4000-4750 TL GTX 1070 Monitör Dahil Sistem Toplama

mrtbsl

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2016
Mesajlar
34
Merhaba arkadaslar
Recep ve Ali Abinin videolari sayesinde laptoptan kurtulup masaustu bilgisayar toplamaya karar verdim. Universite ogrencisiyim ve genel olarak office ve visual studio gibi uygulamalar kullaniyorum. Oyle fazla gereksinimi olan grafik programlari kullanmiyorum. Guncel olarak en fazla CS:GO oynuyorum. İleride daha fazla grafik karti gereksinimi olan oyunlar oynayabilirim. Toplamak istedigim ve karar vermedigim donanim su sekilde:
  • Islemci: Intel i5 6600 isimi gorur fakat ilerde degistirme ihtimaline karsilik i7 mi almaliyim?
  • Anakart: MSI B150 Bbazooka veya MSI H170 Gaming M3 (anakart konusunda fazla bilgim yok)
  • RAM: Yine ileride guncellemeyle ugrasmamak icin 8×2 16 GB RAM DDR4
  • 1 TB Harddisk ve 240 GB 250 GB SSD
Ayrica guc kaynagi boyle sistem icin 500W yeterli olur sanirim. Ama butceye uygun kasadan ayri bir guc kaynagi onerirseniz sevinirim. İleride guc kaynagindan ses geliyor gibi sorunlar yasamak istemiyorum. Monitor icin ise 144 Hz dusunuyorum, CS:GO oynadigim icin. Fakat su anlik 60 Hz'de bir sikinti cekmiyorum. Bir yandan almak isterken bir yandan israf olarak goruyorum, sonucta profesyonel oyuncu degilim. Kasayi Sinerji'den toplamak istiyorum ama bazi seyler okudum Sinerji hakkinda, ne kadar guvenilirdir? İleride garanti konusunda sorun yasar miyim ya da iade gibi durumlar gerekirse cok ugrastirir mi? Tecrubesi olanlardan yardim bekliyorum. Uzun oldu kusura bakmayin simdiden tesekkurler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik konulara geçmeden önce şunu söylemek istiyorum sitelerle ilgili olarak; İstediğiniz yerden alın VATAN olur Sinerji olur eksen olur vs. Sorun yaşamayacağınızın garantisi yok. Birazda şansa bakıyor bu olay. O yüzden sıkıntı yapmanıza gerek yok bana göre. Garantili değil mi? Yolla. Gelsin bida yolla olmadı iade veya değişim talep et.

Şimdi donanıma geçersek 144Hz monitör tabiki iyi olacaktır bütçe çerçevesi içinde. 1070 alıpta monitör düşük kalırsa anlamı kalmıyor. O yüzden monitör+Ekran kartına yatırım yapacaksınız. İşlemciyi ve Ram'i de es geçmeden sistem toplamalısınız.

Kısa bir hesaplama yaparsak: monitör+Ekran kartı > 3000Tl gibi bir fiyat çıkıyor karşınıza. İşlemcinizde bir problem görmüyorum ideal. Ram seçiminizde gayet mantıklı. SSD olmazsa olmaz.

Anakart'ta OC ile uğraşmayacaksanız pek bir şey farketmez. Sunduğu yazılımlara bakılarak vs karar verilebilir.

Güç kaynağıyla sıkıntı yaşamak istemiyorsanız 80+ Sertifikalı almalısınız. Tabi + Bronze/Gold alarak daha da garantiye alabilirsiniz. Alırken EVEREST'ten uzak durun. 650W alın seneyede kullanırsınız :)
Fazla mal göz çıkarmıyorsa kanımca fazla W'ta göz çıkarmaz. Alın gani gani kullanın. Tabi yanlışta düşünüyor olabilirim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı