Merhaba, Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Nedense baktığım incelemeler, yorumlar, ve model karmaşası sebebiyle victus'a çok ısınamadım. Oyun geliştirmesi için kullacağımdan Ekran kaliteside benim için önemli.
Klavye konusunda çok büyük bir endişem yok harici klavye kullanıyorum. Ama sanırım Lenovo LOQ klavye dizaynı victus gibi değil.
"Edit2: alternatif olarak lenovo loq 13650hx rtx 4060 da 41kya mevcut. 8 gb ramle geldiği için takviye şart. Hindistan bölgesinde anakart arızası yaşandığına dair çok fazla şikayet var ama Türkiyede hiç böyle bir sorun görmedim (olmadığı anlamına gelmez tabii ki). Victusdan ne farkı var diye sorarsan bir tık daha güçlü işlemci, daha küçük ekran ve %100 srgb ekranı var."
Evet ekstra 8 gb ram ilave edebilirim bütcem dahilinde samsung ramlar 1k nın altında. Lenovonun bana maliyeti 42K bandında olacaktır. Sonuç olarak dediğiniz gibi daha iyi bir işlemci ve panel kısmı daha kaliteli.
"Intelde hx serisi işlemciler yoğun yük altında 150 watt güç çekiyor. Victus serisinde bu limitlenmis durumda ama lenovo'da limitli değil, lenovo alırsan limitlemek şart muhtemelen anakart arızası yaşayanlar limitlemedigi için o sorunla karşılaşıyor. Onun dışında lenovo'nun bazı modelleri 170 watt adaptor ile geliyor ve oyun oynarken battery drain sorunu yaşanabiliyor. Onun için teknik servisle konuşup 230 watt adaptorle değişim isteyebilirsiniz."
Bu durumda aslında ben laptopun başına oturup 5-6 saat oyun oynamak için değil, Unity+Visual Studio 2d-2.5d mobil oyun geliştirmek için kullanıcam. İ7 13.nesil HX ile i5 14.Nesil HX arasında araştırdığım kadarı ile de kullanım durumuna göre bir farklılık var, i7 yoğun yükler altında iyi performans sergiliyor ve iş istasyonlarında da tercih ediliyor. i5 ise dengeli bir çalışmaya sahip ama i7 nin çıktığı performansa çıkamadığı belirtiliyor. çALIŞIRKEN aradaki farklı belki hissetmicem bile. ama i5 14.nesil HX gördüğüm kadarıyla şuan sadece victus da var. Bütçemdeki victus ise tek slot m2, panel kalitesi vs. tercihim değil maalesef. Açık da konuşmak gerekirse bu özelliklerdeki makineler ile aslında (rog strix 4050, hp victus, LOQ gibi) rahatlıkla çalışabilirim. Maksadım beni uzun vadede taşıması. İlerleyen zamanlarda muhakkak bu işler için bir Desktop PC kafasına geçebilirim. Bu ürün ile de mobil olarak kendimi idare ederim diye düşünüyorum. Galiba tercih edeceğim ürün : Lenovo LOQ i7 13.Nesil HX 1 TB SSD RTX4060. 8gb Ram var dediğiniz gibi ilave 8 ekleyebilirim.
Edit : Üründe Tek ram slot olması bi tık üzdü... 16 GB Ram eklemek gerekiyor.