400 TL render için SSD tavsiyesi

Tipitip

Hectopat
Daha fazla  
Kardeşimle beraber aynı bilgisayarı kullanıyoruz. Bilgisayarda 1 adet 250 GB Samsung 860 Evo, 1 adet 500 GB HDD ve 1 adet 160 GB HDD bulunuyor. Kardeşim hızı yüzünden 250 GB Samsung SSD'yi kullanıyor ama içine Forza Horizon 4 gibi oyunlarımı yüklediğim için çok fazla yer kalmıyor. Bundan dolayı yeni bir SSD almaya karar verdik. Bütçemiz 400 TL. Bilgisayarda 1 adet 2, 5" yuva ve M.2 SSD yuvası kaldı. Acaba diyorum 250 GB 860 Evo mu alsam yoksa 480 GB Kingston A400 mü alsam? Diğer bir seçenek ise 250 GB M.2 SSD alabilirim. Hem render yapıldığı için işler kolaylaşır. Kafam çok karıştı karar veremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bütçeyi az arttırıp bundan alın derim.

Olmadı bu.

Ya da bu.

Kardeşim ekran kartından render alıyor diye biliyorum. İşlemci yine de etkiler mi?
Programların çoğu işlemciyle render alır. Bazı programlar ekran kartı destekli render yapar. Lakin yine de ana etmen işlemcidir.

5800X veya Threadripper gibi işlemciler harici NVMe SSD gereksiz bana kalırsa. Ben o fiyata 860 EVO alırdım 500 GB.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı