4K Ultra ayarlarda 144-165Hz oynatır fakat bütçeyi daha fazla aşar diye 2K montior koydum.

ilginiz için teşekkürler @Ardablm
Ekran kartı rx6900 xt düşünüyorum hem birazda maliyetten kısmış olurum.
Sıvı Sogutucuyu da 360 'a yükseltmeyi düşünüyorum ısınma sorununu en aza indirmek için.
Ram ile ilgili bunu düşünüyorum.
Ram

Bu dediklerimle yaptıgım hesaba göre suan toplam fiyat 43.797 TL oldu

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkürler @Ardablm
Ekran kartı RX6900 XT düşünüyorum hem biraz da maliyetten kısmış olurum.
Sıvı sogutucuyu da 360'a yükseltmeyi düşünüyorum ısınma sorununu en aza indirmek için.
RAM ile ilgili bir öneri görmedim ama bunu düşünüyorum.
Ram

Bu dediklerimle yaptığım hesaba göre şu an toplam fiyat 43.797 TL oldu.

RAM olarak aslında gondermistim sizin attiginizin 16 GB olanini.
Bence maliyetten kismak icin 6900 XT almak yerine 7800 XT veya 7700 XT'nin cıkmasını bekleyebilirsiniz aceleniz yoksa cunku daha performanslı olur. Hem 7700X e bütçe ayrılır belki.
240mm 7600X i rahatlikla sogutur hocam ama daha üstündeki işlemcilere aynısını diyemem.

RAM olarak aslında gondermistim sizin attiginizin 16 GB olanini.
Bence maliyetten kismak icin 6900 XT almak yerine 7800 XT veya 7700 XT'nin cıkmasını bekleyebilirsiniz aceleniz yoksa cunku daha performanslı olur. Hem 7700X e bütçe ayrılır belki.
240mm 7600X i rahatlikla sogutur hocam ama daha üstündeki işlemcilere aynısını diyemem.
Tamamdır. Biraz acelem var hocam yeni yıla girmeden fiyatlar zamlanmadan alıp halletmek istiyorum.
Bu önerdiğiniz kasa , bahsettiğimiz parçaları monte etme konusunda sıkıntı yaşatmaz değil mi.
Araştırmama göre çoğu kişi sogutucuları , ekran kartını vs kasaya iyi monte etmekte zorlanıyor.

Bir de Güç kaynağı olarak bu da iş görür mü
Güç Kaynağı

Selamun Aleyküm tekrardan,
Anakart'ı Asus serilerinden birtanesini seçmek istiyorum almışken.
Asus Anakart
Bu linkteki anakart yukarıdakilerle uyumludur değil mi herhangi bir sorun cıkarmaz.

Son düzenleme:
Tamamdır. Biraz acelem var hocam yeni yıla girmeden fiyatlar zamlanmadan alıp halletmek istiyorum.
Bu önerdiğiniz kasa, bahsettiğimiz parçaları monte etme konusunda sıkıntı yaşatmaz değil mi?
Araştırmama göre çoğu kişi sogutucuları, ekran kartını vs kasaya iyi monte etmekte zorlanıyor.

Bir de güç kaynağı olarak bu da iş görür mü?
Güç Kaynağı

Selamünaleyküm tekrardan,
Anakart'ı ASUS serilerinden birtanesini seçmek istiyorum almışken.
Asus Anakart
Bu linkteki anakart yukarıdakilerle uyumludur değil mi herhangi bir sorun cıkarmaz.

Anakart uyumludur hocam kasa sorun cıkarmaz PSU linke tiklayinca gozukmuyor.

Eyvallah sağolun arkadaşlar.
Bir yere bu listeyi ilettim. 1-2 güne fiyat alacağım. Fiyatlar gelince size de bilgi veririrm
Bakalım kaç bin aşacağız bütçeyi 😊

Technopat Haberler

Geri
Yukarı