40 Mbps internet 3.5MB hızla indiriyor

Hocam değerler zaten normal 37-40 arası alıyorum fakat iş indirmeye gelince 3-3.5 MB indiriyorum sorun orada. Wi-Fi güçlendirici odamda modemden 15 metre uzaklikta. Uygulamasindan baktığımda zayıf sinyal gözükmüyor 4-5 diş çekiyor. En az 37 alıyor olsam bile 4.6MB indirmem gerekmiyor mu?

40Mbps hız alsanız bile 5MB/s muhabbeti teorik olarak alabileceğiniz maksimum hızdır. Normal koşullarda bu indirme hızını yakalayamazsınız.

Yönlendirici ile bilgisayarınızı bir ethernet kablosu ile bağlayıp Google Drive üzerinden büyük bir dosyayı IDM aracılığıyla indirin. Büyük ihtimalle 5MB/s hızı elde edersiniz.

İşin içine kablosuz bağlantı girince kayıpsız bant genişliği çok zor.

40Mbps hız alsanız bile 5MB/s muhabbeti teorik olarak alabileceğiniz maksimum hızdır. Normal koşullarda bu indirme hızını yakalayamazsınız.

Yönlendirici ile bilgisayarınızı bir Ethernet kablosu ile bağlayıp Google Drive üzerinden büyük bir dosyayı IDM aracılığıyla indirin. Büyük ihtimalle 5MB/s hızı elde edersiniz.

İşin içine kablosuz bağlantı girince kayıpsız bant genişliği çok zor.

Merhaba, açıkladığınız için teşekkür ederim hocam. Ethernet kablom Router'dan PC'ye bağlı bu şekilde aldığım indirme hızı 3 ile 3.5 MB arası 4'e bile pek gelmiyor ve sabit değil inişli çıkışlı hep bu normal mı?

Merhaba, açıkladığınız için teşekkür ederim hocam. Ethernet kablom Router'dan PC'ye bağlı bu şekilde aldığım indirme hızı 3 ile 3.5 MB arası 4'e bile pek gelmiyor ve sabit değil inişli çıkışlı hep bu normal mı?

Açıkçası aldığınız hızdan düşük indirmesi bana normal gelmedi. Öyle aman aman bir fark da yok ama gene de fark var. Bence router ile alakalı bir durum.

Açıkçası aldığınız hızdan düşük indirmesi bana normal gelmedi. Öyle aman aman bir fark da yok ama gene de fark var. Bence router ile alakalı bir durum.

Router ile alakalı olsa 37-40 MB'den düşük almam gerekmez mi hocam? Total'e bakıldığında salondan odama 15-20 metre mesafe var yani 5 GHz ile olması gerekeni karşılıyor kağıt üstünde. Fakat iş indirmeye gelince sankı internet paketım 26Mbit gibi indiriyor 3.-3, 5MB yani. Ama aldığım değerler ortada. Müşteri hizmetlerini arayıp soracağım en kötü umarım çözüm bulabilirim.

Router ile alakalı olsa 37-40 MB'den düşük almam gerekmez mi hocam? Total'e bakıldığında salondan odama 15-20 metre mesafe var yani 5 GHz ile olması gerekeni karşılıyor kağıt üstünde. Fakat iş indirmeye gelince sankı internet paketım 26Mbit gibi indiriyor 3.-3, 5MB yani. Ama aldığım değerler ortada. Müşteri hizmetlerini arayıp soracağım en kötü umarım çözüm bulabilirim.

Yönlendiricinizin arayüzünden kablosuz bağlantıyı kapatıp tekrar deneyin. Yönlendiriciniz nedir? Speedtest sonuç ID’si paylaşır mısınız? İndirmeyi nereden yapıyorsunuz? IDM kullanarak yapıyorsunuz değil mi? Hetzner test dosyası indirin.

Hetzner

Hocam eğer 40 Mbps alıyorsanız 5 MB'ye yakın indirmesi lazım. Eğer birkaç yerden indirdiğinizde de yine 3.5 4 MB indiriyorsa 37 40 Mbps almıyorsunuz demektir. İndirirken durdurup hemen bir test yapar mısınız? Ayrıca indirme işini telefon ile modem yakınında test ettiniz mi, bir sıkıntı var mıydı? Dediğim gibi router ile ilgili olduğunu düşünüyorum.O kadar mesafede kapasitesinin o olduğunu düşünüyorum.Modeli nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı