400 bin ile tercih yapılmalı mı?

yato00

Hectopat
Daha fazla  
22 yaşındayım 2 kere mezuna kalmıştım tam verimli çalışamamıştım. Mezun senemde ve 2022 de tercih verip istemediğim bölüme ama istediğim bir şehre yerleşmiştim bu yıl tekrar üniyi bırakıp sınava son 2 ay kala tekrar YKS çalıştım ve 600kdan 400k ya çekebildim. İstediğim bölüm yine gelmiyor ama mezuna kalmakta istemiyorum. Üniversite de kolay bir bölüm seçip başka bir şehirde tekrar hazırlansam başarabilir miyim acaba?(OBP m kırık olmayacak) yoksa bu sırlama için en iyi alternetif ne ise yazıp gitmeli miyim?

22 yaşındayım 2 kere mezuna kalmıştım tam verimli çalışamamıştım. Mezun senemde ve 2022 de tercih verip istemediğim bölüme ama istediğim bir şehre yerleşmiştim bu yıl tekrar üniyi bırakıp sınava son 2 ay kala tekrar YKS çalıştım ve 600kdan 400k ya çekebildim. İstediğim bölüm yine gelmiyor ama mezuna kalmakta istemiyorum. Üniversite de kolay bir bölüm seçip başka bir şehirde tekrar hazırlansam başarabilir miyim acaba?(OBP m kırık olmayacak) yoksa bu sırlama için en iyi alternetif ne ise yazıp gitmeli miyim?
Hocam herkes için aynı kural geçerli: Psikolojiniz 1 sene daha dayanacaksa, cüzdanınız 1 sene daha kitap kalem almaya yetecekse kalın. Çünkü hakikaten çalışan biri için geriye düşmek mümkün değil sınavda bayılmadıkça falan.

İstediğim bölüm YBS %50 burslu tutan yerler var ama vakıflara sürekli zam geldiği için yazmak riskli gibi gözüküyor genelde iyi yerler ilk 100k da.

Hocam bence o paralar verilmemeli bir sene daha hazırlanmanız mantıklı olur hem başka şehir hem vakıf çok pahalı. Ve başka üniversitelere geçince o üniversiteye verdiğiniz para çöpe gidecek.

Hocam bence o paralar verilmemeli bir sene daha hazırlanmanız mantıklı olur hem başka şehir hem vakıf çok pahalı. Ve başka üniversitelere geçince o üniversiteye verdiğiniz para çöpe gidecek.
kendi şehrimi sevmiyorum ve imkanların kısıtlı olduğu bir ilçede oturuyorum yapılacak hiçbir şey yok burada o yüzden 1 yıl daha burada kalamam başka şehir dışını görmüş biri olarak tercih verip en kötü ünide hazırlanacağım sınava

Kendi şehrimi sevmiyorum ve imkanların kısıtlı olduğu bir ilçede oturuyorum yapılacak hiçbir şey yok burada o yüzden 1 yıl daha burada kalamam başka şehir dışını görmüş biri olarak tercih verip en kötü üniversite de hazırlanacağım sınava.

Üniversite ile aynı anda yürütebileceğinizi düşünmüyorum karar sizin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı