400 TL mekanik klavye önerisi

lapetitemort

Kilopat
Mekanik klavye onerırsenız sevınırım. 400 TL dedım ama 500'e kadar esneyebılır. Bir de bu siwtch farklı ne onları da yazabılırsenız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adeks Store'da satılan Corsair K68 Red LED klavye güzel, tavsiye ederim. K68'de Cherry MX Red kullanılmış, Cherry marka olarak lider switch üreticisi ve kırmızı oyuncular içerisinde en çok tercih edilen switch şeklidir. Klavyenin medya tuşları var, bilek desteği bulunmakta ve IP32 suya & toza dayanıklılık sertifikası mevcut.

Piyasadaki Cherry MX haricindeki tüm switchler "Cherry clone switchs" Olarak geçer yani Cherry mx in klonları.En çok bilinenleri Gateron,Kailh,Outemu marka switchlerdir.Tercihimce ve tecrübelerime dayanırsak en iyisi Cherry mx dir.Clonlarına gelirsek Gateron markası Cherry den sonra gelir benim için ardından Kailh onun ardından Outemu.Outemu switchler genelde her switchi farklı markaların aynı renk switchlerinden daha seslidir ve bu diğer saydığım markalara göre bir tık daha pürüzlü bir basım hissiyatı vardır.Kailh switchler aslında razer klavyelerde kullanılır Razer kailh in switchlerinin üzerine razer logosunu basar ve klavyelerinde satar.Gateron switchler Cherryden sonra kraldır.Özellikle linear switchleri çok pürüzsüz ve cherry ile yarışır konumdadır.
Switchlerin birde renkleri vardır.Red,Blue,Black,Brown... gibi.En çok bilinenleri bunlardır.Bu renk seçimi çok derin bir konudur anlat anlat bitmez ben bu en popüler 4 renkden kısaca bahsedeceğim Red switchler linear switchlerdir yani tuşa basılırken hiçbir engelle karşılaşmadan direkt olarak tuş aktive olur ve de çok sessizlerdir herhangi bir basım hissyatları yoktur.Blue switch clicky ve tactiledir Seslidirler geribildirim hissi vardır basım hissiyatı vardır.Black switch kısaca redin daha ağırıdır ve sessizdir.Brown switchde blue kadar olmasa da bir basım hissiyatı vardır fakat bluedan daha sessizdir orta şeker bir switchdir biraz ondan biraz bundan diyebiliriz.
İnsanlar "fps için şu switch gider abi,mobacıysan black switch şart" vs tavsiyeler verirler fakat bana kalırsa hiçbir switchin oyun performansı olarak diğerinden bir farkı yoktur bu tamamen kişiye kalmıştır.Bazı kişiler hiçbir engele takılı kalmadan direk tuşa tıklayabilmek ister bazıları tuşa tıkladığını anlamak ister bazıları daha ağır bir tuş takımı ister bazıları sessiz bazıları sesli ister.Switch seçimi oyundan oyuna değil insandan insana değişen bir konudur bana kalırsa.
Çok uzun bir yazı oldu klavye önerime geçeyim;
Corsair k68 Cherry mx switchine sahip bir klavye,güvenilir ve sağlam bir marka
Hyperx Alloy Fps aynı şekilde cherry mx switchi barındıran bir klavye,Güvenilir ve sağlam bir marka aynı zamanda benim kullandığım klavyedir blue switchini kullanıyorum basım hissiyatı hoşuma gidiyor red switchin basarken dümdüz olması beni tatmin etmiyor.Hyperx alloy fps biraz daha pahalı fakat araştırarak daha ucuza bulabilirsin bkz; Kingston Keyboard, Alloy Fps-mx Blue Uk Hx-kb1bl1-uk/a2 - GittiGidiyor Güvenilir bir satıcıdır gönül rahatlığı ile alabilirsin fiyatı internette en uygun satan bu adeks itopya gibi sitelerde 500 tl civarıdır.Yanlışım varsa elbet düzeltirseniz sevinirim bildiğim kadarıyla bilgilendirmek istedim iyi günler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı