40 Bin TL PC toplama

Çok iyi biliyorum. Senin de öğrenmen için yardımcı olacak kaynak linki aşağıda paylaşıyorum. 10700K hem daha ucuz hem de performans olarak 3950X'den çok daha iyi bir işlemcidir. 35K-40K TL bütçesi olan adam i9-10900K takar arkasına bile bakmaz.

"Userbenchmark sitesi yasakmış." Gir araştır boş yorum yapma
Al sana gerçek karşılaştırma. Userbenchmark forumda boşuna yasaklanmadı, nedenini bilmek ister misin?
1) Zaten başlangıçtan beri Intel biased bir siteydi.
2) 8 çekirdekten sonrasını yeterince doğru scale edemiyor.
3) Son algoritmaları tek çekirdek performansı bazlı, o yüzden eğer Intel 3 FPS fazla veriyorsa o karşılaştırmada 30 FPS gibi gösteriyor.
Yalan yanlış sitelerden kanıt göstererek Intel fanboyluğu yapma. Doğruları öğren sonra konuş. Al sana o söylediğin Cinebench dataları da burada. Öve öve bitiremediğin 10900K'yı 3900X bile solluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın FX zamanından kalma fanboy, nöronlarını boş bırakma.
Al sana gerçek karşılaştırma. Userbenchmark forumda boşuna yasaklanmadı, nedenini bilmek ister misin?
1) Zaten başlangıçtan beri Intel biased bir siteydi.
2) 8 çekirdekten sonrasını yeterince doğru scale edemiyor.
3) Son algoritmaları tek çekirdek performansı bazlı, o yüzden eğer Intel 3 FPS fazla veriyorsa o karşılaştırmada 30 FPS gibi gösteriyor.
Yalan yanlış sitelerden kanıt göstererek Intel fanboyluğu yapma. Doğruları öğren sonra konuş. Al sana o söylediğin Cinebench dataları da burada. Öve öve bitiremediğin 10900K'yı 3900X bile solluyor.
Şimdi troll arkadaş zaten oyun oynayacağını söylemiş. Oyun oynanacaksa şu anda i9 10900k'dan daha iyi oyun oynatacak bir işlemci yok. İsterse Render'da 20'ye katlasın... Oyun dedin mi işler değişir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Atılan video üstelik stock halde. OC yapıldığı zaman zaten işin Intel'in lehine gideceğini herkes bilir. Ondan bence biraz önce üslubunu sonra okuma ve çözüm becerilerini geliştir. Oyun oynayacak bir adama parası varsa AMD önerilmez. NET.

Şimdi troll arkadaş zaten oyun oynayacağını söylemiş. Oyun oynanacaksa şu anda i9 10900K'dan daha iyi oyun oynatacak bir işlemci yok. İsterse Render'da 20'ye katlasın... Oyun dedin mi işler değişir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Atılan video üstelik stock halde. OC yapıldığı zaman zaten işin Intel'in lehine gideceğini herkes bilir. Ondan bence biraz önce üslubunu sonra okuma ve çözüm becerilerini geliştir. Oyun oynayacak bir adama parası varsa AMD önerilmez. NET.

OC ile zaten 10900K çoklu işlemde %20 fazladan çekirdek bulunduran 3900X'i yakalıyor ama 3950X çoklu işlemde yine çok daha iyi fakat 10900K zaten çekirdek performansı ve nasıl oluyorsa galiba Intel oluşu sebebiyle ( Intel oluşu dediğim testlerde teklide bile geride kalabilen işlemciler olmasına rağmen oyun performansında geçmesi anlamında ama bunun sebebini hala anlamış değilim) oyun performansı olarak karşılaştırmak zaten yanlış çünkü Intel o konuda zaten daha üstün ama çoklu işlemde artık kullanıcının seçimine bağlı yani "render gibi konularda daha kısa sürede render etmesi mi?" Yoksa "ekran kartını daha iyi besleyip daha yüksek FPS mi?" Diye sormak lazım.

10900K zaten çekirdek performansı ve nasıl oluyorsa galiba Intel oluşu sebebiyle
AMD'nin batmaktan kaçmaya çalıştığı zamanlardaki Intel dominasyonu yüzünden hocam. Intel hala büyük paralar ödüyor yapımcılara özellikle onların işlemcilerine optimize olsun diye. Bir benzeri yine Nvidia ve AMD arasında var, DX kullanan oyunlarda %20 fark yiyen AMD kart Vulkan'da bir bakıyorsun önde götürüyor. Direk Intel'deki gibi para mevzusundan değil bu yalnız, mimariden o yüzden benzeri dedim. Yani AMD şu anda iki alanda da deplasmanda rekabet ediyor gibi bir durum.

AMD'nin batmaktan kaçmaya çalıştığı zamanlardaki Intel dominasyonu yüzünden hocam. Intel hala büyük paralar ödüyor yapımcılara özellikle onların işlemcilerine optimize olsun diye. Bir benzeri yine Nvidia ve AMD arasında var, DX kullanan oyunlarda %20 fark yiyen AMD kart Vulkan'da bir bakıyorsun önde götürüyor. Direk Intel'deki gibi para mevzusundan değil bu yalnız, mimariden o yüzden benzeri dedim. Yani AMD şu anda iki alanda da deplasmanda rekabet ediyor gibi bir durum.
Mimariden dolayı. Doğrudan... Intel'in bu tek çekirdek gücü ile düşük nanometre üretime geçtiği durumu hayal edemiyorum. Yakın zamanda gelecek gibi ama çok uzakta değil.

Dediğinin mimariyle aşırı bağlantısı yok, o güç doğrudan saat hızından geliyor. Tarih tekerrürden ibarettir derler, FX 9000 serisine benzetiyorum ben bu durumu. Sonrası malum. Intel'i hiç sevmiyorum ama umarım öyle olmazlar, bari az bir rekabet katsınlar yeter, AMD seviyesinde olmalarını beklemiyorum zaten.

Dediğinin mimariyle aşırı bağlantısı yok, o güç doğrudan saat hızından geliyor. Tarih tekerrürden ibarettir derler, FX 9000 serisine benzetiyorum ben bu durumu. Sonrası malum. Intel'i hiç sevmiyorum ama umarım öyle olmazlar, bari az bir rekabet katsınlar yeter, AMD seviyesinde olmalarını beklemiyorum zaten.
Üzülmeni gerektirecek bir durum yok ki zaten ortada. Hatta bak şöyle söyleyeyim. Tek çekirdek gücünde Intel 14nm AMD 7nm olmasına rağmen hala Intel önde. Intel geçenlerde bir sunum yaptı, logolarını değiştirdiler ve önemli açıklamalarda bulundular. Şimdi ne olmuş logo değişmişse denebilir fakat bilmeyenler der bunu. Intel tarihinde bundan önce sadece iki kere logo değiştirdi ilk 1969, ikincisi 2006 ve bu üçüncüsü. Nanometrede gelişme olacağı kesin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı